Malmö - Videdal - Husie

Nypongatan 14

Visa på karta

Välplanerat i 1-5 plan med härliga sociala ytor - Stor friköpt tomt - Garage och uterum

Funktionell och välplanerad 1,5-plansvilla i bra skick med generösa sociala utrymmen i ett härligt stort vardagsrum med nyinstallerad kamin och fint ljusinsläpp samt rymligt allrum på ovanvåningen. Idag tre sovrum som med enkla lösningar kan bli upp till hela fem sovrum. Smakfullt kök med bänkskiva i granit och gott om skåpsutrymme, två fina helkaklade badrum och nydragen el i huset. Vidbyggt garage som nås inifrån huset och fristående uterum med skjutbar glasvägg. Stor trädgård med skyddat läge, fina lekytor och uteplats i söder på friköpt tomt. Beläget på en lugn gata nära Bulltofta rekreationsområde. Varm välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 995 000 kr
Rum 5
Boarea 177 Kvm
Biarea 26 Kvm
Tomtarea 755 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1978
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Nypongatan 14 - ett fint familjehus på lugnt och barnvänligt område!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet med stora fönsterpartier och glasdörrar mot trädgården sträcker sig över hela husets långsida. Här tronar en nyinstallerad kamin i stilren design med hissbar glaslucka - här kopplarman man gärna av framför en sprakande brasa när vintervindarna viner utanför. Härliga sällskapsytor, perfekt både för middagar med goda vänner och för lugna familjekvällar.  Vacker stavparkett på golvet, vita väggar och spotlights i taket. De stora ytorna ger också möjlighet för den som önskar att dela av med en vägg för att få ytterligare ett rum.

Alla bilder

Kök

Köket är stort med generöst tilltagen inredning i vinkel som erbjuder bra arbetsytor på bänkskiva i svart granit. En förlängning av skåpen utgör köksö som förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta blir ett komplement till matplatsen där man kan få sällskap till matlagningen, äta vardagens måltider eller låta barnen göra läxorna. Induktionshäll (Electrolux), spisfläkt (Fjällåskåpan), diskmaskin (2021 från Electrolux), kyl och frys i fullstorlek (2021 från Samsung) samt inbyggd ugn och mikrovågsugn (Electrolux) i praktisk arbetshöjd. Samtliga köksmaskiner i rostfritt utförande. Klinkergolv med elburen golvvärme, ljusa väggar, spotlights i taket och flera fönster mot husets framsida.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt badrum med vita helkaklade väggar i trendigt avlång design, klinkergolv i mustiga jordfärger som går igen i dekorativ detaljer på väggen. Badkar (bubbelfunktion ej i bruk), wc, dubbla handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och handdukstork. Ett stort fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn och elburen golvvärme är skönt för bara fötter.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom ytterdörr med sidoljus och rakt fram öppnar vardagsrummet upp med stora fönsterpartier och glasdörr vidare ut till trädgården. Praktiskt klinkergolv i entrédelen övergår i ljust laminatgolv, väggarna är vita och spotlights infällda i taket. Här finns plats för avhängning av ytterkläderna och ytterligare förvaring under trappan samt i en inbyggd garderob. Trappan leder härifrån till ovanvåningen och en luft-luftvärmepump ovanför ytterdörren sprider värmen vidare till resten av bottenvåningen.

Alla bilder

Grovkök

Stort grovkök med helkaklade väggar i vitt, klinkergolv och fönster med frostad ruta som släpper in dagsljuset. Tvättpelare med tvättmaskin (ny från 2022) och torktumlare. Rostfri vask med vidhängande mindre arbetsyta samt underskåp och trådkorgar för förvaring. Här huserar även värmepannan samt elcentralen och en dörr leder vidare ut till garaget. 

Alla bilder

Allrum

Luftigt allrum ligger direkt ovanför trappan - fint ljusinsläpp från stort fönsterparti i takkupa och även från fönster mot ena gaveln. Gott om plats - här ryms både soffgrupp med tv-hörna och även skrivbord och hemarbetsplats. Detta kan med fördel nyttjas som barnens eget utrymme för lek och spel. Härifrån nås alla sovrummen, ovanvåningens badrum samt en praktisk klädkammare. Laminatgolv, vita väggar, infällda spotlights i taket och strategiskt placerad luft-luftvärmepump som når stora delar av ovanvåningen. Tidigare fanns här ytterligare ett sovrum och möjlighet finns att bara sätta upp en vägg och få ytterligare ett sovrum och ändå ha kvar ett bra allrum.

Alla bilder

Master bedroom

Ombonat och inbjudande sovrum med dörr ut till den stora takterrassen. Rymlig garderob med spegelskjutdörrar längs ena långsidan, laminatgolv och väggar i ljusa färger.

Alla bilder

Takterrass

En riktigt stor takterrass nås från två av ovanvåningens sovrum. Här har man fri utsikt över lugnt villaområde och trädgården på husets baksida samt gott om plats för utemöblemang.

Alla bilder

Sovrum 2

Nätt barnrum ligger vägg i vägg med master bedroom. Utgång till takterrassen även här, laminatgolv och väggar målade i varmt beige. En garderob med skjutdörrar ger plats för förvaring.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett rymligt sovrum vetter mot den andra gaveln - bra ytor med samma fina laminatgolv som resterande ovanvåning, ljusa väggar och två stora fönster.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum med väggar i vitt och svart samt klinkergolv i sobert ljusgrått. Wc, handfat med kommod och sidoskåp i ek samt badrumsspegel med belysning ovanför. Duschplatsen i hörnan omgärdas av glasdörrar som viks undan när duschen inte används och på så sett ger mer golvyta. Handdukstorken ger varma och goa handdukar efter duschen och takfönstret släpper in dagsljuset. .

Alla bilder

Uterum

Fristående uterum i soligt söderläge med skjutbara glasdörrar som dras undan de dagar då solen skiner starkt. Här sitter man gärna när kvällarna börjar bli svala eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger utesäsongen! I anslutning finns ett praktiskt och isolerat förråd som rymmer allt som behövs för ett bekvämt villa-liv.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården vetter åt sydost och har stora gräsytor som inbjuder till lek och spring. Uterum och stenlagd uteplats som har plats för grill och utemöblemang i ligger i perfekt söderläge och vintergröna häckar avskärmar från grannarna. Här finns sandlåda för de små, fruktträd och utebelysning. Staket med grind mot husets framsida utan access till gatan gör det säkert och lugnt för mindre barn och husdjur.

Alla bilder

Garage

Garaget har automatisk port och plats att parkera en bil. Gott om plats för förvaring med hyllsystem från Elfa längs väggarna och arbetsbänk i bortre änden där fönster och dörr leder ut till trädgården på husets baksida. Här finns även centraldammsugaren.

Alla bilder

Framsida

Stenlagd uppfart med mindre carport som tillsammans ger plats att parkera upp till två bilar. Låg mur gränsar av framsidan som är helt stenlagd med dekorativt formklippta träd och buskar samt grind mot gatan.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har utfört följande förbättringar och renoveringar på fastigheten under sin tid i huset:

-2019 Elen är bytt.

-2020 Grindar till trädgården

-2021 Två nya luft-luftvärmepumpar. Nya hängrännor och stuprännor. Alla spottar bytta till LED. Fiber indraget.

-2022 Ny kamin i vardagsrummet, ny tvättmaskin, nytt takfönster. Ny kyl, frys och diskmaskin. Målat tak.

Flertalet element är bytta till oljefyllda.

Tidigare ägare har enligt uppgift bytt fönster och terrassdörrar ca 2008, nytt kök ca. 2008, renoverat badrum på bottenvåningen ca. 2012 och badrum på ovanvåningen ca. 2008. Ny fasadpanel ca. 2018.

Centraldammsugare

Larm finns via Verisure och kan tas över av nästa ägare. Kostnad idag är 399:-/månad. 

Öppen fiber finns indragen till huset, vilket innebär att man kan välja att teckna abonnemang med valfri leverantör. 

Alla bilder

Område

Här bor man i en trivsam villaidyll nära natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Huset är trevligt beläget på en lugn gata. I området finns det skolor, förskolor och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger ca 3 minuters promenad bort och välsorterade Coop Extra ligger nära samt Burger King, pizzerior och bank. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Pplanritning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 995 000 kr
Adress Nypongatan 14
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 177 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 26 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 755 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1978
Grundläggning Krypgrund med Ergebjälklag (Betong)
Stomme Trä
Fasad Tegel och träpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Två luft-luftvärmepumpar från 2021 samt direktverkande el.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas med argongas från 2008
Driftskostnad 43 000 kr/år varav:
El: 26 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 120 kr
Renhållning: 2 880 kr
Försäkring: 8 000 kr
Fastighetsavgift på 9 287:-/år tillkommer samt kostnad för internetabonnemang. Nuvarande ägare har förbrukat ca. 13 200kWh el/år.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 80 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 775 000 kr
Summa pantbrev 3 260 000 kr
Servitut/GA Samfällighet MALMÖ HUSIE S:118
Samfällighet MALMÖ HUSIE S:122

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.