Snart till salu


Lund - Genarp

Harrisstigen 5

Visa på karta

Topprenoverad friliggande 1,5-plans villa på lugnt och centralt läge.

Här kommer en fantastisk möjlighet att köpa hus som genomgått ytterst omfattande renoveringar de senaste åren och som därmed högst troligen erbjuder ett problemfritt ägande i många år framöver. Massor av trivselpunkter både inne och ute. Toppläge i återvändsgata med minimal trafik och med närhet till både centrum och natur. Här passar det något slitna uttrycket "måste ses" väldigt bra! Som en parentes bör nämnas att ägaren tidigare utfört överlåtelsebesiktningar och hanterat fuktutredningar hos Anticimex, samt är utbildad snickare och byggnadsingenjör! Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 3 950 000 kr
Rum 4
Boarea 139 Kvm
Tomtarea 772 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Mogens Mårtensson
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Fastighet

På mycket lugn (och näst intill bilfri) placering hittar ni denna topprenoverade fastighet med lummig och privat trädgård. Se säljarens omfattande renoveringsbilaga. 

Alla bilder

Trädäck

Här kan man bokstavligen hålla storstilade släktkalas, studentfiranden och/eller 50-årsjubileum! Gott om plats och genomtänkta lösningar. 

Alla bilder

Orangeri

Egentillverkat och specialdesignat! Braskamin är installerad för möjlighet till året runt-nyttjande. Gott om glas, ljus och en härlig takhöjd. 

Alla bilder

Utekök

Byggdes i samband med att trädäcket blev lagt, 2017. Funktionella och snygga bänkar i betong. Murika och grill ingår. What you see is what you get. Köp gasolen och sen är du igång!

Alla bilder

Vedeldad badtunna

Här sitter man gott med en väl vald kall dryck, utan att någon ser dig.
Trädäcket, pumphuset och installationen färdigställdes under augusti/september 2020. 

Alla bilder

Friggebod

Friggeboden utgör idag tonårsbostad, men nästa ägare avgör naturligtvis hur denna ska brukas.
Isolerad, renoverad och inredd under 2021. 

Alla bilder

Kök

Helrenoverat under 2019, inklusive maskiner och golv. Köksbänkar i betong. Halvöppen planlösning mot matplatsen på ett sätt som gör att man slipper se "matlagnings- och disk-röra" från matbordet. 

Alla bilder

Matplats

Rymlig matplats som är en del av en större social yta som är sammankopplad med vardagsrum och soffhörna. Fönster mot baksidan av trädgården. Terrassdörr ut till mindre trädäck. 

Alla bilder

Öppna ytor

Alla som uppskattar ljusflödet i öppna planlösningar bör gilla detta skarpt!

Alla bilder

Vardagsrum

En skön privat plats i hemmet utan insyn från omvärlden. Väl avdelad från kök och matplats, men ändå samtidigt öppet. Den perfekta platsen för återhämtning eller avkoppling med nära och kära. 

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Helrenoverat under sommaren 2017. Fräsch och ljus tvättstuga med klinkersgolv och duschhörna med duschväggar. Tvättmaskin och torktumlare. 

Alla bilder

Badrum

Badrum i gammal-klassisk stil utfört av tidigare ägare. Fristående badkar med tassar. Vacker badrumsspegel, fina lampor och helt å hållet i black and white-stuk. Toalett. Handfat i svart kommod med två lådor. Badrumsfläkt. 

Alla bilder

Sovrum 1

Bottenvåningens enda sovrum. Parkettgolv och rogivande trädgårdsutsikt. 

Alla bilder

Walk in closet

Genarps "slukigaste" walk in closet? Drömmer du om ett stort, lyxigt utrymme för alla dina kläder? Vill du kunna tassa in där barfota på en magiskt skön golvmatta? Kom på visning - ta av dig på fötterna - och njut! :)

Alla bilder

Entré

Hallar är hallar, men här blir man glad direkt när man kommer in! Det är luftigt och ljust, med en skön vy mot ett öppet vardagsrum med matplats, och med den grönskande trädgården i sikte på andra sidan fönsterrutorna.  

Alla bilder

Sovrum 2

Ett härligt och trivsamt gavel-sovrum med vita väggar och ett snyggt parkettgolv. 

Alla bilder

Sovrum 3

Som sovrum 2, men något lite större. Dubbelsängen får ledigt plats. 

Alla bilder

Allrum

Som på många ovanvåningar finns det ett allrum i mitten, mellan sovrummen, som kan nyttjas efter behag. Här har gjorts plats för en rejäl fåtölj att slänga sig i när boken ska fram, eller när man vill ha frid med sina tankar eller sitt Spotify. 

Det bör också poängteras att hela ovanvåningen från isolering, till väggar, golv och toalett gjordes under första delen av 2017. 

Alla bilder

Toalett övre plan

Toalett och handfat finns också på ovanvåningen. 

Alla bilder

Detalj

"Det är detaljerna som gör mästerverket". 

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp.

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Natur

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda, när som helst.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Genarp på internet/Länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 135 000 kr
Mark, totalt värde: 615 000 kr ().
Summavärde: 1 750 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1965
Värdeår: 1965

Alla bilder

Planritning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 950 000 kr
Adress Harrisstigen 5
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 139 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 772 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1965
Grundläggning Krypgrund (Plast på marken och inget organiskt material kvar. Isolerade grundmurar och undersida på betongbjälklag sedan 2016)
Stomme Trä
Fasad Tunnputsad tegel
Tak Betongpannor, underliggande papp och råspont (nytt sedan 2016)
Plåtarbete Plåt (takavattning samt kring tak, nytt sedan 2016). Nytt runt fönster och dörrar sedan 2020.
Ventilation Mekanisk till och frånluft, FTX, sedan 2016
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (ny sedan 2016)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas, nya sedan 2020 (liksom ytterdörrarna).
TV/Internet Fiber (Telia)
Driftskostnad 62 543 kr/år varav:
El: 46 171 kr
Vatten/Avlopp: 5 945 kr
Sotning: 410 kr
Renhållning: 3 000 kr
Försäkring: 7 017 kr
Fiber (Telia): 795 kr per månad, varav 295 på bredband.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 90 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 750 000 kr
Summa pantbrev 1 451 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!