Lund - Nilstorp

Astrakanvägen 11 A o B

Visa på karta

Underbara Nilstorp - Två hus på samma tomt - Pool - Gårdshus med uthyrningsmöjligheter

I hjärtat av underbara Nilstorp, med tilltagen hörntomt om 894 kvm, finner ni ett större hus och ett mindre gårdshus. Huvudhuset uppfördes 1975. På entréplan finner ni huvudentré och leds vidare till stort kök i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum där ni även har en eldstad. Ni har ett badrum, två sovrum, grovkök och grovingång. På övre plan kommer ni upp till ett stort allrum som kan delas upp i fler sovrum. Vidare finns toalett och ett sovrum. Trädgården i sydvästläge är härligt grönskande och en pool plockar hem semesterkänslan till hemmaplan. Intill huset har ni trädäck med plats för långbord och grill där många härliga timmar kan spenderas. Gårdshuset uppfördes 1931 och rymmer på sina 69 kvm kök, toalett, vardagsrum/matplats, sovrum, badrum/tvättstuga och mindre sovrum/kontor. Detta hus passar utmärkt att hyra ut och få ner sin driftkostnad. Nilstorp är populärt då ni bor lugnt och lummigt och har samtidigt nära till populära skolor och alla bekvämligheter. Välkommen!

I korthet

Utgångspris 10 995 000 kr
Rum 5
Boarea 174 Kvm
Boarea 69 Kvm
Biarea 53 Kvm
Tomtarea 894 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1931, 1975
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Astrakanvägen 11 a och b i hjärtat av Nilstorp. Tomten om 894 kvm är placerad på hörnan och skärmas av med tät häck som gör trädgården fri från insyn. På tomten har ni två hus. Det första huset uppfördes 1931 och är ett charmigt gårdshus med gulputsad fasad. Tack vare gårdshusets placering i kanten öppnades möjligheten upp att bygga ytterligare ett hus. År 1975 uppfördes det hus som är själva huvudhuset. På framsidan har ni en stensatt uppfart med plats för två bilar. En bil kan parkeras i garaget. Från uppfarten leds ni in till vardagsentrén och huvudentrén finner ni på framsidan från trädgården. Ni kommer till gårdshuset via den stenlagda gången till höger om garaget.

Alla bilder

Trädgård

Till huvudhuset har ni en underbar trädgård som är belägen i sydvästläge. Trädgården har härlig gräsyta som varieras av träd, buskar och blomsterrabatter som skapar lummig och rogivande känsla. En tät häck skärmar av trädgården från omgivningen och gör den fri från insyn. I trädgården finner ni bland annat tulpaner, äppleträd, plommonträd, björnbär, fikon, rosor, buxbom och fjärilsbuske.

Alla bilder

Pool

Här kan varje härlig sommardag bli till en semesterdag! En underbar pool om 4x8 meter ger trädgården det där extra. Många härliga dagar kan spenderas med allt från händelserika poolvolleymatcher till avkopplande stunder flytandes på en luftmadrass. En platsbyggd trappa finns i ena hörnet som gör det lätt att ta sig i och ur poolen. Linern byttes ut 2016 och är 1,5 mm och platssvetsad (högre hållbarhet jämfört med fabrikssvetsad) med mönster av mosaik. Det finns ett pooltak som skjuts över poolen med räls och hjälper till att hålla värmen inne samt djur, barn och löv ute. Under 2021 byttes pump och sandfilter ut. Median i sandfiltret är glas, vilket är mycket bättre än sand. Poolvärmepumpen kommer från Invert som dessutom är tystlåten. Ett härligt trädäck ramar in poolområdet och har gott om plats för solstolar.

Alla bilder

Uteplats

Intill huset har ni en pergola med vitmålad trätrall, skyddande transparent tak och klättrande vinrankor i taket som för en till en Medelhavstaverna. Här finns en platsbyggd, vedeldad ugn/grill som använts flitigt till härliga pizzakvällar. Långbordet kan dukas fram med plats för de stora sällskapen.

Alla bilder

Huset

Astrakanvägen 11a
Huvudhuset från 1975 har adressen Astrakavägen 11a och är beläget närmst gatan.

Teknisk beskrivning:
Grundläggning:
Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel & trä
Tak: Eternit
Plåtarbete: Trä
Uppvärmning: Luft/luft värmepump
Ventilation: Självdrag
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året runt
Fönster: Originalfönster på entréplan (2-glas) & nyare fönster i allrummet på övre plan, 3-glas Elitfönster (säkerhetsfönster i de stora rutorna)

Alla bilder

Entré

Från trädgården på framsidan kommer ni in till huvudentrén. Här möts ni av härlig rymd och underbart ljusflöde som ger ett välkomnande intryck. Ytterplagg kan hängas av på väggen och plats finns att ställa undan skorna på det gedigna klinkergolvet. Väggarna är klädda med ljus tapet.

Alla bilder

Kök

Köket och vardagsrummet är beläget i halvöppen planlösning som bjuder in till umgänge där stora familjen får plats. Här har ni generösa ytor till både köksarbete och förvaring tack vare inredning längs med tre av väggarna. Luckorna är av trä som får fin kontrast av grå laminatbänkskiva samt en del av bänken som är klädd med kakel. Genom fönstren har ni utsikt över framsidan av trädgården. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsmikro, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och diskmaskin. Väggarna är ljusa och golvet klätt med trämönstrat laminat. Bredvid köket finner ni grovköket.

Utrustning:
Kyl, frys & fläkt – 2022
Spishäll – Bosch
Ugn – Electrolux
Diskmaskin – Electrolux

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har härlig yta och får in fint ljusflöde genom fönsterpartierna ut mot uteplatsen. Vid ena väggen finns en platsbyggd tegelvägg med kamin och förvaring till ved. En större soffa kan ställas framför kaminen. Väggarna är klädda med vitmålad vävtapet och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Badrum

Från den öppna delen med entré, kök och vardagsrum leds ni vidare till en mindre hall som binder samman badrum och två sovrum. Badrummet är i originalutförande. Utrustningen består av duschkabin, handdukstork (el), bidé, WC, kommod med handfat samt spegelskåp. Badrummet får in naturligt ljus genom ett frostat fönster. Väggarna är klädda med grönt kakel och golvet är klätt med ljusgrå klinker.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum som har gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Längs med ena väggen har ni fem garderober. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med plastmatta med mönster av trägolv. Från sovrummet har ni en utgång till baksidan av trädgården.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet används idag som en stor klädkammare och var en gång i tiden matsal. Här finns generösa förvaringsutrymme i den väggfasta garderobsinredningen. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med mönstrad plastmatta.

Alla bilder

Tvättrum

Tvättrummet är beläget mellan köket och hallen. Här finner ni förvaringsskåp, arbetsbänk, tvättho, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och varmvattenberedare. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är klädda med vit vävtapet.

Utrustning:
Varmvattenberedare - Nibe Compact, 2013
Tvättmaskin – Bosch, 2015
Torktumlare - Zanussi
Torkskåp - 2002

Alla bilder

Hall

Vid uppfarten har ni en ingång till hallen som blir den perfekta ingången att använda i vardagen. Här finns flertalet garderober och plats till ytterplagg och förvaring av skor. Golvet är klätt med rutig plastmatta och väggarna är klädda med röd vävtapet samt vitmålad pärlspont. Från hallen leds ni vidare till tvättrum, bastu med dusch, garage och förråd.

Alla bilder

Övre plan

Från vardagsrummet tar ni er upp till övre plan. Ni kommer upp till ett större allrum och leds därefter vidare till klädkammare, toalett och sovrum.

Alla bilder

Allrum

Allrummet har underbar yta där ni har plats för större soffgrupp och arbetsplats. Rummet får in härligt ljusflöde genom de stora fönsterpartierna ut mot trädgården. Fönstren är säkerhetsfönster från Elitfönster. Under 2023 har nytt laminatgolv lagts in. Väggarna är klädda med ljus tapet. Det är möjligt att dela av allrummet och skapa ett stort sovrum alternativ två mindre sovrum.

Alla bilder

Sovrum 3

Stort sovrum som har generös yta för dubbelsäng, skrivbord och förvaringsmöbel. Längs med ena väggen har ni skjutdörrsgarderob med spegel. För den som är i behov av fler sovrum är det möjligt att dela av rummet på mitten. Väggarna är klädda med vitmålad vävtapet och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Toalett

Toaletten är belägen med nära anslutning till allrummet och sovrummet. Här finner ni WC, handfat och spegel. Väggarna är klädda med vävtapet och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Gårdshuset

Astrakanvägen 11b
Vid tomtens högra del finner ni det charmiga gårdshuset. Denna del av tomten har skärmats av vilket möjliggör för att hyra ut gårdshuset och bo privat i huvudhuset och ha större delen av trädgården samt poolen för sig själv. Till gårdshuset har ni även här en lummig trädgård med körsbärsträd och blomstrande rabatter. Intill huset finns en stensatt uteplats där ni kan njuta av solen och goda måltider.

I huset kommer ni in i en hall och leds vidare till ett litet kök till höger. Från hallen når ni toaletten. Vidare till vänster har ni ett större rum som går i vinkel och rymmer både soffgrupp och matplats. Upp för trappen kommer ni till en mindre hall och kommer sedan vidare till ett sovrum, badrum kombinerad med tvättstuga samt ett mindre utrymme som kan användas till förvaring, hemmakontor eller som mindre barnrum.

Gårdshuset hyrs ut i dagsläget och skapar en extra intäkt. På så sätt får ni möjligheten att sänka era egna månadskostnader. Med gårdshuset skapas det även möjlighet att driva egen verksamhet från hemmaplan eller låta de stora barnen husera för sig.

Gårdshuset har nyligen mätts upp:
Entréplan: 45,2 kvm boarea
Övre plan: 24,1 kvm boarea
Totalt: 69,3 kvm

Teknisk beskrivning:
Grundläggning:
Torpargrund med ventilation
Stomme: Gråsten/betong
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Tegelpannor & papp
Plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Luft/luft värmepump
Ventilation: Självdrag
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året runt
Fönster: 2-glas & 3-glas (ett fönster i trapputrymmet har bytts ut 2020 och i badrummet på övre plan 2022)

Alla bilder

Säljarnas bilder

Ett par bilder från insidan av gårdshuset.

Alla bilder

Driftkostnader

El:
Huvudhuset:
Årskostnad: 56 794 kr (ink. uppvärmning av pool)
Årsförbrukning: 18 447 kWh

Gårdshuset:
Årskostnad: Elen har bekostats av hyresgästen
Årsförbrukning: 6 997 kWh

Vatten (båda husen):
12 295 kr/år

Sotning (huvudhuset):
170 kr/år

Gångbanerenhållning och renhållning (båda husen):
9 265 kr

Försäkring (för båda husen och hemförsäkring för huvudhuset):
9 295 kr

Årlig driftkostnad för huvudhuset:
87 739 kr

Årlig driftkostnad för gårdshuset (el ej medräknad):
Ca 20 000 kr

Hyresintäkt:
Nuvarande ägare tar ut en hyra om 13 500 kr/mån för gårdshuset.

Alla bilder

Övrigt

2021
Byte av pump och sandfilter till poolen. Median i sandfiltret är glas, vilket är mycket bättre än sand. Poolvärmepump från Invert (tystlåten).

2016
Bytt liner i poolen till 1,5 mm platssvetsad liner (har högre hållbarhet jämfört med fabrikssvetsad).

2015
Pooltak
Ny tvättmaskin i huvudhuset, Bosch.

2013
Ny varmvattenberedare, Nibe Compact.

2006
Installation av luft/luft värmepumpar i båda husen (Invert Toshiba).

2005
Poolbygge

2003
Installation av kamin i huvudhuset.

2002
Rivning och montering av bottenbjälklag i gårdshuset. Dränerat om och lagt nya golv på bottenvåningen.
Nytt torkskåp.
Renovering av kök. Inredning från IKEA.

Övrigt
Det finns ett spabad i trädgården som idag är trasig. Spabadet kan lämnas kvar till nästa husägare eller köras bort om så önskas.

Alla bilder

Område

Historia
Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i området Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Närservice & kommunikationer
Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, nöje mm. 

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten som har långa öppettider.

Från Nilstorp har ni nära motorvägspåfart till E22.

Från området går buss buss nr 5 (riktning Gastelyckan och Nova Lund) och buss nr 9 (riktning Galjevången och Universitetssjukhuset). Ni har en kortare promenad till Bankgatan och Botulfsplatsen där flera av Lunds bussar avgår.

Skolor & förskolor
Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Nilstorp har bland annat förskolorna Plommonet, Föräldrakooperativet Äpplet och Blomman.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Astrakanvägen 11a - entréplan

Med reservation för avvikelser

Astrakanvägen 11a - övre plan

Med reservation för avvikelser

Astrakanvägen 11b - övre plan

Med reservation för avvikelser

Astrakanvägen 11b - entréplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 10 995 000 kr
Adress Astrakanvägen 11 A o B
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 174 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea 69 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Biarea 53 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 894 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1931, 1975
Grundläggning Huvudhuset: Betongplatta - Gårdshuset: Torpargrund
Stomme Huvudhuset: Trä - Gårdshuset: Gråsten/betong
Fasad Huvudhuset: Tegel & trä - Gårdshuset: Puts
Tak Huvudhuset: Eternit - Gårdshuset: Tegelpannor & papp
Plåtarbete Huvudhuset: Plåt - Gårdshuset: Plåt
Ventilation Huvudhuset: Självdrag - Gårdshuset: Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump i båda husen, från 2006
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster Huvudhuset: - Gårdshuset: 2-glas
TV/Internet Fiber finns kopplat till huvudhuset
Driftskostnad 87 819 kr/år varav:
El: 56 794 kr
Vatten/Avlopp: 12 295 kr
Sotning: 170 kr
Renhållning: 9 265 kr
Försäkring: 9 295 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning av huvudhuset samt uppvärmning av pool), vatten (båda husen), sotning (huvudhuset), renhållning (båda husen) och försäkring (båda husen samt hemförsäkring till huvudhuset). Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och val av leverantör. Årsförbrukning el, huvudhuset: 18 447 kWh. (2 personer) Årsförbrukning el, gårdshuset: 6 997 kWh. (3 personer) Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Fastighetsavgift och TV/Internet är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 7 089 000 kr
Summa pantbrev 1 785 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Officialservitut väg
Officialservitut väg

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.