Malmö - Karlskronaplan / Västra Sorgenfri

Åhusgatan 4

Visa på karta

Renoverad lägenhet med rätta 1930-talskänslan

Karlskronaplan är en lugn lillebror till St Knuts torg. Med sina fina hamlade lindar är Karlskronaplan en oas för områdets boende. Spela boule, bara hänga eller ta ett bra glas italienskt vin. Lägenheten ligger på fjärde våningen och är genomgående. Det är viktigt för alla lägenheter men för de mindre är det av största vikt. Då får man en skön miljö under de varma månaderna. Lägenheten är som ett fint smycke med sina harmoniska färgval och helt fantastiska nyrenoverade 30-talskök. Badrummet är stort - den storleken hittar man oftare i treor. Golven, färgvalen och området gör det till en mycket attraktiv lägenhet.

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 967 kr
Rum 1.5
Boarea 43 Kvm
Våning 4
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1938
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna genomgående och smakfulla 30-talslägenhet med många detaljer bevarade och nyskapade i samma anda. Bostaden ligger på det eftertraktade läget vid lummiga Karlskronaplan. Lägenheten är genomgående och väldisponerad. Planlösningen ger ett mycket fint ljusflöde från två väderstreck. Köket är helt nytt och platsbyggt. Det är ett återskapat 30-talskök med linoljemålade luckor. I köket får upp till fyra personer plats. Badrummet utmärker sig genom att det är mycket större än de andra liknande lägenheterna i huset. Vardagsrummet har många detaljer bevarade, till exempel vacker fiskbensparkett, fin takrosett och generös takhöjd. Ett mycket harmoniskt rum med en härlig siktlinje från köket genom hela lägenheten till fönstren i vardagsrummet. Halvan utgör lägenhetens praktiska sovalkov och blir som ett separat sovrum.

Här bor du nära stadens centrum samtidigt som du kan ta del av områdets stora utbud av caféer, restauranger och små butiker. I grannhuset ligger den populära AVA vinbar som har kvällssol på uteserveringen. Några av Malmös bästa pubar (ur ekonomisk aspekt) ligger nära - Family pub, Gamle Nobe och Rex. Andra trevliga restauranger alldeles nära är Jord, Spoonery och Café Flax som snart öppnar vinbar.

BILDER FRÅN KÖKET

Ett mycket snyggt kök som är målat i grönt med linoljefärg. Snedställda skjutbara luckor med gamla beslag. Köket är nytt och modernt men man har hittat en perfekt harmoni när man återskapade 1930-talet här. Matplats för upp till fyra personer. Fönster mot den ljuvliga innergården.

Alla bilder

Vardagsrum

Den första tanken  när man stiger in i denna bostad är att det är så härlig rymd och långa linjer - känns som en av de bättre lägenheterna i sin storleksklass. Stort fönsterparti mot Åhusgatan och en vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golvet. Magnifik takhöjd med takrosett som inramning för lamporna. Ett mycket harmoniskt rum som är målat i grönt.

Alla bilder

Halvan

Lägenheten har ett fint halvrum eller halvan som vi säger. Här har man skapat nästan ett helt eget sovrum av den gamla sovalkoven.

Alla bilder

Badrum

Ett ovanligt stort badrum för att vara ett hus från 30-talet. Mycket snyggt utfört i ljust kakel och klinker med praktiska nischer i väggen för förvaring. Ett rejält skåp under handfatet gör att du kan förvara alla dina handdukar härinne.

Alla bilder

Hall

Bakom en säkerhetsdörr finns lägenhetens hall. Ekparkett på golvet och en bra klädkammare.

Alla bilder

Din Mäklare

Det är mig ni har kontakt med under resans gång. Jag har gedigen erfarenhet som mäklare och jobbar både med bostadsrätter och villor. Jag talar fem språk och trivs utmärkt med att hjälpa mina kunder att göra bra affärer!

Alla bilder

Förening

Brf Lyktanhus 5 består av 20 lägenheter fördelat på två trapphus med adress Åhusgatan 4. Fastigheten ombildades från hyresrätt till bostadsrätt i samband med att fastigheten totalrenoverades under 2006. Lägenheterna stod klara för inflyttning i början av 2007.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

Avgiftshöjning
Det skedde en avgiftshöjning på 15% årsskiftet 22/23. I dagsläget finns det ingen planerad avgiftshöjning (2023-06-20).

Utförda renoveringar:
2005 Renovering av tvättstuga
2006 Spolning, filmning och samling av spillvattenledningar
2006 Relining av spillvattenledningar i lägenheterna
2006 Nya elledningar och elmätare i lägenheterna
2006 Takomläggning
2006 Montering av postfack
2006 Renovering av balkonger
2006 Installation av säkerhetsdörrar
2007 Ommålning av trapphus
2007 Tappvattenledningar utbytta
2007 Nya tvättmaskiner och centrifug
2010 Ommålning av fönster
2013 Fasadrenovering
2015 Rensning och spolning av stuprör kopplade till dagvatten brunnar
2015 Dränering av grunden mot Åhusgatan (Isodränmetoden)
2016 Ny torktumlare
2017 Installation av nya värmeväxlare
2019 OVK-besiktning
2022 fönster- och fasadrenovering påbörjades 2022 och slutfördes 2023.

Kommande renoveringar
Det kommer att utföras en relining, antingen i slutet av 2023 eller första kvartalet 2024.

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Fiberbredband är indraget i huset. Föreningen har tecknat ett avtal med Telenor (fd. Bredbandsbolaget) i fem år (fr o m 2018) avseende TV och bredband. Telenor erbjuder ett flertal olika alternativ med varierande utbud, hastighet och pris. Individuellt avtal tecknas av den enskilda medlemmen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en gemensam innergård med härlig grönska. Under sommarhalvåret finns sittgrupp och grillmöjlighet till medlemmarnas förfogande. Varje år anordnar föreningen gemensam höst- och vårstädning av gården med frivilligt deltagande. Cykelparkering finns på innergården. Föreningen ser gärna att man aktiverar sig i den gemensamma innergården samt följer sopsorteringen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Alla bilder

Område

Karlskronaplan är ett torg och parkområde i centrala Malmö, vid Amiralsgatan nära Folkets Park. Karlskronaplan namngavs 1932. I samband med att denna del av Amiralsgatan bebyggdes under 1930-talet utökades den med en ny grönyta vid Amiralsgatans nordöstra sida. Samtidigt utgick ur stadsplanen Berzeliiplan som hade ett något nordligare läge. Busslinje 32 stannar på hållplatsen Karlskronaplan. Ringlinjen går från Nobelvägen alldeles nära.

Bilden till höger är från AVA Vinbar som ligger snett över gatan från porten.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 967 kr
Ingår i avgift värme, VA, bredband och BR tillägg till försäkring
Adress Åhusgatan 4
Kommun Malmö
Område Karlskronaplan / Västra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1.5
Boarea 43 Kvm
Våning 4
Balkong Nej
Byggår 1938
Förening Brf Lyktanhus 5
Bostadsrättens nettoskuldsättning 305 114 kr
Andel i föreningen 4.94
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
Driftskostnad 1 200 kr/år varav:
El: 1 200 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 95 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.