Lund - Östra Torn

Iliongränden 31

Visa på karta

Ljus genomgående lägenhet med balkong i sydost

Luftig 3:a om 87 kvm på lummiga Östra Torn. Entréhallen ligger i markplan och resten av lägenheten en våning upp med öppen takhöjd mellan våningsplanen. Bostaden erbjuder två väl tilltagna sovrum, ett rymligt badrum, vardagsrum samt kök med balkong i solsäkert sydostläge. Brf Bonifacius är känd för att vara en lugn och välskött förening. En kort promenad tar dig till nya Brunnshög där matbutiker, restauranger, bageri, lekplatser, parker och gym redan börjat växa fram och inom några år kommer här finnas även bl.a systembolag, vårdcentral, skola och apotek. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 750 000 kr
Månadsavg. 7 022 kr
Rum 3
Boarea 87.1 Kvm
Våning 2 av 2 (hall på vån 1)
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydost
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1997
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Rymligt kök med inredning i vitt, beslag i rostfritt och bänkskiva i mörk laminat med mörkgrönt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl (Electrolux), frys (Electolux), diskmaskin (Electrolux), spishäll (IKEA), och ugn (IKEA) och fläkt (Franke) i rostfritt. Belysning under överskåp och gott om eluttag vid arbetsytorna. Ekparkett på golv och vita väggar. Matplats för ca 6 personer intill fönstret i sydost. Utgång till halvmåneformad balkong.

 

Alla bilder

Vardagsrum

Harmoniskt vardagsrum med ekparkett på golv och vita väggar. Gott om plats för såväl soffgrupp som arbetsplats. Stort fönsterparti i nordväst med utsikt över den lummiga innergården och delvis öppen planlösning mot hall och kök.

Alla bilder

Hall

Entréhall i markplan med grå klinker och vita väggar. Plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i den rymliga skjutdörrsgarderoben. Väggen i söder pryds av ett fönster som ger rummet ett trevligt ljus. Entréhallen är öppen upp till andra våningen som nås via den vitmålade trappan.

I den övre hallen möts vi av den genomgående ekparketten och vita väggar. I hallen finns plats för förvaringsmöbler samt gott om förvaring i klädkammaren. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Alla bilder

Badrum

Rymligt badrum med beige plastmatta på golv och vit klinker med matchande beige bård på väggar. Bården är i dagsläget täckt i svart dekorationsplast. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat, spegel, vägghyllor i glas, tvättmaskin, torkskåp och förvaringsskåp.

Alla bilder

Sovrum 1

Ljust och luftigt sovrum som enkelt kan möbleras med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns det inbyggda garderober. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Rofyllt sovrum som har plats för dubbelsäng och sidomöbler. Ni har garderobsförvaring vid ena väggen. Golvet är av parkett och väggarna är målade i beige kulör.

Alla bilder

Balkong

Halvmåneformad balkong om ca 5 kvm. Läget i sydost gör att ni kan njuta av solen från morgon till eftermiddag. Härifrån har ni utsikt över husens ljusa putsade fasader och grönskande område. På balkongen har ni plats till bord, stolar och blomsterkrukor.

Alla bilder

Förening

Området uppfördes i tre etapper under åren 1995-1997 och består av 43 radhus, 6 flerfamiljshus, ett gemensamhetshus samt garage- och förrådsbyggnader. Radhusen sitter ihop i längor. Det finns elva stycken trehuslängor och två stycken femhuslängor. Flerfamiljshusen är två våningar med tolv lägenheter i varje hus, totalt 72 lägenheter.

Föreningen har ekonomisk förvaltning via SBC. Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring via Länsförsäkringar.

AVGIFT OCH EKONOMI

Under perioden 2014-2022 har avgiften varit så gott som oförändrad med en höjning om 1,2%, två sänkningar om 5% och 3% samt en avgiftsfri månad.

2023 krävdes en större höjning om 10% på grund av bl.a. priserna på gas och el, den höga inflationen, och det höga byggnadsindexet.

Efter en revidering av underhållsplanen beslutades det i Mars 2023 att avgifterna kommer att behöva höjas med 20% redan Juli 2023. Det kommer även finnas ett behov av ytterligare höjning vid årskiftet 2023/2024 och eventuellt även mindre höjningar beroende på inflationen framöver. Styrelsen har även flaggat för att även bränsletilläggen kan komma att behöva höjas då den skattebefrielse föreningen tidigare fått för sin användning av biogas inte längre kommer att gälla.

Nivån på månadsavgiften ses över varje höst i budgetarbetet och beslutas för kommande år.

Flerfamiljshusen:
- I den totala summan som debiteras via månadsavin ingår värme, vatten, avlopp, grundutbud inom kabel-TV och bredband, förråd samt parkering.
- Månadsavin innehåller två delar, avgift och bränsle. Kostnaden för bränsle baseras på bostadsarean och avser uppvärmning. Samma kostnad per kvadratmeter tillämpas för alla lägenheter i flerfamiljshusen, det är alltså inte individuell mätning per lägenhet. Nivån på bränsle anpassas till föreningens aktuella kostnad för gasförbrukning kopplat till flerfamiljshusen.
- Separat avtal med Tele2 (fd. Com Hem) tecknas per lägenhet enligt föreningens gruppavtal.

Radhusen:
- I den totala summan som debiteras via månadsavin ingår vatten/avlopp, grundutbud inom kabel-TV och bredband, förråd samt parkering. Värme ingår inte.
- Varje radhus har en separat gaspanna och man betalar uppvärmningen själv och tecknar ett separat avtal med ett energibolag. Föreningen ansvarar för gaspannan (underhåll, utbyte etc).

Gruppavtal har tecknats med Tele2 (fd. Com Hem). Avtalet innebär att varje hushåll utan kostnad får tillgång till TV medium 8 favoriter och internetanslutning via Bredband Medium. Mot extrakostnad kan fler kanaler och högre datahastighet erhållas.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1208 kr för 2022) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (483 kr för 2022) debiteras köparen.

GARAGE OCH PARKERING

Det är gratis parkering med giltigt parkeringstillstånd (endast för föreningens medlemmar) på markerade platser i området. Generellt sett får man ha två fordon parkerade per lägenhet eller radhus.

Det finns 56 garageplatser (kallgarage) som kan användas av medlemmar och som kostar 360 kr/mån att hyra. Anmälan till kölista sker via styrelsen.

Laddstolpar: 16 laddpunkter har installerats under 2020.

KOMMANNDE UNDERHÅLL/RENOVERINGAR

Planerat underhåll: byte av ytterdörrar och förrådsdörrar. Byte av takfönster samt byte av glastak ovanför entrédörrarna.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL

2005-2007
- Föreningens husfasader putsades om samt tilläggsisolerades.
- Byte av radhusens gasvärmepannor och fläktaggregat.
- Byte av förrådsdörrar

2008
- Utvändig målning av radhusens ytterdörrar.
- Nya plank uppfördes mellan radhusen.

2009
- Utvändig målning av samtliga fönster

2012
- Målning av kupor och takplåt på radhusen

2014
- Fasader och tak behandlades med algmedel

2015
- Byte av en gasvärmepanna i ett av flerfamiljshusen

2016
- Garage- och förrådsbyggnaderna har tvättats och målats
- Byte av en gasvärmepanna i ett av flerfamiljshusen
- Uppfräschning av lekplatser samt bänkar och bord.
- Infotavlor och skyltar har förnyats

2017
- Periodiskt underhåll av radhus och lusthuset bestående av bland annat utvändig målning av dörrar, fönster, vindskivor och övriga trädetaljer samt tvätt av tak och fasader.

2018
- Periodiskt underhåll av flerfamiljshusen bestående av bland annat utvändig målning av dörrar, fönster, vindskivor, övriga trädetaljer, entrepartier, skärmtaken, och balkongräcken samt tvätt av tak och fasader.
- Byte av tre gasvärmepannor i flerfamiljshusen.

2019
- Översyn av utomhusbelysning
- Byte av en gasvärmepanna i flerfamiljshusen. Innebär att alla gasvärmepannorna är utbytta i flerfamiljshusen

2020
- Byte av värmepannor i radhusen

2021
- Invändig målning entréer till flerfamiljshusen
- Målning huvar för ventilation och skorstenar
- Spolning avloppsstammar

GEMENSAMMA UTRYMMEN

- Fyra cykelförråd jämnt fördelade på området.
- En gemensamhetslokal som kallas lusthuset och som innehåller en festlokal för cirka 40 personer samt bastu.

ÖVRIGT

Föreningen vill göra tillsyn av bostaden tillsammans med köpare och säljare.

Läs gärna mer i den senaste årsredovisningen och på föreningens informativa hemsida: http://bonifacius.bostadsratterna.se/

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når. 

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar. 

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 2 750 000 kr
Månadsavg. 7 022 kr
Ingår i avgift Angiven avgift inkluderar månadsavgiften om 5 554kr där vatten, kabel-TV, internet och p-plats ingår samt ett obligatoriskt bränsletillägg om 1 468kr.
Adress Iliongränden 31
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 87.1 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 2 (hall på vån 1)
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydost
Byggår 1997
Förening Brf Bonifacius
Bostadsrättens nettoskuldsättning 445 277 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.82829
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i separat byggnad
Byggnadssätt
Ventilation FTX (Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Gas
TV/Internet Tele 2: (Kabel-TV "Medium 8 favoriter" och "Bredband Medium".
Driftskostnad 9 534 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 2 334 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på av av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 153 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning