Malmö - Limhamns Sjöstad

Formgatan 30

Visa på karta

Obruten havsutsikt - Balkong mot vattnet - Hörnlägenhet

I denna hörnlägenhet bor ni precis vid kajkanten i Limhamns Sjöstad utan några andra hus i vägen mot havet. Det härliga ljuset blir en del av vardagen vilket speglas i lägenheten där fokus har legat på att ta vara på så mycket ljus som möjligt. På den härliga västerbalkongen kan ni njuta av både sol och vacker utsikt mot vattnet. Vidare finner ni en inbjudande entré med smart förvaring i stor skjutdörrsgarderob, sovrum med utrymme till dubbelsäng och skrivbord/förvaring, helkaklat badrum med kombimaskin för tvätt och torkning. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning för härliga stunder med familj och vänner.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 3 095 kr
Rum 2
Boarea 54.5 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Balkong om 8 kvm med obruten havsutsikt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Läge, läge och åter läge! Endast ett litet  fåtal av alla lägenheter i Limhamns Sjöstad kan erbjudna en obruten havsutsikt i rakt västerläge, denna är en av dem. Endast en bilfri strandpromenad ligger mellan detta hus och vattnet vilket ger en härlig känsla från både balkongen och via det stora fönsterparti från vardagsrum/kök. 

Alla bilder

Balkong

Generöst tilltagen balkong som nås från vardagsrum/kök i ypperligt västerläge. En fantastisk plats att under sommarkvällar njuta av solnedgångarnas olika skådespel. Utsikten över vattnet är oslagbar. Här finns plats för möblering med stolar och bord eller kanske en loungehörna.

Alla bilder

Vardagsrum

Fönster i dubbla väderstreck gör att rummet smälter samman med balkongen, den gröna innergården och det glittrande vattnet utanför. Den öppna planlösningen med köket och vardagsrummet känns stor och luftigt och matplatsen rymmer många middagsgäster. Här finns också gott om plats för tv och soffgrupp.

Alla bilder

Matplats

Vid det härliga fönsterpartiet ut mot balkongen och vattnet i väster finns det perfekta utrymmet till familjens matplats. 

Alla bilder

Kök

Det stilrena Marbodalköket går i klassiskt vitt och är fullutrustat med vitvaror från Siemens bestående av kombinerad kyl/frys, ugn och mikro inbyggda i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt inbyggd fläktkåpa ovan induktionshällen.

Alla bilder

Entré

Direkt innanför entrédörren möts ni av en underbar fri siktlinje från hallen via vardagsrummets stora fönsterparti så att vattnet direkt kommer i fokus tillsammans med extra ljus och bra känsla. Till höger i entrén finner ni en stor och smart skjutdörrsgarderob  med plats för både skor, ytterkläder och inbyggt städskåp. I hela lägenheten, förutom badrum, ligger 3-stavig ekparkett och samtliga väggar och tak går i vitt för en stilren enhetlighet att inreda kring.

 

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet, med fin utsikt över innergården, ligger vägg i vägg med badrummet och mäter 10 m². Här ryms med lätthet både dubbelsäng och eventuella förvaringsmöbler och/eller arbetsplats.

Alla bilder

Badrum

Vänster, från entrén sett, ligger sedan det toppmoderna och helkaklade badrummet. Väggarna är klädda med rektangulära stora kakelplattor medan golvet har en grå klinker för en snygg kontrast. Badrumsinredningen som är från INR går också i vitt och är bestående av handfat med engreppsblandare och kommod, spegelskåp med infälld belysning, wc och duschhörna med infällbara glasdörrar. Kombimaskin (Siemens) för tvätt och torkning plus att ovanpå maskinen finns en praktisk arbetsbänk och väggskåp för extra förvaring.

Alla bilder

Övrigt

I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för Telia Triple Play. Föreningen har ett gemensamt elavtal och individuell mätning av varmvatten där debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning. En fast uppskattad kostnad för el och varmvatten kommer debiteras beroende på lägenhetens storlek. Retroaktiv reglering med anledning av faktisk förbrukning kommer att ske.

Möjlighet till omgående tillträde finns.

Läs mer info om projektet på Skanskas hemsida: https://bostad.skanska.se/sok-bostad/malmo-havsbrynet

Alla bilder

Förening

All information gällande föreningen har inhämtats genom den ekonomiska planen och kontrollerats med representant via byggherren för föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen via byggherren för att stämma av ovanstående information.

Bostadsrättsföreningen Havsbrynet är en så kallad "oäkta" förening fram tills samtliga sålda lägenheter är inflyttade. Efter det kommer föreningen gå över och blir en ”äkta” bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har även en hyresrättslokal. De adresser som hör till föreningen är Formgatan 24-30, Packhusgatan 25-29 och 31 A-B. Föreningen bildades i samband med byggnationen 2022 (äger marken). . Föreningens ekonomiska plan är intygsgiven 2022-05-16 samt registrerad hos Bolagsverket 2022-05-24.

I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för Telia Triple Play. Föreningen har ett gemensamt elavtal och individuell mätning av varmvatten där debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning. En fast kostnad för el och varmvatten kommer debiteras beroende på lägenhetens storlek. Retroaktiv reglering med anledning av faktisk förbrukning kommer att ske. Enligt kostnadskalkylen kommer årsavgifterna och hyrorna att höjas med 2% per år.

Upplåtelse sker under perioden juni 2022 - januari 2023. Inflyttning beräknas ske november/december 2022 - juli 2023.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Varje lägenhetsinnehavare har egna tvättmöjligheter i bostaden.

Föreningen kommer att ha en gemensam lokal som bostadsrättsföreningen själv bestämmer hur och till vad den ska användas, cykel- och barnvagnsförråd och en cykelverkstad.

Föreningen har installerat solceller på tak.

I föreningen finns 82 garageplatser, varav 3 platser är reserverade för bilpool. Garageplats kan hyras till en kostnad om 1 100 kr/månad. I närheten disponerar föreningen över 30 garageplatser, hyresavtalet håller i 25 år. Kösystem tillämpas. Föreningen har tillgång till en bilpool, där samtliga boende får ett 10-årigt medlemskap i eldriven bil- och lådcykelpool via OurGreenCar.

Då fastigheten är nyproducerad finns inga utförda eller planerade renoveringar. Underhållsplan är framtagen och kommer följas av föreningen.

Alla bilder

Område

Havsbrynet ligger precis vid kajkanten med fin utsikt över Öresund. Du bor nära havet, inramad av en vacker horisont som skiftar med väder och vindar. Från Limhamns Sjöstad är det nära till allt – storstadspuls och småstadsidyll, kultur och eftertanke, öppna fält och djupblått hav. Här blir varje dag en dag vid havet, med förtrollande vyer och härligt umgänge med grannar, vänner och familj nere i småbåtshamnen eller i parken. Längs kajpromenaden är det alltid liv och rörelse. På bara några minuters promenad finns dessutom all tänkbar service i Limhamns charmiga småstadsidyll. Längs vägen inifrån stan passerar du favoriter som Hylliekrokens golfbana, Limhamns fältet och Ribban där du kan njuta av salta dopp. Få andra stadsdelar kan skryta med att ha en badstrand med tillhörande kallbadhus på vardera sida om sig.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Formgatan 30

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 3 095 kr
Ingår i avgift Värme, kallvatten, Sophämtning
Adress Formgatan 30
Kommun Malmö
Område Limhamns Sjöstad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 54.5 Kvm (Ritning)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Balkong om 8 kvm med obruten havsutsikt
Byggår 2022
Förening Brf Havsbrynet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 816 899 kr
Andel i föreningen 0,5090
Pantsatt Ja
Förråd 1 förråd tillhör lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia Triple Play. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån.
Driftskostnad 8 300 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Vatten/Avlopp: 1 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Övrigt: 1 800 kr
Debitering av varmvatten och hushållsel kommer att ske efter faktisk förbrukning. Observera att kostnaderna är beräknade enligt ekonomisk plan och schablon och kostnaderna kan därmed variera.
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!