Lund - Genarp

Marknadsvägen 5

Visa på karta

Friliggande 1-plansvilla med källare - Lugnt, men centralt läge

Välkommen till en trivsam enplansvilla med stora sällskapsutrymmen och praktisk källarvåning. Entréplan bjuder på tre bra sovrum med möjlighet till fler, både vardagsrum och sällskapsrum i generös storlek samt trivsamt uterum. Stor källare med öppen spis i ett allrum, både toalett och duschrum, många förvaringsutrymmen samt direktaccess till garaget. Trädgård på fyra sidor om huset med välskötta, formklippta häckar och planteringar. Ett väl omhändertaget hus där priset tillåter nästa familj att forma sitt boende efter egna önskemål. Centralt beläget i Genarp med närhet till all vardaglig service som skolor, förskolor, butiker och bussar, men ändå mycket nära till härlig natur och vackra strövområden. Tillträdet är flexibelt, men kan ske snabbt. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Rum 6
Boarea 130 Kvm
Biarea 90 Kvm
Tomtarea 848 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 350 000 kr – Visa budhistorik

Fastighet

Friliggande tegelvilla med källare. Hörntomt på lugnt men centralt läge i byn.

Endast omkring 750 meter till det magiska naturreservatet Risen. 

Alla bilder

Tomten

Väl tilltagen tomt med trädgård på alla sidor om huset. En lång trädgårdsmur avgränsar från gatan med formklippta, vintergröna häckar som ett grönskande och levande staket. Välskötta rabatter, planteringar och gräsmatta innanför och på baksidan även ett växthus av äldre modell. En stenlagt gång leder fram till ytterdörren och uterummet. Stenläggning både på fram- och baksida med plats för utemöblemanget. 

Uppfart med charmig gatsten, lagt i vackert bågmönster, och plats att parkera bilen. Innanför finns port till garaget med plats för ännu en bil.

Alla bilder

Vardagsrum

Dubbla glasdörrar leder in från hallen till husets stora sociala utrymmen. I vardagsrummets ena hörn tronar en murad öppen spis där man (efter sotning och ett nytt klartecken för eldning) kan elda sprakande brasor när vintervindarna viner utanför. Ett stort fönsterparti mot gatan släpper in dagsljuset, golvet är i ekparkett och väggarna tapetserade i ljusa toner. Ett brett valv leder in till sällskapsrummet som byggts till och sträcker sig över hela husets gavel.

Alla bilder

Sällskapsrum

Sällskapsrummet ligger innanför vardagsrummet och har härligt ljus från fönster i hela tre väderstreck. Stora ytor även här där nuvarande ägare har gott om plats över för både matsalsmöblemang och soffgrupp.- En möjlighet skulle kunna vara att dela av med en vägg för den som önskar ytterligare sovrum eller arbetsrum. Parkettgolv, panelklätt tak och väggar i tegel respektive tapet. 

Alla bilder

Öppna ytor

De härligt öppna ytorna i de kombinerade vardagsrummet och sällskapsrummet erbjuder fina sällskapsutrymmen. Perfekt både vid fester eller middagsbjudningar med större sällskap, men även för lugna hemmakvällar med familjen där alla kan befinna sig tillsammans men ändå syssla med sitt.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är vårt master bedroom med stort fönster ut mot trädgården. Bra storlek med plats både för dubbelsängen och ytterligare möblering. Beläget vägg i vägg med köket och med en klädkammare precis utanför i hallen för extra förvaringsmöjligheter. Parkettgolv, ljusa tapetserade väggar och vitlaserat, panelklätt tak.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet nås via köket och har fönster mot trädgården. Parkettgolv och väggar i varma toner. 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet används idag som ett extra sällskapsrum. Fönstret vetter mot husets framsida, parkettgolv, tapetserade väggar och panelklätt, vitlaserat tak.

Alla bilder

Matplats

Trivsamt kök med fönster och dörr ut till trädgården på husets baksida. Här ryms ett matbord för 4-6 personer.

Alla bilder

Kök

Bra ytor i köket - inredning i mörkt trä som går i vinkel, vilket innebär bra arbetsbänkar och gott om skåpsutrymme. Här finns diskmaskin, spis med häll, spisfläkt samt kyl/frys. På bortre väggen finns även flera högskåp för skafferivaror och allt annat smått och gott som kan behövas i ett kök. Plastmatta på golvet, putsade väggar, träpanel i taket och ett valv som leder ut till hallen.

Alla bilder

Toalett

Helkaklad toalett med panelklätt tak och ett högt sittande fönster som har hamrad ruta - insynsfritt men ändå med fint dagsljusinsläpp. Wc och handfat med generöst tilltagen skåpsinredning som har både avställningsyta, underskåp och sidoskåp med öppna hyllplan samt vitrinskåp. 

Alla bilder

Entré

Ett ombonat uterum är den första delen av entrén till Marknadsvägen 5. Skjutbara glaspartier mot gaveln och fönster i valvform mot framsidan släpper in södersolen. Här ryms utemöblemang med antingen matbord eller loungemöblemang - allt efter önskemål. Klinkergolv är skönt för bara sommarfötter. Härifrån nås husets ytterdörr, vilket innebär att entrén är skyddad från väder och vind.

Väl inne i huset möts man av en välkomnande hall med praktiskt klinkergolv i entrédelen som övergår till parkett i de inre delarna. Plast över för avhängning av ytterkläderna, ljusa tapetserade väggar, vitlaserad takpanel och trappa ner till källarplanet.

Alla bilder

Gillestuga

Eldstaden behöver ses över av sotare innan den går att ta i bruk. 

Alla bilder

Källare

Källaren innehåller gillestuga, duschrum med duschkabin, tvättmaskin, torkrum, flera förråd samt ett hobbyrum. Se planritning. 

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Duschkabin är installerad i källaren. Tvättmaskin finns också i detta utrymme. 

Alla bilder

Natur

Att bo i Genarp är mycket starkt förknippat med att bo vid, eller nästan i, naturen. Omgivningarna har skiftande karaktär och bjuder på fantastiska naturupplevelser året runt. Skåneleden går förbi och cyklingen i Häckeberga och på Romeleåsen är omåttligt populär.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv och ett aktivt byalag som anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt  (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Genarp på internet/länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Servitut

Officialnyttjanderatt tele, Last
12-IM3-55/861 - 1

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 670 000 kr
Mark, totalt värde: 627 000 kr ().
Summavärde: 2 297 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1965
Värdeår: 1965

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Adress Marknadsvägen 5
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 130 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 90 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 848 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1965
Grundläggning Källare
Stomme Trä
Fasad Tegel och träpanel
Tak Betongpannor (delvis omlagt 2000)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2007)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas. Fönsterbyte omkring 1990. (Kassetter 2022)
TV/Internet Parabol
Driftskostnad 52 821 kr/år varav:
El: 41 597 kr
Vatten/Avlopp: 4 058 kr
Sotning: 0 kr
Renhållning: 3 028 kr
Försäkring: 4 138 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 108 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 297 000 kr
Summa pantbrev 284 800 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Officialnyttjanderätt tele

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 350 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 350 000 kr Budgivare 1 2023-06-05 08:45