Lund - Nya Linero

Sleipnergatan 1

Visa på karta

Gavelläge - Villakänsla - Ett plan

Ett underbart och välplanerat parhus som ger dig en villakänsla men i bostadsrättsform. Ni bor med ett kanonläge på gaveln och har trädgård med uteplats i sydvästläge där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Här finns två uppfarter, varav en med elbilsladdare, som underlättar i vardagen. Bostaden har genomgående härligt ljusinsläpp och behaglig vattenburen golvvärme. Köket är välplanerat och bjuder in till matglädje. Det stora vardagsrummet kan delas av och skapa ytterligare ett sovrum för den som önskar. Här finns två sovrum med garderobsförvaring. Det stora, helkaklade badrummet är kombinerat med tvättstuga. En toalett samt rymlig klädkammare är belägna anslutning till hallen. Läget är naturnära och ni har både förskola och grundskola i närheten. Bussen avgår från området och ni har nära till matbutik. Detta är ett boende som passar såväl gammal som ung, varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 4 450 000 kr
Månadsavg. 5 197 kr
Rum 3
Boarea 99.5 Kvm
Våning 1 plan
Hiss Nej
Balkong Trädgård med uteplats
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Bostadsrättsparhuset på Sleipnergatan 1 har fantastiskt läge i föreningen med sitt läge på gaveln. Här har ni bekvämligheten av två uppfarter varav en är utrustad med elbilsladdare. En gemensam gästparkering finns framför planket. Ni leds fram till entrén vid gaveln via en stensatt gång.

Alla bilder

Trädgård & uteplats

Ni har härlig gräsyta på både fram och baksida och kan enkelt gå runt gavel. Häck och plank skärmar av trädgården från omgivningen. Intill huskroppen har ni ett stort trädäck med gott om utrymme för större matgrupp och sittmöbler. Trädgården och uteplatsen på framsidan är belägna i underbart sydvästläge. Eldrivna markiser kan enkelt rullas ut för att skapa skugga under varma sommardagar. I anslutning till bostaden har ni ett förråd där ni bland annat kan förvara trädgårdsredskapen.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en välkomnande hall som binder samman rummen i bostaden. Golvet är klätt med praktisk klinker som övergår till parkett längre fram. Väggarna är målade i en beige kulör. Ni kan hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Till vänster har ni en rymlig klädkammare med klädstänger, hyllor och städskåp. I hallen finner ni en luft/luft värmepump (Mitsubishi) som använts för den kylande effekten under sommarmånaderna.

Alla bilder

Kök

Köket är beläget till höger i hallen. Rummet får in fint ljusflöde genom de stora fönsterpartierna ut mot uteplatsen och ett mindre fönster vid arbetsbänken. Här finns bra ytor till förvaring och köksarbete. Luckorna är av trä (inredning från Blum) som matchas av grå laminatbänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsbänkarna. Utrustningen består av kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, spishäll och fläkt. Ni har matplats för 6-7 personer framför fönstret. Väggarna är målade i beige kulör och golvet är klätt med parkett.

Utrustning:
Spishäll: Bosch, induktion
Fläkt: Bosch
Kyl/frys: Samsung
Diskmaskin: Bosch
Ugn: Bosch
Mikro: Bosch

Samtliga vitvaror är från byggåret.

Alla bilder

Vardagsrum

Generös yta där ni enkelt kan möblera med större soffgrupp, matplats och läshörna. Väggarna är ljusa och golvet är klätt med parkett. För den som är i behov av ett extra rum är det möjligt att dela av en del av vardagsrummet. Från vardagsrummet tar ni er ut till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

Längst nere i bostaden finner ni det största sovrummet. Här finns yta för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni tre garderober. Golvet är klätt med parkett och väggarna är målade i beige.

Alla bilder

Sovrum 2

I det andra sovrummet har ni plats för säng och förvaringsmöbel. En garderob är inbyggd. Väggarna är målade beigea och golvet är av parkett.

Alla bilder

Badrum

Stort badrum som får in fint ljus genom det frostade fönstret. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är kaklade vita. Utrustningen består av WC, kommod med handfat, spegel, dusch och handdukstork (el). Vid ena väggen har ni bekvämligheten av tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp och praktisk arbetsbänk. I badrummet finner ni frånluftsvärmepumpen som värmer upp bostaden och varmvattnet.

Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch, 2021/22.
Frånluftsvärmepumpen är från Nibe och byttes ut av bostadsrättsföreningen under 2022.

Alla bilder

Toalett

Toalett med golv klätt med grå klinker som matchas en av fondvägg med grå kakel. De andra väggarna är putsade och målade vita. Här finns WC, handfat och spegel. Bakom luckan har ni fördelare av golvvärmen.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Hugin är en bostadsrättsförening på Nya Linero i östra Lund. Föreningen består av enplans- och tvåplans parhus som stod färdiga år 2007. Föreningen har 33 bostadsrätter i 16 parhus och ett friliggande hus. Adresserna är Sleipnergatan 1–20 och Gullfaxegatan 1–12.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo

Föreningens fastighet ingår i en gemensamhetsanläggning avseende gator, gångvägar, lekplats och belysningsanläggning tillsammans med ett par friköpta fastigheter i området. Föreningens andel är 33/43-delar.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår kallvatten, sophämtning, samt telefoni, TV och Internet från Telia.

Bostaden värms upp av en frånluftsvärmepump och värmen fördelas genom vattenburen golvvärme. Varmvattnet värms upp av frånluftsvärmepumpen.

TV & Internet
Internet, tv och telefoni levereras via optisk fiber från Telia, s.k. Fiberlan. Tillgänglig internethastighet är 100/100 Mbit/s för varje lägenhet. Kanalpaket Lagom samt några ytterligare kanaler finns tillgängliga för tv.

Kostnaden är 250 kr/mån och är medräknad i den angivna månadsavgiften i annonsen.

Parkering
Varje hus har en dedikerad P-plats. En del hus har denna P-plats på tomten. För övriga hus finns platser utmed gatan i anslutning till entréerna diskret markerade med ljusare sten. Dessa platser är markerade med skyltar med texten ”P Privat”.

Förutom de dedikerade P-platserna finns ett antal extraplatser märkta med skyltar med texten ”P Gäst”. Dessa kan i mån av tillgång användas av såväl medlemmar som deras gäster.

Avfall
Föreningen ombesörjer hantering av sopor. Kostnaden (252 kr/mån) är obligatorisk och är medräknad i den angivna månadsavgiften i annonsen.

Till Sleipnergatan 1 finns det egna sopkärl vid uppfarten.

Ekonomi
Den senaste höjningen av månadsavgiften gjordes under hösten 2022. Med stigande räntor kommer bostadsrättsföreningen behöva öka avgifterna igen. Det är dock inte fastslaget ännu utan prognos kommer att presenteras på stämman i augusti.

Kommande renoveringar & underhåll
Man håller på att avsluta målningsarbete som innefattar tvätt och målning av plank, tvätt av samtliga och målning av vissa fönster samt tvätt av fasader.

Föreningen undersöker kontinuerligt möjligheten att installera solceller.

Utförda renoveringar & underhåll
Föreningen har under 2022 bytt samtliga värmepumpar.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5% av prisbasbeloppet för 2023) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 525 kr (1% av prisbasbeloppet för 2023) debiteras köparen per pant.

Övrigt
För mer information se gärna bifogade dokument samt besök föreningens hemsida: https://brfhugin.se

Alla bilder

Område

Nya Linero är ett område i östra Lund som vuxit fram under senare år. Det ligger strategiskt beläget nära stora arbetsplatser, internationella företag inom forskning och utveckling samt lekplatser och gröna områden. Området är bebyggt med flerfamiljshus och villakvarter. Området ligger söder om Sandbyvägen och norr om Linero.

Det är ett mycket barnvänligt område med fin utsikt över det böljande jordbrukslandskapet. Låt dig dock inte luras, här är nära till allt. Nya Linero har angränsning till Mårtens Fälad och Linero. I Linero finns allt från parker och strövområden till förskolor, skolor, lek- och idrottsplatser. Vid Linero centrum finns dessutom ett serviceutbud som inkluderar mataffär, vårdcentral, kyrka och bibliotek.

På nya Linero har du möjligheten att leva nära naturen och har fortfarande centrala Lund inom räckhåll. För att besöka centrala Lund kan ni antingen ta cykelvägen eller hoppa på stadsbuss 3 eller 6 och tar olika turer ner till centrum. Bussarna avgår med täta turer under även de mest intensiva pendlingstimmarna.

I närheten finns flertalet skolor och förskolor. I närheten finns bland Vikingaskolan (F-9), Mårtensskolan och Maria Montessoriskolan (F-9). Förskolor i närheten är bland annat Ormen Långe, Tirfing och Ängslyckans förskola.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 450 000 kr
Månadsavg. 5 197 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår kallvatten, TV, Internet och renhållning
Adress Sleipnergatan 1
Kommun Lund
Område Nya Linero
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 3
Boarea 99.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 plan
Hiss Nej
Balkong Trädgård med uteplats
Byggår 2007
Förening Brf Hugin
Bostadsrättens nettoskuldsättning 735 193 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.58207
Förråd Förråd finns i anslutning till uteplatsen
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Uppvärmning Frånluftsvärmepump med återvinning av frånluften
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia
Driftskostnad 21 000 kr/år varav:
El: 18 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostad är kostnad för el (hushållsel och drift av frånluftsvärmepump samt luft/luft värmepump) och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 67 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.