Malmö - Limhamn - Dragörkajen

Övägen 6c

Visa på karta

Fantastisk terrass med havsutsik - Härliga sociala ytor - Välplanerad och genomgående i huset

Saltstänkta böljor och fina sociala ytor! Modern och välplanerad våning med härlig takhöjd och en stor terrass i optimalt söderläge - utsikt över både grön innergård och Dragörkajens blå vatten! Ljust och luftigt kök med generöst tilltagen matplats samt inbjudande vardagsrum som båda har utgång till terrassen. Genomgående med tre fina sovrum, stort badrum med tvättutrustning samt gästtoalett. Belägen en halv trappa upp från gatan med stor hiss från markplan. I föreningen finns dessutom garage att hyra och i dagsläget finns lediga platser att tillgå. Perfekt boende exempelvis för den som flyttar från en villa - livskvalitet i varje kvadratmeter! Några få steg utanför ytterdörren finns allt man behöver, närhet till det mesta och ett guldläge för den som vill njuta av hav och kust.

I korthet

Utgångspris 4 895 000 kr
Månadsavg. 5 215 kr
Rum 4
Boarea 101 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2015
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 625 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Övägen 6c - ett boende som har det mesta av det bästa!

Alla bilder

Terrass

Terrassen är i en klass för sig! Trätrallen är mjuk för bara fötter och sträcker sig över hela lägenhetens längd med en stor yta - perfekt för matplats - i anslutning till köket. En häck avskärmar från innergården och sveper in uteplatsen i grönska under sommarhalvåret. Söderläget gör att solen skiner här hela dagen lång. Blå böljor kan avnjutas från den högra delen medan man i andra änden har en perfekt lähörna vid staket som delar av mot grannen. Det givna favoritstället kvällar och lediga dagar!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt med härlig rymdkänsla. Stora fönsterpartier och dörr ut till terrassen låder dagsljuset flöda in och den väl tilltagna takhöjden ger en fantastisk atmosfär. Under årets varma dagar öppnar man upp mot terrassen och släpper in sommaren medan man under stormiga vinterkvällar njuter av utsikten uppkurad i soffan med en mysig filt. En bred passage mot köket ger mycket av den öppna planlösningens känsla utan att för den skull kompromissa med de olika ytornas givna funktioner - fina sociala ytor som passar lika bra för trivsamma hemmakvällar på tumanhand som till gäster och fest. Vackert parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Kök

Köket är minst sagt generöst tilltaget med gott om plats för det stora sällskapet. En middagsbjudning för 10 personer är ingen match och skiner solen välkomnar man gärna gästerna ut på terrassen innan maten. Köksinredning i skinande vitt med fina arbetsytor och bra skåpsutrymme. Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek, inbyggd ugn och mikrovågsugn, spishäll, spisfläkt samt integrerad diskmaskin. Bänkskiva i sobert grått kontrasterar snyggt mot vita paneler ovanför. Parkettgolvet följer oss vidare genom lägenheten, vilket ger en skönt enhetlig känsla, och väggarna är vita även här.

Alla bilder

Master bedroom

Mot innergården och terrassen utanför vetter vårt master bedroom. Här ryms enkelt dubbelsängen enkelt och stora garderober med skjutdörrar täcker rummets kortsida, vilket innebär riktigt bra förvaringsytor. Parkettgolv och vita väggar samt samma väl tilltagna takhöjd som i resterande lägenheten - vilket ger härlig rymd.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med lyxbetonat stora kakelplattor i matt vitt på väggarna samt stilrent grå klinkergolv. Duschplatsen i hörnan avskärmas av glasväggar som kan fällas undan när duschen inte används och på bekvämt avstånd utanför finns handdukstorken monterad för att ge varma och goa handdukar efter duschen. 
Egen tvättmaskin och torktumlare från Siemens under praktisk arbetsbänk och överskåp för ytterligare förvaring. Wc, handfat med kommod och badrumsspegel med infälld belysning.

Alla bilder

Gästtoalett

Praktiskt belägen i hallen med närhet till köket ligger gästtoaletten. Helkaklad i samma utförande som badrummet med wc, nätt handfat med kommod och badrumsspegel med infälld belysning.

Alla bilder

Sovrum 2

Två sovrum i något mindre storlek vetter ut mot husets framsida. Det första är i dag i bruk som tv-rum/gästrum med  bäddsoffa. Lagom yta för exmpelvis barnrum med plats för både säng, skrivbord och leksaker. Parkettgolv och vita väggar. 

Alla bilder

Sovrum 3

Vägg i vägg med det andra sovrummet ligger vad som idag är ett hemmakontor med skrivbord och hyllor. Parkettgolv och vita väggar. I den lilla hallen precis utanför dessa sovrum finns även en garderob med skjutdörrar som erbjuder extra förvaringsyta.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in med blick mot vardagsrummet och terrassen där utanför. Praktiskt klinkergolv i entrédelen övergår i vackert parkettgolv och väggarna är vita här, liksom i hela våningen. Stora garderober med skjutdörrar ger gott om plats för ytterkläder och allt som behövs i vardagen.

Alla bilder

Övrigt

Larm via Verisure finns installerat och kan övertas av köparen.

Brevlåda finns i husets entré och utanför var lägenhet finns tidningshållare för eventuella dagstidningar och andra försändelser.

Ett källarförråd nyttjas till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningens fastigheter byggdes mellan 2014-2016 och består av 1 flerbostadshus med 74st bostadsrättslägenheter samt fem parhus med två lägenheter i varje huskropp. Totalt 84 lägenheter på 2 till 5 rum. Föreningen Brf Dragörkajen är en äkta förening som registrerades 2014 och tomten är friköpt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och en pantsättningsavgift på 525 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 313 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Avgiften höjdes 1/1 2023 med 9%. I dagsläget finns inga ytterligare planerade höjningar.
Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten. Detta innebär att du som lägenhetsinnehavare endast betalar för din egen förbrukning. Detta debiteras tillsammans med månadsavgiften i efterhand kvartalsvis och varierar alltså beroende på faktisk förbrukning.
Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen bekostas kollektivt av föreningen, medan bostadsrättsinnehavaren ansvarar för själva hemförsäkringen.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-Under 2021 byttes passagesystemet till ett taggsystem med nyckelbrickor som används till de fem entréerna, källaren, garaget etc.
-Entreprenören JM har bekostat ombyggnad med förbättring av varmvattenanläggning.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-Under 5-års garantibesiktningen uppkom fråga om ventilationen i lamellhuset. Enligt styrelsen är JM på gång att lösa detta.
-Då husen är så pass nya, finns i övrigt inga andra större planerade arbeten/renoveringar framöver.

BREDBAND OCH KABEL TV: Bredband levereras via Telia Triple Play där grundutbudet på tv-kanaler och IP-telefoni ingår. En hastighet på 100 Mbit/sek kostar i dagsläget 231:-/mån.

PARKERING/GARAGE: Det finns totat 83 garageplatser i föreningen, varav 14 stycken är utrustade med laddboxar för el-bil och två stycken är handikappsplatser. En garageplats kostar i dagsläget 800:-/mån och en plats med laddbox 1000:-/mån plus elkostnad. Dessutom finns 8 st. MC-platser som hyrs ut för 200:-/mån. Garageporten kan öppnas med fjärrkontroll och med lägenhetsnyckel. Det är kösystem för att få en plats men enligt styrelsen i dagsläget ingen kö för en garageplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Dessutom finns 19 extra förrådsutrymmen som hyrs ut till intresserade. För att få ett extra förråd behöver man teckna sig på kö-lista (för närvarande finns inga lediga förråd). Cykelparkering finns på gården och i källarplanet. Innergården är gemensam för samtliga boende i föreningen.
För de lägenheter som har uteplats tillhör denna bostadsrätten och upplåts alltså med bostadsrätt.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida med adressen: https://www.brf-dragorkajen.se/

Alla bilder

Område

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös mest populära stadsdelar och känns på många sätt fortfarande mer som en charmig liten stad än en del av Malmö. Just Dragörkajen var tidigare avångshamn för bilfärjorna till Dragör men består nu av modern bebyggelse med bostäder och ett lagon antal lokaler. Bland annat innehållande den mycket populära restaurangen Mastio, Limhamns glassmejeri och restaurang Dragörkajen. På andra sidan Övägen finns både matbutik och vårdcentral och en kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.
Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare.
Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning alldeles nära ute på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 895 000 kr
Månadsavg. 5 215 kr
Ingår i avgift Kallvatten, värme
Adress Övägen 6c
Kommun Malmö
Område Limhamn - Dragörkajen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 101 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Byggår 2015
Förening Brf Dragörkajen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 939 978 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.35410000
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 4 618 kr/år varav:
El: 2 832 kr
Försäkring: 1 786 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 45 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 625 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 625 000 kr Budgivare 2 2023-05-30 14:03
5 600 000 kr Budgivare 3 2023-05-30 14:02
5 550 000 kr Budgivare 2 2023-05-26 16:29
5 525 000 kr Budgivare 3 2023-05-26 16:09
5 500 000 kr Budgivare 2 2023-05-25 12:31
5 400 000 kr Budgivare 3 2023-05-24 11:56
5 275 000 kr Budgivare 3 2023-05-23 17:57
5 300 000 kr Budgivare 2 2023-05-23 17:09
5 175 000 kr Budgivare 2 2023-05-23 12:14
5 150 000 kr Budgivare 3 2023-05-23 12:12
5 125 000 kr Budgivare 2 2023-05-23 11:07
5 100 000 kr Budgivare 3 2023-05-23 10:08
5 050 000 kr Budgivare 2 2023-05-22 21:16
5 000 000 kr Budgivare 3 2023-05-22 18:04
4 900 000 kr Budgivare 2 2023-05-22 16:18
4 850 000 kr Budgivare 3 2023-05-22 16:14
4 750 000 kr Budgivare 1 2023-05-22 15:49
4 750 000 kr Budgivare 2 2023-05-22 15:26
4 700 000 kr Budgivare 1 2023-05-22 15:06
4 650 000 kr Budgivare 2 2023-05-22 14:55
4 600 000 kr Budgivare 1 2023-05-22 13:36
4 600 000 kr Budgivare 2 2023-05-21 16:36
4 500 000 kr Budgivare 1 2023-05-18 13:45