Malmö - Husie - Kvarnby

Klågerupsvägen 357

Visa på karta

Välplanerad 1,5 plansvilla - Uterum och garage - Friköpt tomt i soligt söderläge

Välplanerade ytor i nätt och välhållen 1,5-plansvilla med ursprung från 1900-talets början. Sällskapsutrymmen och kök på bottenvåningen - sovrum, allrum samt stort badrum privat beläget på ovanvåningen. Fint hus där de stora renoveringarna är utförda! Trädgård i insynsskyddat och solsäkert söderläge med stort uterum. Garage med gott om plats även för rymligt hobbyrum och tvättstuga. Trivsamt villaområde med varierad bebyggelse, närhet till grönområden, allmänna kommunikationer och all vardaglig service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 4
Boarea 86 Kvm
Biarea 78 Kvm
Tomtarea 462 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1922
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Klågerupsvägen 357 - Mycket väl omhändertaget hus i bra skick med stort garage!

Alla bilder

Uterum

Trivsamt och inbjudande uterum på 20 kvm, byggt 2012 med stora skjutbara glasväggar mot trädgården. Både matbord och loungegruppen ryms utan problem -  här sitter man gärna när kvällarna börjar bli svala eller när det är mulet utomhus, inglasningen förlänger utesäsongen! Skiffergolv, vita väggar och vita gardiner i taket som solskydd.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger på gaveln med fönster i tre väderstreck. Vita väggar med en tapetserad fondvägg, fin ekparkett och spotlights i taket. Tidigare har här även funnits dörr in till köket som kan vara möjlig att öppna upp igen för den som önskar. 

Alla bilder

Matrum

Matrum behändigt beläget i anslutning till köket - här ryms matsalsmöblemang för 6-8 personer. Parkettgolv med golvvärme, vita väggar med två tapetserade fondväggar i effektfullt svart och fönster mot husets framsida. 

Alla bilder

Kök

Optimalt planerat kök, måttbeställt från ett kökssnickeri med skåp i vitt och bänksskiva i Sigvard Bernadottes klassiska virrvarrmönster. Inredningen går i vinkel vilket ger gott om både skåpsutrymme och fina arbetsytor - pricken över i är ett härligt stort hörnskafferi som kompletteras av ytterligare högskåp vid matplatsen. Köksmaskiner i rostfritt utförande med kyl/frys (LG 2006), diskmaskin (Bosch 2006), spis med induktionshäll (Gorenje 2015) samt spisfläkt (Husqvarna 1994). Matplats för 4 personer vid dörr som leder ut till uterummet och därifrån vidare till trädgården - perfekt för sommarens alla middagar i det gröna! Ljusa väggar, spotlights i taket och klinkergolv med golvvärme (fläckvis ur funktion).

Alla bilder

Gästtoalett

Från hallen nås gästtoaletten - här finns klinkergolv med elburen golvvärme och ljusa vävtapeter. Wc, handfat med kommod och kakel ovanför samt badrumsspegel. Användbart förvaringsutrymme under trappan.  

Alla bilder

Hall

Entréhall med praktiskt klinkergolv och golvvärme - här finns plats för avhängning av ytterkläderna och dörr in till gästtoaletten. På höger hand ligger matrummet och till vänster vardagsrummet. 

Alla bilder

Allrum

Ovanvåningens allrum är i dag i bruk som tv-rum - renoverat 2005 med charmiga snedtak och infällda spotlights i taket. Dagsljuset skiner in från takfönster och ett fönster mot gaveln, väggarna är vita med en tapetserad fondvägg och på golvet ligger ekparkett.

Alla bilder

Badrum

Badrummet ligger på ovanvåningen och är från 2003 med helkaklade väggar och klinkergolv i behagligt ljusa toner. Ett stort fönster i takkupa släpper in ljuset, spotlights i taket och elburen golvvärme är skönt för bara fötter. Duschplatsen i nisch bakom vägg i glasbetong och handukstork bredvid som ger varma och goa handdukar efter duschen. Wc, handfat med kommod, badrumsspegel samt badrumsskåp.

Alla bilder

Sovrum

Luftigt gavelrum med snedtak som bidrar till ombonad och trivsam känsla. Förvaring med skjutbara spegeldörrar längs ena långsidan och större garderober vid kortsidan. Takfönstret har invändiga gardiner/persienner samt utvändig neddragbar markis som stänger ut sommarsolen och gör det behagligt mörkt när man ska sova. Ekparkett och ljusa väggar med en tapetserad fondvägg.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i tillbyggnaden och fungerar även som hobbyrum/hemmaverkstad. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under praktisk bänkskiva i ljust laminat med infälld rostfri vask och stänkskydd bakom. Både över- och underskåp ger gott om plats för allt som behövs. 
Den väl tilltagna ytan ger gott om plats för arbetsbänkar på rummets andra sida och tillsammans med ytterligare överskåp och tre högskåp behöver man aldrig sakna plats för alla hemmets olika projekt. Ljusa väggar, klinkergolv och dörr samt fönster ut mot trädgården.

Alla bilder

Garage

Garaget är stort och har plats att parkera en bil samt cyklar och annat mindre som man önskar förvara säkert. Elektrisk  garageport, betonggolv och utanför stenlagd uppfart med plats att parkera ytterligare en bil. Härifrån når man även tvättstugan och hobbyrummet.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen på husets baksida, skyddad från trafik och insyn och avgränsad från grannarna av grönskande häckar. Här skiner södersolen hela dagen lång, mjuk, grön gräsmatta är som gjord för lek och spring och den muntert porlande Risebergabäcken intill. 
I anslutning till uterummet finns ett trädäck där man gärna solbadar om somrarna och som är helt insynsskyddat av klättrande murgröna, välskötta formklippta buskar och små träd samt susande vass. Effektfull dekorsten i en ljus och en mörk nyans är lagd runtom - stilsäkert och snyggt!

Fin stenläggning sträcker sig över hela husets framsida. Ett högt staket skyddar trädgården från insyn och mot gatan finns staket med nätspaljé där murgröna planterats. Uppfart på husets ena gavel med plats att parkera bil eller släp och på andra sidan nedfarten till garaget.

När det gäller tomtgränser så börjar tomtgränsen vid staketet på framsidan och på baksidan tillhör den sista biten grannen. Se tomtkarta under bilder.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har trivts i huset sedan 1985 och har vårdat det ömt samt genomfört följande förbättringar och underhåll sedan de flyttade in:

-1984 Fönstren åt norr bytta
-1985 Elen bytt i omgångar mellan 1985 och 2005
-1987 Garagebyggnad på 43 kvm byggt, isolerat i väggar och tak samt avdelat för tvättstuga och hobbyrum. Förutom 230 V-uttag finns sex stucken 380 V kraftuttag. Elektrisk portöppnare finns för den 4 m breda vipporten.
-1990 Renoverat vardagsrum med nytt golvbjälklag, golvisolering, golvspån. Reglat och gipsat väggar.
-1994 Nytt kök - måttbeställd av kökssnickeri, även nytt golvbjälklag, golvisolering, golvspån och omregling och gipsning av innerväggar samt byte av innertak.
-2000 Parkettgolv i vardagsrum
-2002 Byggt gästtoalett
-2003 Nytt badrum
-2004 Byte av inkommande vattenledningar mellan kommunens ventil och vattenmätare
-2005 Samtliga fönster utom de mot norr bytta, nya plåtarbeten på huset - ej på garaget, nytt tak från Dekra, råspont och nya paneler på gavlar och kupa. Renoverat ovanvåning - där allt tagits bort ned till takstolarna med ny ekparkett i tv-rummet, gipsat och isolerat.
-2012 Byggt uterum på 20 kvm. Gjuten isolerad sula och skiffergolv.
-2017 Nytt golv i sovrum, platsbyggda garderober och skjutdörrsgarderober
-Hela krypgrunden har åldersbeständig byggplast på marken samt diffusionstät markisolering. Sorptionsfläkt (Munters Home Dry) och byggplast har funnits sedan 2005 och har i år bytts mot en ny (Acetec Evodry 12p) i samband med att markisolering lades.
-Ytterdörr ca. 10 år gammal
-All VVS i huset är utbytt i omgångar s edan 1985

I taxeringsinformationen är boarean 86 kvm och biarean 25 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 86 kvm och biarean 78 kvm. Totalt 164 kvm.

Fiber finns indraget i fastigheten och kabel-tv samt bredband levereras via Sydantenn.

Takfönstren på ovanvåningen har invändiga gardiner/persienner samt utvändiga neddragbara markis för sommaren.

Ett tvådelat förråd (Lillevilla 59) finns för allehanda förvaring.

Alla bilder

Område

Charmigt boende i ett barnvänligt område med trivsamt varierad bebyggelse. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger inte många steg från ytterdörren och i stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.
Närheten även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Alternativ planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Klågerupsvägen 357
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 86 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 78 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 462 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1922
Grundläggning Krypgrund
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Plåttak (Dekra 2005)
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 34 898 kr/år varav:
El: 24 208 kr
Vatten/Avlopp: 3 500 kr
Renhållning: 2 190 kr
Försäkring: 5 000 kr
Nuvarande ägare har en beräknad årsförbrukning av ca. 10 473 kWh el, samt 85 kbm vatten. (Sen i april i år har en el-bil laddats på fastigheten). Fastighetsavgift på 9 287:- tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 134 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 329 000 kr
Summa pantbrev 415 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning