Burlöv - Arlöv

Fiskaregatan 5A

Visa på karta

Sekelskifte - Friköpt parhus - Charm

Vackert, friköpt parhus från sekelskiftet om 3 rum och ljust kök. 2 sovrum och helkaklat badrum med dusch samt separat gäst-wc. Dessutom gårdshus om totalt ca 25 km, varav ett extra rum som kan användas som gäst-/arbetsrum! Bra kommunikationer till Malmö/Lund med såväl buss som tåg. Välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Rum 3
Boarea 71 Kvm
Tomtarea 184 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 800 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Fiskaregatan 5 A i Arlöv - ett mycket vackert parhus från sekelskiftet med öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum. 

Enligt bevarandeplanen, där husen på Fiskaregatan ingår framgår: "Fiskaregatan kan tjänstgöra som skolexempel på arbetarbebyggelse från sent 1800-tal. Det mest intressanta där är inte byggnadsstilar utan det faktum, att där finns enfamilj-, tvåfamiljs- och trefamiljshus."

 

Alla bilder

Hall

Nätt - men ljus - hall med parkettgolv och trappa till ovanvåningen. I trappan upp finns ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.  

Alla bilder

Kök

Stilrent, helrenoverat kök (2016/2017) med parkettgolv. Utrustning: Spis (2015), spisfläkt (2017), kyl/frys och diskmaskin (2015). 

Alla bilder

Matplats

Matplats med parkettgolv i öppen planlösning med kök och vardagsrum. Här finns plats för 6-8 pers.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med parkettgolv i öppen planlösning med matplats. 2 fönster ger ett fint ljusinsläpp. Tack vare den öppna planlösningen är det som gjort för trevlig samvaro med nära och kära. 

Alla bilder

Sovrum 1

Det finns 2 sovrum i huset samt ett extra rum i uthuset, som kan användas som gäst-/arbetsrum eller varför inte som ett extra sovrum?

Sovrum 1 - bv: Stort sovrum med 2 fönster och parkettgolv. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt byråer eller garderober.

Alla bilder

Gästtoalett

Gäst-wc - bv: Utrustning: WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork (ur funktion) och tvättmaskin. Tidigare ägare har enligt uppgift även haft torktumlare här. Gästtoaletten ser helkaklat ut, men det är klinkers på golvet och våtrumsskivor på väggarna som blir allt mer populärt.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

Sovrum 2 - ov: Supermysigt sovrum med synliga takbjälkar och takfönster som ger ett fint ljusinsläpp. Även här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Gäst-wc - bv: Utrustning: WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och tvättmaskin. Tidigare ägare har enligt uppgift även haft torktumlare här. Gästtoaletten ser helkaklat ut, men det är klinkers på golvet och våtrumsskivor på väggarna som blir allt mer populärt.

Helkaklat badrum - ov: Utrustning: Dusch, WC, handfat med kommod samt spegel.

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Förråd

Mysigt vitputsat gårdshus med framdragen el om totalt ca 25 kvm med förråd samt ett extra rum som kan användas som förslagsvis gäst- eller arbetsrum. Här finns plats för säng, nattduksbord, skrivbord och byrå etc. 

Alla bilder

Trädgård

Lättskött, insynsskyddad trädgård. 

Alla bilder

Säljarens bilder

Gårdshuset med förråd och gäst-/arbetsrum sommartid. Bilden är tagen en het sommardag då gräsmattan var torr som fnöske.

Vilka renoveringar har genomförts sedan du köpte huset?
- "Tak renoverat på ena sidan samt bytt till papp på tillbyggnad. Ny elcentral. Dragit in fiber."

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Område

Fiskare- och Järnvägsgatan är ett lugnt och trevligt område vid Sockerbruket i Arlöv, där det än idag finns arbetarbebyggelse från sent 1800-tal. Bakom huset ligger ett stort grönområde. 

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till såväl Malmö/Lund som till Lomma. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gångavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 428 000 kr
Mark, totalt värde: 694 000 kr ().
Summavärde: 1 122 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss - ov

Med reservation för avvikelser

Planskiss - gårdshus

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 995 000 kr
Adress Fiskaregatan 5A
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 71 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 184 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarean är säljarens information och skiljer från Lantmäteriets uppgifter, där boarean är 45 kvm. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.
Byggår 1909
Grundläggning Torpargrund
Stomme Tegel/trä
Fasad Tegel/träpanel
Tak Takpannor
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump (2018) och direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber via Burlövs Öppna Stadsnät
Driftskostnad 29 501 kr/år varav:
El: 22 617 kr
Vatten/Avlopp: 4 564 kr
Renhållning: 2 320 kr
Kostnaden för el avser hela 2022 och i den ingår även uppvärmning!
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 96 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 122 000 kr
Summa pantbrev 1 440 750 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 800 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 800 000 kr Budgivare 1 2023-03-28 23:20