Burlöv - Arlöv

Allégatan 37

Visa på karta

1-plans stenhus - Ljuva 1950-tal - Garage - Fjärrvärme

Mycket välskött stenhus i 1-plan med inredningsbar vind, belägen på lugnt, barnvänligt och naturnära område. Hemtrevligt kök och stort vardagsrum med utgång till stenlagd uteplats och den insynsskyddade trädgården, belägna i soligt söderläge. 2 bra sovrum, badrum och separat gäst-wc. Boarean är 85 kvm - med inredd vind blir boarean ca 137 kvm. Mycket bra kommunikationer till Malmö/Lund med såväl buss som tåg. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 3 250 000 kr
Rum 3
Boarea 85 Kvm
Biarea 50 Kvm
Tomtarea 450 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Allégatan 37 - Ett mycket välskött 1-planshus med inredningsbar vindsvåning och hörntomt! Garage/förråd med fönster, värme och vatten. I garaget och på garageuppfarten finns plats för 1+1 bil. I dörren till höger om garaget finns pannrummet, där fjärrvärmepannan står.

Alla bilder

Huvudentré

Välkommen in i den första, delvis avskärmade delen av hallen, det s.k. kapprummet, med goda avhängningsmöjligheter. Direkt efter kapprummet kommer vi in i den stora, möblerbara hallen. 

Alla bilder

Kök

Rymligt, mycket välskött 50-talskök med laminatgolv, bra arbetsytor och ett stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Utrustning: Spis (2020), spisfläkt (2022), kyl/frys (2022), skafferi och städskåp. 

Alla bilder

Matplats

Matplatsen, med plats för 4-6 personer, har också ett stort fönster som släpper in det härliga dagsljuset. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med parkettgolv och utgång till den stenlagda uteplatsen och trädgården som är belägna i soligt söderläge. Vardagsrummet är tillräckligt stort för att rymma både soff- och matsalsgrupp.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med hel garderobsvägg med överskåp. I dagsläget används rummet som matsal. 

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är något mindre, men rymmer ändå säng, skrivbord och ex byrå. I utrymmet under trappan till vindsvåningen finns 2 dubbel-garderober med överskåp.

Alla bilder

Hall

Från den rymliga, möblerbara hallen nås kök, matplats, vardagsrum, gäst-wc och trappa till den inredningsbara vindsvåningen.

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum med fönster. Utrustning: Badkar, handfat, tvättmaskin och tvättho. 

Alla bilder

Gästtoalett

Halvkaklad gäst-wc med WC och handfat.

Alla bilder

Trappa

Från den möblerbara hallen finns dörren till trappan som leder oss upp till den oinredda vindsvåningen.

Alla bilder

Vind

Oinredd vindsvåning med fönster. Tack vare tidigare förmedlade hus på Allégatan genom åren, vet ansvarig mäklare vilken potential vindsvåningen har. Se alternativ planskiss - vv, för att se alternativ på hur man kan inreda den.

Alla bilder

Entré

Från garageuppfarten finns köksentrén med en mindre hall som leder oss direkt in i köket. Perfekt när man varit och handlat mat och ska bära in alla matvaror. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Uteplats

Stor, stenlagd uteplats med plats för en större loungegrupp och stor gräsmatta i soligt söderläge. 

Alla bilder

Säljaren berättar

Renoveringar:
2023: Ny elmätare och ny fjärrvärmepanna är beställd och installeras den 17 mars. 
2022: Ny kyl/frys, spisfläkt
2021: Nya vindskivor i plåt
2020: Ny spis/ugn.

Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?
- Bra kommunikationer, bra grannar, naturnära och parken.

Övrigt:
Det finns ytterligare innerdörrar som inte är på plats.

Alla bilder

Område

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till Malmö och Lund. Det är gång-/cykelavstånd till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gång-/cykelavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet även ett omtyckt gym.

Säljaren informerar om att det är ca 200 meter till busshållplats och förskola samt ca 100 meter till grönområde. 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Burlöv Arlöv 21:223

Taxeringsinformation:
Byggnad, totalt värde: 857 000 kr
Mark, totalt värde: 826 000 kr
Summa taxeringsvärde: 1 683 000 kr 
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1959
Värdeår: 1959

Uttagna pantbrev:
507 000 kr fördelat på 6 st datapantbrev. 

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Allégatan - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Allégatan - vv

Med reservation för avvikelser

Alt planskiss Allégatan - vv

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 250 000 kr
Adress Allégatan 37
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 85 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 450 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1959
Grundläggning Krypgrund
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Vindskivor i plåt (2021)
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme (nyservad i mitten av februari 2023)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet TV: Parabol: Allente Fiber: Burlövs öppna stadsnät
Driftskostnad 44 464 kr/år varav:
Värme: 18 082 kr
El: 7 732 kr
Vatten/Avlopp: 0 kr
Samfällighet: 15 600 kr
Renhållning: 3 050 kr
I kostnaden för värme ingår serviceavtal på fjärrvärmepannan med service 1 gång/år. I samf.avg ingår bl.a. avlopp, väghållning och 180 kubikmeter vatten. Förbrukar ett hushåll mindre får man avdrag på motsvarande belopp på en månadsavgift (senast 18,47 kr/kubikmeter). Förbrukar man istället mer får man såklart betala för de antal kubikmeter vatten man förbrukar utöver de 180 som ingår. I kostnaden för renhållning ingår även trädgårdstunna som är frivillig.
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 683 000 kr
Summa pantbrev 507 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning BURLÖV ARLÖV GA:6
Gemensamhetsanläggning BURLÖV ARLÖV GA:7
Samfällighet BURLÖV ARLÖV S:56

Boka en kostnadsfri värdering här!