Lund - Brunnshög

Brunnshögsgatan 40

Visa på karta

Kvadratsmart 2:a i innovativ och social förening på Brunnshögs bästa läge

Välkommen till denna yteffektiva 2:a med genomgående vitlaserad ekparkett och vita väggar. Bostaden präglas av sin moderna köks- och badrumsinredning i mörka toner och den otroligt generösa altanen med härlig kvällssol. Här bor du bekvämt på bästa läge på Brunnshög med gångavstånd till bland annat ICA:s handelskvarter, Hemköp, Fitness 24/7, Nobelparken och två separata parkeringshus. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 3 179 kr
Rum 2
Boarea 44 Kvm
Våning 1/6
Hiss Ja
Balkong Altan om 14,3 m²
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Vardagsrum och kök

Ljust kombinerat vardagsrum och kök med plats för såväl soffgrupp som matplats för ca 4 personer. Härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet i väst med utgång till altanen. Vitlaserad ekparkett på golv och vita väggar. 

Köket är välplanerat och fullutrustat med betonggrå inredning från Vedum samt bänkskiva och stänkskydd i mörk laminat. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och -mikro i svart samt gott om belysning samt eluttag.

Alla bilder

Altan

Otroligt rymlig stensatt altan om hela 14,3m² i väster som blickar ut mot spårvägen. Uteplatsen är upphöjd och skyddad från gatunivån. På ytan mellan altanen och spårvägen planeras grönskande planteringar som på sikt ger en lugn och harmonisk vy från altanen.

 

Alla bilder

SOVRUM

Välplanerat sovrum med gott om förvaringsutrymme i den inbyggda skjutdörrsgarderoben och plats för dubbelsäng. Stort fönsterparti i väster. Vitmålade väggar och vitlaserad ekparkett på golv.

Alla bilder

HALL

Luftig hall med inbyggd garderob samt städskåp och plats för ytterligare avhängningsmöbel. Från hallen nås badrummet samt det kombinerade vardagsrummet och köket. Vitmålade väggar och vitlaserad ekparkett på golv.

Alla bilder

BADRUM

Helkaklat badrum med antracitgrå klinker på golv och vit kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod i svart, spegel med hylla och inbyggd belysning, dusch med vikdörrar i glas, handdukskrokar, och spotlights i tak.

Alla bilder

Förening

Mitt i centrala Brunnshög har Granitor utvecklat 42 bostadsrätter, allt från ettor på 35 kvm till treor på 75 kvm. Förutom genomtänkta planlösningar får du en förlängning av ditt hem genom en social hubb – ett vardagsrum för hela huset som kompletterar ditt eget där du kan jobba, plugga eller fika med dina grannar. Här blir det perfekta stället att börja bygga ditt nätverk om du är nybliven Lundabo eller om du trivs bäst i andras sällskap. Gemensamt tvättutrymme finns i anslutning till den sociala hubben, med bokningsbara maskiner.

Flerbostadshuset har sex våningar med gemensam social hubb, tvättlounge och cykelcerkstad med cykelpool på entréplan och källare innehållande lägenhetsförråd, teknik- samt cykelrum.

Byggnaden är ritad av välrenommerade White Arkitekter och man har använt miljövänliga byggnadsmaterial. Huset är energiklassat med ett B vilket även öppnar möjlighet att ansöka om så kallat grönt bolån där du som kund kan få rabatt på ditt bolån.

Föreningens byggnad ligger på ett attraktivt läge på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög. Ni bor mellan två spårvägshållplatser och tar er in till Lund C på 10 minuter. Universitetet och flera av stadens stora arbetsplater ligger på cykelavstånd. Inom promenad eller cykelavstånd når man fler hållplatser för såväl kommunala som regionala bussar, E22:an, cykelleder, parker och öppet landskap. I närområdet finner ni Hemköp, parkeringshuset Aurora, Sandby Stenugnsbageri, Lilla Ved, och 24/7 Fitness. På andra sidan gatan från lägenheten kommer ICA bygga butik på 3000 kvm med fokus på både ekologisk och närproducerad mat för det moderna livet i Lund.

Lägenhetsförråd finns i källaren.

Här har ni ett bilfritt boende. Inga p-platser tillhandahålls till enskilda boende. P-plats och laddningsmöjlighet för elbilspool finns på gården.

Cykelparkering hittar ni i källaren och på gård. Bostadsrättsföreningen tillhandahåller cykelpool med lådcyklar och elcyklar i cykelrum i entréplan.

Föreningen har en gård med grönska samt grusade ytor innehållande bla växthus och odlingsmöjligheter, sittytor samt pergola med cykelparkering. Förgårdsmark mot gatan är försett med utegym.

Fastigheten är ansluten till fiber. Respektive bostadsrättshavare tecknar individuella abonnemang hos operatörer tillhandahållna genom ViaEuropa.

Huset värms upp med lågtempererad fjärrvärme producerad på restvärme. Värmen distrubueras till lägenheterna via radiatorer på våning 1-5 och via golvvärme på våning 6.

Det finns elcentral i lägenheterna med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Gemensamt fastighetsabonnemang med individuell mätning och debitering för respektive lägenhet. Föreningen har solceller på taket på huvudbyggnaden som genererar el, i förstahand till fastighetens allmänna utrymmen.

Föreningen har gemensamt fastighetsabonnemang med individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten för respektive lägenhet.

Lägenheterna har säkerhetsdörrar.

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, åppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som på sikt kommer att sammanfläta stadsmiljön med den Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, Lilla Ved, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt  parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Övrigt

Om projektet: https://www.granitor.se/properties/sok-bostad/bostader/brf-life

Om ICA:s handelskvarter: https://www.icafastigheter.se/vara-projekt/bonaterra/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 3 179 kr
Adress Brunnshögsgatan 40
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 44 Kvm (Säljarens information)
Våning 1/6
Hiss Ja
Balkong Altan om 14,3 m²
Byggår 2022
Förening Brf Life
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation FTX (Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Lågtempererad fjärrvärme producerad på restvärme.
Fönster Träfönster med aluminiumbeklädd utsida
TV/Internet Fastigheten är ansluten till fiber. Respektive bostadsrättsinnehavare tecknar individuella abonnemang hos operatörer tillhandahållna genom ViaEuropa.
Energiprestanda 47 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning