Malmö - Toarp - Oxie

Blåbandsvägen 13B

Visa på karta

Fantastiska ytor - Inomhuspool och utomhus spa - Åtta rum varav sex sovrum

I lugn bymiljö, granne med gröna fält men ändå med bekväm närhet till alla vardaglig service ligger ett hus som är något utöver det vanliga. Fantastiska ytor i en U-formad 1,5-plans byggnad från 2016 med spatiösa sällskapsutrymmen, ett stort öppet kök, inomhuspool av större modell, bastu samt utgång till en härlig terrass i soligt sydostläge där ett spabad lockar. Sovytorna ligger privat på ovanvåningen med fyra stora sovrum samt en separat lägenhet som har vardagsrum/kök, helkaklat badrum och två sovrum - en fantastisk möjlighet för gäster, tonårsboende eller kanske även uthyrning. Totalt har huset idag fyra helkaklade badrum, en gästtoalett samt sex sovrum - något som passar den stora familjen! I var flygel finns ett stort garage med plats för flera bilar och trädgården har fritt och grönskande läge med gott om plats för lek och spring. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 18 000 000 kr
Rum 8
Boarea 600 Kvm
Biarea 150 Kvm
Tomtarea 7188 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Tomt
Byggår 2016
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Visa alla

Välkommen

Välkommen till Blåbandsvägen 13a - ett drömhus!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet på över 40 kvm har fantastisk rymd, öppet upp till nock med imponerande takhöjd och stora fönsterpartier som låter dagsljuset flöda in. Skjutbara glaspartier öppnar upp mot terrassen utanför och en bred passage leder vidare in till köket. Klinkergolv i sobert grått och skinande vita väggar.
Härifrån finns även en diskret dörr där grovköket och trappan upp till den separata lägenheten nås. Beroende på hur dessa ytor nyttjas kan man välja att låta dörren stå öppen och integrera lägenheten i boytan, alternativt ha den stängd och avskilja lägenheten som en fristående bostad.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-88 60 1 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Det generöst tilltagna köket ligger öppet mot matplatsen och har kontakt både med vardagsrum och entréhall genom de luftiga öppningarna i var ände. Fullt utrustat med integrerad kyl, frys och diskmaskin som prydligt smälter in i inredningen, bred spishäll och spisfläkt i modern design ovanför. Dubbla inbyggda ugnar och mikrovågsugnar i praktisk arbetshöjd gör att man kan laga mat för det stora sällskapet. Bra arbetsytor på ljus bänkskiva och gott om skåpsutrymme i inredning som går i högblankt vitt och grått. Fönster på båda sidor om rummet ger behagligt dagsljusinsläpp och i taket finns infällda spotlights som ger jämn och fin belysning när solen inte skiner.

Alla bilder

Matplats

I anslutning till köket ryms matsalsbord för hela familjen och gäster därtill. Öppet in mot köket vilket underlättar servering och gör att man kan umgås under matlagningen. Klinkergolvet och de vita väggarna följer oss obrutet in från vardagsrummet vilket ger en skönt enhetlig känsla.

Alla bilder

Poolrum

Ett närmare 100 kvm stort poolrum nås från entréhallen. Härligt stora fönster från golv till tak och skjutbara glaspartier som leder vidare ut till terrass och trädgård med bland annat spabadet under skyddande pergola. Ljust klinkergolv omger poolen och väggarna är vita med fina detaljer i natursten och mosaik. Detta är vardagslyx i sin prydnad!

Alla bilder

Bastu

I anslutning till poolrummet finns en bastu med mörk glasdörr, två sittbänkar och klassiskt panelklädda väggar. Mitt emot ett smakfullt helkaklat badrum i mjuka stennyanser med dusch, wc och handfat.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Det stora badrummet i entréplan är liksom allt annat i huset i en väl tilltagen storlek. Både badkar i stilrent utförande och dusch med duschvägg i glas, vägghängd wc och dubbla handfat med kommod. Ett fönster med frostade rutor släpper in dagsljuset utan att ge insyn fönster. Helkaklade väggar och klinkergolv i samma design - golvvärme är skönt för bara fötter.

Alla bilder

Grovkök

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk med nedsänkt vask. Flera stora skåp ger bra förvaringsyta, praktiskt klinkergolv och vita väggar. En trappa leder upp till lägenheten ovanför, en glasdörr vetter ut mot trädgården och dörrar finns både in till vardagsrummet samt till det ena garaget.

Alla bilder

Entré

Entrén är imponerande! Ytterdörr med dubbla sidoljus välkomnar in från innergården och rakt fram öppnar glasdörrar vidare ut till trädgården. Till höger ligger köket med vardagsrummet i anslutning och till vänster poolrummet med relaxavdelningen. Trappa upp till ovanvåningens allrum och öppet upp till nock. Rymlig garderob för ytterkläderna, klinkergolv och vita väggar.

Alla bilder

Allrum

Allrummet på ovanvåningen omger de glasstaket som vetter ner mot entréhallen. Fönster både mot trädgården och husets framsida ger tillsammans med de vita väggarna fint ljus och ett trägolv matchar trappa och ledstänger. Ingång finns även till en klädkammare.

Alla bilder

Master bedroom

Master bedroom på dryga 20 kvm med samma fina trägolv som är genomgående på ovanvåningen. Privat beläget och avskiljt från de andra tre sovrummet av allrummet - här sover man gott och ostört. Ett gavelrum med fönster i takkupa mot trädgården och vita väggar med en fondvägg i mörkgrått.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har även det fönster i takkupa och fint trägolv. Integrerat med en walk in closet, där garderober på båda sidor av en passage döljs bakom vita dörrar och ger klädutrymme som räcker även för den med stort modeintresse!

Alla bilder

Sovrum 3

Ett tredje sovrum med två fönster mot gaveln. Trägolv, vita väggar med en fondvägg i grått och flertalet inbyggda garderober.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum nummer  fyra har trägolv i samma utförande som de andra sovrummen, vita väggar med en fondvägg i mörkgrått och inbyggda garderober.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet är placerat i anslutning till tre av ovanvåningens sovrum. Här är ljusinsläpp via ett takfönster i snedtak, vägghängd wc, handfat med kommod och badrumsspegel. Duschplatsen har infällda hyllor i väggen för flaskor och burkar. Mörkt klinkergolv och vita väggar.

Alla bilder

Toalett övre plan

Vägg i vägg med badrummet finns en helkaklad gästtoalett. Vägghängd wc, handfat och en mosaikklädd fondvägg som blickfång.

Alla bilder

Trappa

Från grovköket leder en trappa i ek upp till den separata lägenhet som inretts i huset - något som i ett hus med dessa ytor ryms enkelt och är en stor fördel. Här kan gäster bo, en tonåring som vill ha eget utrymme eller varför inte generationsboende? Eftersom det finns en egen entré till grovköket och man kan stänga till mot resterande huset kan detta även fungera för uthyrning och på så sätt ge ett fint tillskott till boendekostnaden!

Alla bilder

Kök / Vardagsrum

Ovanför trappan öppnar ett ljust och luftigt kombinerat kök och vardagsrum upp. Charmigt snedtak och ljus från både takfönster och fönster mot gaveln. Samma fina trägolv som följer oss genom hela husets ovanvåningen, vita väggar samt infällda spotlights i taket.
Ett nätt kök i vitt är planerat i u-form med bänkskivor i trä, integrerad kyl/frys, inbyggd ugn samt spishäll med spisfläkt ovanför. Mitt emot finns plats för matbord och stolar och bortom detta ligger vardagsrumsdelen med plats för soffgruppen.

Alla bilder

Sovrummen

I lägenhetens andra del finns två sovrum - båda med trägolv, vita väggar och takfönster i snedtak.

Alla bilder

Badrum 3

Lägenheten är så klart utrustad med eget badrum. Duschplatsen med effektfull mosaik i varma toner omgärdas av vikbara väggar i glas. Wc, handfat med kommod och samma fina mosaik som duschplatsen samt badrumsspegel.

Alla bilder

Terrass

Terrassen är fantastiskt och sträcker sig längs hela husets längd. Skyddat och privat läge på husets baksida med grönska som avskärmar från grannar och fälten bakom samt belägen i sydost med sol från tidig morgon och över större delen av dagen. Två delar i var ände skuggas av pergola med täta bjälkar i taket - den ena ligger i anslutning till vardagsrummet och passar perfekt för loungegruppen med soffor och fåtöljer, en förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret där utomhus och inomhus smälter  samman. I andra änden har man placerat ett inbjudande spabad framför de skjutbara glaspartierna som leder in till poolrummet. Mellan dessa båda ändar finns gott om plats för både solbäddar och marbord. Detta är det naturliga stället att spendera ledig tid under sommarhalvåret.

Alla bilder

Spa

Spabadet med bubbelpunktion är nedsänkt i trädäcket och är perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag eller som ett avkopplande sätt att umgås. Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - härligt året om! Tillsammans med inomhuspoolen och bastun på bekvämt avstånd ingår detta i husets väl tilltagna relaxavdelning.

Alla bilder

Garage

Två riktigt stora garage - en i var flygel av huset - rymmer flertalet bilar. Passande för den motorintresserade eller för den stora familjen men även med gott om utrymme för förvaring och hobbyverksamhet.

Alla bilder

Framsida

Infart från vägen utanför där det finns plats att parkera bilen både utanför och innanför grinden. En stor och fint stenlagd innergård skapas av husets U-form. Centralt finns huvudentrén till huset och dörrar in till garagen på var sida.

Alla bilder

Trädgård

Tomten är på över 7000 kvm med en stor yta till vänster om huset. Fina gräsmattor ger gott om plats för lek och spring och häckar avskärmar mot grannarna.

Alla bilder

Övrigt

Huset är nybyggt 2016 samt målat och uppfräschat 2022.

Larm finns installerat via Verisure och kan ingår i köpet.

Fiber finns indraget i fastigheten.

Avlopp finns gemensamt med grannarna, en egen brunn finns men används ej.

Alla bilder

Område

Lugnt, tyst och rofyllt läge i det lilla mysiga Toarp - en by med lite mer än 200 invånare som numer är sammanvuxen med det större Oxie. Här är man granne med fin natur, hästhagar och bondgårdar. Närhet till alla vardaglig service och kommunikationer. Att cykla till Oxie tågstation tar ca. tio minuter, busshållplats med buss 140 till Svedala ligger bara några få minuter från huset och med en 5 minuters cykeltur kommer man till den busshållplats där buss 32 går in till centrala Malmö. Här är även kort avstånd till mataffär, restauranger och barnomsorg.

Oxie ligger beläget ca. 10 km från Malmö stad, vilket gör det nära till centrum men ändå en känsla av landet. Bebyggelsen består mestadels av radhus och villor, men det finns även en del bostadsrätter. Här finns både förskolor, grundskolor och dagis på gångavstånd, vilket bidrar till ett barnvänligt område.
Med anslutningen till E65:an gör det att de boende enkelt kan ta sig till centrala Malmö såväl som till Ystad och Öresundsbron. Förträffligt läge för pendlade och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik, som gör att man enkelt kan ta sig fram och tillbaka till Malmö central med både buss och tåg på ca. 20 min.
Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation.
Golfbanor, natursköna reaktionsområden, ridhus, badhus, idrottsplats, gym, lekplatser, hundrastplats är bara ett axplock av vad som finns i området. Det finns även mataffärer, apotek, bageri, bibliotek, post, bank, barnavårdscentral, vårdcentral, tandvård och matställen - det finns tillgång till allt man kan tänka sig!

Käglinge naturområde:

Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk  naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Ambitionen med de naturvårdande åtgärderna i Käglingeområdet har varit att skapa ett rikt och varierat naturområde som ska vara tillgängligt och intressant för såväl särskilt naturintresserade som skolklasser och söndagsflanörer.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ TOARP GA:5 - gäller vatten och spillvattenledningar.
GA1

Alla bilder

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1987-02-06

Officialservitut väg, Last
12-OXI-237 - 1, 2022-07-08

Avtalsservitut nätstation mm, Last
12-IM1-87/5447 - 1

Officialservitut väg, Last
12-OXI-314 - 1, 2022-07-08

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning Övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 18 000 000 kr
Adress Blåbandsvägen 13B
Kommun Malmö
Område Toarp - Oxie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Tomt
Rum 8
Boarea 600 Kvm (Säljarens information)
Biarea 150 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 7188 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2016
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Tr
Fasad Puts
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frnluft
Uppvärmning Grundvattenpump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 11 477 kr/år varav:
Vatten/Avlopp: 7 200 kr
Försäkring: 4 277 kr
Beräknat på 5 person(er)
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 1 182 000 kr
Summa pantbrev 3 905 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut nätstation mm
Officialservitut väg
Officialservitut väg
Officialservitut väg
Gemensamhetsanläggning MALMÖ TOARP GA:5
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning!