Malmö - Husie - Virentofta - Toftängen

Toftängsgatan 20

Visa på karta

Fina sällskapsytor & genomtänkt planering med möjlighet upp till 6 sovrum - Garage

Mycket funktionellt familjehus bjuder på fina sällskapsutrymmen i stort vardagsrum som ligger praktiskt i anslutning till köket och det generöst tilltagna matrummet. Synnerligen välplanerade ytor som innebär stor valfrihet där man kan anpassa antalet sovrum efter önskemål och behov - idag fyra sovrum men med möjlighet upp till hela sex stycken! Dubbla badrum och tvättstuga med egen entré. Uppvuxen trädgård där den största delen ligger i soligt söderläge med stenlagd terrass och gräsmatta för barnlek och spring (tomträtt). Stort garage och anslutande förråd samt uppfart med plats att parkera totalt 2-3 bilar. Idylliskt och barnvänligt område med promenadavstånd till flera populära skolor, förskolor och all vardaglig service. Nära även till bland annat både natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgårds vackra natur och bra kommunikationer med närhet till både Yttre och Inre ringvägen samt busshållplats. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 395 000 kr
Rum 6
Boarea 154 Kvm
Tomtarea 455 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Toftängsgatan 20 - Ett välplanerat hus som passar utmärkt både för den större och den mindre familjen, möjlighet finns för upp till hela sex sovrum!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum i bra storlek med både stort fönsterparti och dörr ut till terrassen i söder - under sommarhalvåret öppnar man gärna upp och släpper in solen och naturen! Här finns plats för både soffgruppen och matsalsmöblemanget. Fin stavparkett i ek och skinande vita väggar.

Den som önskar ännu större sällskapsytor och inte är i behov av flera sovrum, kan även välja att ta ned väggen mot det anslutande sovrummet och på så sätt få ett imponerade stort vardagsrum med plats för de riktigt stora sällskapen.

Alla bilder

Uteplats

Den stora stenlagda uteplatsen ligger i perfekt soligt söderläge, skyddad från insyn av uppvuxen grönska. En förlängning av vardagsrummet och det givna stället att tillbringa lediga kvällar och dagar under sommarhalvåret medan barnen leker på gräsmattan framför. En skyddande markis finns att fälla ut för att få behaglig skugga de dagar solen skiner allt för starkt.

Alla bilder

Kök

Äldre kök med retrokänsla - inredning i mörkt trä med gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor som matchas av kakel i sann 70-talsanda. Fristående kyl (2022), frys, spis med induktionshäll (2022) samt spisfläkt. (Diskmaskin finns i intilliggande tvättstuga). En liten halvö öppnar upp mot matplatsen och blir en utmärkt serveringsyta såväl som extra arbetsyta. Fönster mot trädgården, dörr in till tvättstugan, laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen ligger avdelad från köket av skåpsinredning och en liten halvö, vilket ger ytterligare arbets- och förvaringsyta samtidigt som den ger ökad kontakt mellan rummen. Vid fönstret med utsikt mot trädgården på husets framsida ryms ett matbord för 14-16 personer. Förutom matbord och stolar finns här plats för ytterligare möblering om så önskas, allt från en mindre sittgrupp till extra skåp och förvaring. Samma ljusa laminatgolv som följer oss obrutet in i köket och väggarna är vita.

Exempel finns i grannskapet på hus där man tagit ner väggen mot vardagsrummet och på så sätt fått fantastiska öppna ytor där större delen av entréplan ingår.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här fastigheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger i entréplan. Bra ytor med garderober för förvaring, laminatgolv, vita väggar och fönster mot den lugna och skyddade trädgården på husets baksida.

Alla bilder

Sovrum 2

Innanför vardagsrummet ligger vårt första sovrum. Idag ett rymligt master bedroom med egen utgång till trädgården på husets baksida, men tidigare i bruk som tv-rum och extra sällskapsrum i anslutning till vardagsrummet. Ljust laminatgolv och vita väggar med en tapetserad fondvägg i mjukt gröna toner.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Ett fristående badkar med ny rainshower, ny wc-stol och nytt handfat med underskåp samt badrumsspegel med belysning ovanför. Ett frostat fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Entréhall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr med sidoljus. Bra plats för avhängning av ytterkläderna. Samma ljusa laminatgolv som följer oss genom större delen av entréplan och vita väggar.
Härifrån leder en vitmålad trappa med spaljévägg mot hallen vidare upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Hall

Hallens förlängning mot vardagsrum och matplats öppnar upp i en möblerbar yta som även bidrar till den luftiga känslan på bottenvåningen. Under trappan finns plats som i vissa hus byggts om till ett förråd. Samma fina laminatgolv och vita väggar även här.

Alla bilder

Grovkök

Tvättstugan nås från köket och har egen ytterdörr - nyligen utbytt och uppgraderad till en säkerhetsdörr. Praktisk groventré för till exempel barn som hoppat i vattenpölar eller hunden efter en långpromenad i lerigt väder.
2023 installerades nytt underskåp med rostfri vask och praktisk arbetsbänk. Här under har man placerat en tvättmaskin samt en diskmaskin och vid sidan finns ett torkskåp (2023). Överskåp för allehanda förvaring, våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar. Här huserar även husets varmvattenberedare.

 

Alla bilder

Allrum

Direkt till vänster ovanför trappan öppnar ett stort och luftigt allrum upp, perfekt som lekrum eller som de något större barnens eget sällskapsrum. Stora fönsterpartier släpper in dagsljuset, vita väggar, vitmålat och panelklätt tak samt laminatgolv. Mitt emot trappan finns ingång till en rymlig klädkammare.

Detta utrymme skulle även gå utmärkt att dela upp i två mindre sovrum.

Alla bilder

Sovrum 3

Det första av övre plans två sovrum är trevligt - ett trivsamt sovrum där man får plats med både säng, skrivbord och leksakshörna. Charmigt snedtak, laminatgolv och ljusa väggar. Fönstret vetter mot trädgården på husets baksida i norr.

Alla bilder

Sovrum 4

Trevligt sovrum som även det har fönster i svalt norrläge. Laminatgolv, ett parti med snedtak, laminatgolv och vita väggar. Genomtänkt med samtliga sovrum mot norr och trädgård i söderläge.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrum nummer två har en stor duschplats.  Vägghängd wc, handfat och badrumsskåp samt spotlights i taket. Våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet i duschen och vävtapet i övriga delen av badrummet,  

Alla bilder

Klädkammare

Praktisk klädkammare som rymmer mycket och ligger i anslutning till sovrummen.

Alla bilder

Trädgård

Den större delen av trädgården ligger på husets framsida i soligt söderläge. Här finns mjuk gräsmatta för barnlek och spring, uppvuxna träd och lummiga, vintergröna häckar som ramar in trädgården i grönska. På den stenlagda uteplatsen i anslutning till vardagsrummet kopplar man av under vackra sommardagar.
Bakom huset finns ytterligare en trädgårdsdel i svalare norrläge där solen även skiner in från sidorna under morgon och kväll. Perfekt för frukost i det gröna!

 

Alla bilder

Framsida

En asfalterad uppfart med plats att parkera 1-2 bilar avslutas av ett garage med plats för ytterligare en. I garagelängan finns även ett förråd som rymmer allt smått och gott som behövs för ett bekvämt villaliv!

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar och förbättringar:

-2021: All el i huset samt elcentral bytt av elektriker, papper på arbetet finns. I samband med detta installerades nätverksuttag i alla fyra sovrummen.
-2022: Ny kyl samt spis med induktionshäll. Alla väggar och tak målade invändigt.
-2023: Grovköket renoveras med nytt underskåp, vask och bänkskiva samt ny diskmaskin och torkskåp. Även ny ytterdörr av säkerhetsmodell. 

2022 Utvändig målning av takffot och fönster på bottenvåningen. .

Tomträttsavgälden på Stamtofta 14 är 12 948 kr/år, den betalas halvårsvis och löper ut nästa gång den siste december 2025. Aktuellt friköpspris är 889 200 kr.

 

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Nära till flera bra skolor och förskolor samt fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen bara ca 150 meter bort. Nära även till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar samt till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi, Dollarstore, två gym, Blomsterlandet och Öb. Även Citygross på Stora Bernstorp ligger nära. Man promenerar  till natursköna Gyllins trädgård samt Husie Mosse och lite längre bort finns Bulltofta rekreationsområde. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

 

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Malmö Stamtofta GA:1. Avser underhåll av: gator, gräsområde och stolpbelysning, ledningar för dricksvatten och spillvatten. Via samfälligheten fås fiber via Sydantenn. 

Gemensamhetsanläggning Malmö Stamtofta GA:3. Avser ledningar med anordningar för konsumtionsvatten, spillvatten och dagvatten samt vattenmätare med anslutningsledning. Avgiften för samfälligheterna är 2 800:- i kvartalet och då ingår fiber via Sydantenn samt vatten. Förbrukar man mer vatten än beräknat så får man betala extra för det Avgiften för amfälligheterna är medräknad i driftskostnaderna.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 395 000 kr
Adress Toftängsgatan 20
Kommun Malmö
Område Husie - Virentofta - Toftängen
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 6
Boarea 154 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 455 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel och fasadpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 62 649 kr/år varav:
El: 29 055 kr
Samfällighet: 11 200 kr
Renhållning: 3 050 kr
Försäkring: 6 396 kr
Tomträttsavgäld: 12 948 kr
Fastighetsavgift på 9 525:- samt tomträttsavgäld på 12 948 kr/år tillkommer. Fiber via Sydantenn samt vatten ingår i samfällighetsavgiften.
Energiprestanda 118 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 844 000 kr
Summa pantbrev 3 230 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ STAMTOFTA GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ STAMTOFTA GA:3

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.