Lund - Norra Fäladen

Jordabalksvägen 62

Visa på karta

Markbelägen 2:a med ljuvlig uteplats

Här har vi en pärla som är perfekt för dig som söker det där lilla extra. Stilfullt renoverad och med väl valda material skapas en inbjudande och trivsam atmosfär. Den rymliga interiören gör att du kan inreda efter dina egna behov och önskemål. Bostaden erbjuder en stor och härlig uteplats mot österläge. Solen skiner in tidigt på morgonen och omger området med en varm och inbjudande känsla. Den grönskande omgivningen ger dig en fridfull plats där du kan njuta av naturens skönhet och koppla av i din egen oas. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 800 000 kr
Månadsavg. 5 000 kr
Rum 2
Boarea 71.5 Kvm
Våning Bottenplan
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1991
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Saga Söderquist
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Uteplats

Stor uteplats i österläge med fri utsikt mot härligt grönskande område.

Alla bilder

Kök

Praktiskt inrett kök i rymligt format, med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl/frys, fläkt och diskmaskin.
Sprutlackerade vita skåpsluckor (2017).
Vask, kran, handtag, bänkskiva och kakel (2017).
Vid fönstret och det fantastiska ljusinsläppet finns utrymme för matplats med 4-5 sittplatser. Härifrån når vi även trädäcket.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är väl tilltaget med fint ljusinsläpp. Ett härligt och välkomnande rum med parkettgolv och fräscht vitmålade väggar ackompanjerat av en grå fondvägg.

Alla bilder

Sovrum

Behagligt sovrum med väggar målade i en dov lila färg som ger en lugn och avslappnande atmosfär.
Rummet rymmer enkelt såväl dubbelsäng som gott om klädförvaring och här finns även en garderob som medföljer.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall med plats för både avhängning och förvaringsmöbler om så önskas. Vi möts av ett fräscht laminatgolv och i anslutning till hallen finner vi sovrummet.

Alla bilder

Badrum

Smakfullt inrett badrum från 2016 utrustat med toalett, handfat, ido glasdörrar, takdusch, handdukstork, spegelskåp, och byrå.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Jordabalken är en HSB-förening med 97 lägenheter fördelat enligt följande: 2 rok – 35st, 3 rok – 46st och 4 rok – 16st. Föreningen består av varierande bebyggelse med två- och femvåningshus, alla byggda 1991 och är byggda kring grönskande innergårdar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Samhall.

Föreningen har en gruppanslutning till Telenor på 100 Mbit/s. Bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Som alternativ till Telenor finns även Com Hems tre hål i väggen installerat i lägenheterna. Ta kontakt med Com Hem ifall du är intresserad av att ansluta dig till detta.

För TV finns gruppanslutning till Com Hem som ingår i månadsavgiften till föreningen. Det finns ett analogt grundutbud med de vanligaste kanalerna och ingår även Digital-TV Small paketet från Com Hem utan extra kostnad. För att använda digital-TV kontaktar du Com Hem.

Föreningen hyr ut garage och p-platser till de boende. Garage och p-platser följer inte med lägenheten vid överlåtelse. Avgifter är 350 kr/mån för garage och 150 kr/mån för p-plats. Gästparkering mot avgift finns vid både den östra och den västra parkeringsplatsen.

Varje lägenhet betalar en avgift för värme och vatten baserat på genomsnittlig förbrukning i föreningen och lägenheternas yta. Denna avgift slås ut jämnt över årets månader och debiteras på hyresavin. I slutet av året görs en avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads hyresavi.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen.

Föreningen har en gemensamhetslokal placerad på västra gården. Den är utrustad med kök, porslin, bord och stolar för 30 personer, stereo, wc samt städutrustning. Hyresavgiften är 400 kr. En depositionsavgift på 1 500 kr lämnas inför hyrestillfället.

Föreningen har två områden med odlingslotter. Uthyrning av lotterna sker på årsbasis under våren och information går ut till alla medlemmar när det är dags att anmäla intresse. Hyresavgiften är 150 kr per år och odlingslott.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen vill göra en tillsyn av lägenheten i samband med överlåtelsen där både köpare och säljare närvarar.

Mer information hittar ni i den senaste årsredovisningen samt på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/jordabalken/

Alla bilder

Område

Allmänt
Norra Fäladen byggdes på kort tid, men med social medvetenhet. Området består av blandade boendeformer och olika funktioner såsom skolor, stadsdelscentrum och parker. Parkerna ligger huvudsakligen i ett centralt stråk med stadsdelscentrum, skolor, och fritids. I östra delen av området ligger studentbostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen, där en stor andel av studenterna vid Lunds universitet bor. Under slutet av -90-talet har området Annehem byggts ut med ett renodlat villaboende.

Kommunikation
Bilpendling
Från Lund når du lätt de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Cykelpendling
Från norra Lund finns det cykelstråk som tar dig in till centrum på ca 10-15 minuter. Det finns även cykelstråk som tar dig utåt byarna mot Vallkärra, Stångby och vidare mot Kävlinge och Löddeköpinge.

Tågpendling
Från Lund C avgår dagligen tåg till större delen av landet. Det finns även smidiga pendlingsmöjligheter med Danmark.

Busspendling
Med start i Annehem tar stadsbuss nummer 2 dig via centrum och vidare mot Värpinge by. Stadsbuss nummer 4 tar dig via centrum och vidare mot Gunnesbo. Bussarna avgår under vardagar var 15:e minut och var 30:e minut under helger.

Närservice
På Fäladstorget ligger ICA Supermarket Jätten som är en stor och välsorterad livsmedelsbutik.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 800 000 kr
Månadsavg. 5 000 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår el, värme, vatten och internet.
Adress Jordabalksvägen 62
Kommun Lund
Område Norra Fäladen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 71.5 Kvm (Säljarens information)
Våning Bottenplan
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1991
Förening HSB Brf Jordabalken
Bostadsrättens nettoskuldsättning 403 960 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.86
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd 20 kvm
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Internet via com hem och tv via Bredbandbolaget
Driftskostnad 1 200 kr/år varav:
Försäkring: 1 200 kr
Energiprestanda 99kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.