Malmö - Husie - Videdal - Ellenborg

Ellenborgsvägen 49

Visa på karta

Fantastiskt boende med underbar trädgård i bästa solläge

Tillfälle att förvärva ett underbart boende. Här njuter man av ett stort vardagsrum med centralt placerad braskamin. Med direktaccess till ett helt fantastiskt uterum har vi här stora ytor som verkligen bjuder in till samkväm i goda vänners lag. Den vackra inramade trädgården ligger i bästa solläge och bjuder även den på fina ytor. Till bilen har man både uppfart samt uppställningsplats och garage. Ett gediget och väl omhändertaget boende där det är lätt att trivas ...

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Rum 4
Boarea 102 Kvm
Biarea 52 Kvm
Tomtarea 704 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1926
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till detta gedigna och väl omhändertagna boende. Här njuter man av både hus samt en härligt solig trädgård. Det är bara att flytta in och sätta er prägel på denna bostad. Nuvarande ägare har lagt om tak med betongpannor 2012, även nytt papptak på garage 2018 och nya fönster 2008.

Alla bilder

Vardagsrum

magnifikt rum med fina ytor och ett härligt ljusflöde. Centralt placerat har man en braskamin som både värmer och ger en härlig känsla av trivsel.

Alla bilder

Uterum

Uterum som även det andas kvalité är från 2015. En plats där man verkligen njuter under en stor del av året, med en yta om ca 30 m² och en utsikt ut mot den ljuvliga trädgården är det lätt att trivas ...

Alla bilder

Kök

Köket har fina arbetsytor och gott om förvaringsytor. Riktigt stiligt och snyggt då mycket går i rostfritt.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som på ett trevigt vis öppnar upp emot den övriga bostaden.

Alla bilder

Sovrum

På ovanplan har vi tre sovrum och i källare har vi ett stort rum som kanske passar tonåringen (används idag som kontor).

Alla bilder

Badrum

På ovanplan har vi badrum med dusch, här är våtrumsmatta och kakel. Perfekt då man i alla plan (inkl källare) har wc. Kälalren bjuder även på ett mindre duschutrymme (med betoning på mindre).

Alla bilder

Källare

Källare med fina förvaringsytor och ett bra rum som idag används som kontor. Från källare når man även garage, helt perfekt ju.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga i källaren med fina arbetsytor. Här har vi tvättmaskin samt torktumlare och grovvask.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är verkligen magisk. fint inramad och stora härliga gräsytor. Den bjuder in till både solbad och härliga grillkvällar i goda vänners lag. Här är även gott om plats till barnens lek och stoj.

Alla bilder

Växthus

Det fina växthuset är en oas i sig, låt fantasin flöda, ett utrymme för mys eller den egna odlingen.

Alla bilder

Övrigt

Enligt säljarna så skall huset ha genomgått en genomgripande renovering 1964 då man även skall ha dragit ny el i huset. Boarea 84 m² enligt fastighetsregister, enligt säljarnas information är boarean 102 m².

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 073-152 54 34 eller via mail: paul.eriksson@bulowlind.se

Alla bilder

Område

Välkommen till Husie, den gröna stadsdelen! Här bor man med bra gångväg till flera förskolor i närområdet samt skolor där där man bara behöver korsa en lugn gata för att nå den närmsta. Man bor nära den grönskande Videdalsparken där det finns temalekplats, fotbollsplaner och tennisbanor. Promenadavstånd till välsorterad Coop butik och pizzeria. Ca 15 minuters promenad bort finns Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur. Bra kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 14 minuter bort med bil.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning källarplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 595 000 kr
Adress Ellenborgsvägen 49
Kommun Malmö
Område Husie - Videdal - Ellenborg
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 102 Kvm (Säljarens information)
Biarea 52 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 704 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1926
Grundläggning Källare
Stomme Sten
Fasad Puts
Tak Betongpannor (från 2012) samt papp på garage (från 2018)
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten (installerad för ca 8 år sedan)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (från 2008)
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 32 198 kr/år varav:
El: 24 000 kr
Vatten/Avlopp: 8 198 kr
I kostnad Vatten/avlopp ingår även renhållning. Kostnad för fastighetsavgift samt försäkring är ej medräknad i driftskostnaden.
Energiprestanda 154 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 501 000 kr
Summa pantbrev 365 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.