Malmö - Klagshamn

Elvavägen 11

Visa på karta

Unikt läge - Stor friköpt tomt - Pool

Som sista hus längst ner på gatan ges här ett ett av Klagshamns absolut bästa lägen - Granne med strandängarna och havet! Välskött 1,5-plansvilla om 139 m² som stod färdigställt av nuvarande ägare 1997. Huset bjuder på ett mycket generöst tilltaget vardagsrum om ca 37 m² med stort fönsterparti och fönsterdörr till trädgården. Vidare finner vi kök med burspråk och utrymme till matplats, 3 bra sovrum med möjlighet till fler, allrum på ovanvåning med vidunderlig utsikt över havet, dubbla helkaklade badrumsmiljöer samt tvättstuga/grovkök med separat entré. Tomten mäter hela 1 097 m² och huset är smart placerat så att största ytan blir i den uppväxta trädgården där vi också hittar det härliga poolområdet – allt med utsikt över strandängarna. Mot trädgården ligger också uterummet om 32 m² som förlänger säsongen på både vår och höst och ger skydd när regnet faller. Garage med automatisk port, laddbox för elbil samt vidbyggd förrådsdel. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 7 995 000 kr
Rum 5
Boarea 140 Kvm
Biarea 66 Kvm
Tomtarea 1097 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1997
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Läge, läge, läge!

Längst ner i återvändsgata på stor friköpt hörntomt om hela 1097 m² ges en oslagbar frihetskänsla som kryddas av den direkta närheten till strandängarna och utsikten över Öresund/Grytet som fås både från trädgården och inifrån huset. Ett helt unikt läge som sällan blir tillgängligt - ett av Klagshamns absolut bästa!

Alla bilder

Välkommen

Välkomna till Elvavägen 11 - Familjevänligt boende med stor trädgård, uterum och pool på ett alldeles unikt läge!

Alla bilder

Pool

Poolområde i optimalt läge som erbjuder sol från morgon till kväll med trädäck runt om som sedan sträcker sig vidare mot den stenlagda uteplatsen och uterummet. Poolen mäter 8 x 4 meter och all utrustning är samlad i förrådet, separat värmepump sköter uppvärmningen.

Alla bilder

Trädgård

Tomten mäter totalt hela 1097 m² och ger således en trädgård med utrymme till massor av lek och möjligheter att använda era gröna fingrar. Utan problem får ni plats med lekstuga, gungställning, "fotbollsplan" och den obligatoriska studsmattan till barnen om inte nöjet med poolen skulle räcka till. Mycket välskött och bra planerad trädgård med gott om växtlighet men samtidigt tämligen lättskött. Den lagom höra muren mot strandängarna ger trädgården en fin inramning utan att inskränka på den magnifika utsikten! Egen brunn för bevattning finns också i trädgården.

Alla bilder

Uterum

Uterummet mäter hela 32 kvadratmeter - stort som ett vardagsrum och under större delen av året fungerar det precis som just det. Ett extra sällskapsutrymme där familjen gärna spenderar dagarna men även är perfekt när kvällarna börjar bli kyliga eller vädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger helt enkelt utesäsongen!

Alla bilder

Vardagsrum

Härlig känsla i luftigt vardagsrum på hela 37 m² med stort fönsterparti och utsikt över trädgården låter dagsljuset flöda in - härifrån finns även dörr ut till uterummet. Stora ytor som ger gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang samt möjlighet att avdela till ett extra sovrum om så önskas. Parketgolv och tapetserade väggar.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande hall med härlig siktlinje mot vardagsrum/uterum och i dess förlängningen poolen och trädgården. Bra avhängningsmöjligheter i stor garderob. Praktiskt klinkergolv direkt innan för dörren som sedan övergår i klassisk ekparkett vilken är genomgående i husets båda våningsplan.

Alla bilder

Kök

Välskött originalkök med utrymme till matplats för 4 i burspråket vilket ger köket en extra dimension och ljus. Fullutrustat med kyl och frys, diskmaskin, spis med glaskeramikhäll och varmluftsugn samt spisfläkt.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

Entréplanets båda sovrum är identiska till storleken (9,3 m²) och är båda smart placerade på varsin sida om badrummet, ett med fönster mot framsidan av huset och det andra med utsikt över trädgården. Ekparkett och ljusa väggar i båda rummen.
Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med duschhörna avskild med glasdörrar. Vidare utrustat med Wc, handfat med underskåp, väggfast spegelskåp och elektrisk handdukstork. Badrummet erbjuder, precis som hela bottenvåningen, vattenburen golvvärme och ett öppningsbart fönster för dagsljus och vädringsmöjligheter.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Tvättstuga

 Tvättmaskin, torktumlare, vask med arbetsyta och Rymlig tvättstuga/grovkök som nås från köket och via separat grovingång från uppfarten då det är lite extra smuts under skorna.gott om utrymme till extra förvaring i form av en separat garderob. Praktiskt linoleumgolv och fönster mot framsidan av huset gör detta till en tvättstuga man faktiskt kan trivas i att använda.

Alla bilder

Ovanvåning

Tilltalande ovanvåning som förutom en otrolig utsikt också erbjuder ett generöst allrum, sovrum med klädkammare samt helakaklat badrum. Här uppe finns möjlighet att avdela till ytterligare sovrum om det behovet finns.

Alla bilder

Allrum

Det generösa allrummet får massor av ljus tack var 3 fönster i väster som ger en otrolig utsikt över strandängarna och havet, den utsikten hittas inte lätt... Inbjudande rum som erbjuder massor av användningsområden.

Alla bilder

Sovrum 3

På ovanvåningen finner ni husets tredje sovrum som har inbyggd förvaring i form av en klädkammare och får bra med ljus tack vare sitt fönster i öster. Önskas större yta istället för förvaring kan klädkammaren enkelt inkorporeras i rummet istället.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

För att göra ovanvåningen riktigt praktisk och komplett behövs naturligtvis också ett badrum här uppe. Helkaklat och utrustat med fristående badkar, wc, handfat med underskåp samt väggfast spegelskåp. Badrummet är också begåvat med ett takfönster som förutom att släppa in trevligt dagsljus också erbjuder vädringsmöjligheter efter det heta badet.

Alla bilder

Uteplatser

Runt huset finns ett flertal uteplatser - kring poolen, bredvid uterummet i väster med skyddande markis och på framsida för att nämna några.

Alla bilder

Garage

Garage med plats för 1 bil och hela familjens cyklar och eventuella barnvagnar. Garaget har laddbox installerad för elbilsladdning, vidbyggt förråd där bl.a. poolmaskineraiet huserar och ingång direkt till uterummet. Garaget mäter tillsammans med förrådsdelen 34  m².

Alla bilder

Övrigt

Bredband via fiber med en hastighet på 1000 Mbit/s levereras av Sydantenn.

Separat värmepump till poolen är installerad.

Laddbox är installerad i garaget.

Uppställningsplats för ytterligare två bilar utöver platsen i garaget.

Egen brunn för bevattning finns i trädgården.

Alla bilder

Samfällighet & Servitut

Samfällighet Malmö Slättmarken S:5. Skötsel av gemensamma gator, grönytor samt lekplats. Kostnaden är 500 kr/år och medräknad i driftskostnaden.

Malmö Slättmarken GA:3, officialservitut, rätt att använda utrymme för väg med vändplats.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Slättmarken 50

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 2 750 000 kr
Mark, totalt värde: 2 434 000 kr
Summavärde: 5 184 000 kr
Taxeringsår: 2024 (Preliminär)
Byggår: 1997
Värdeår: 1997

Uttagna pantbrev:
1 400 000 kr fördelat på 2 st. datapantbrev.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamnen, strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 995 000 kr
Adress Elvavägen 11
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 140 Kvm (Ritning)
Biarea 66 Kvm (Ritning)
Tomtarea 1097 Kvm (Fastighetsregistret)
Den taxerade boarean i fastighetsregistret är 118 m² och biarean är taxerad till 28 m². Biarean omfattar uterum 32 m² samt garage/förråd 34 m².
Byggår 1997
Grundläggning Gjuten betongplatta, stenlagd grund i garage
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor, kanaltak på uterum
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Gaspanna, vattenburen golvvärme och radiatorer
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (2-glas takfönster)
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 40 208 kr/år varav:
El: 9 688 kr
Vatten/Avlopp: 5 328 kr
Samfällighet: 500 kr
Renhållning: 2 050 kr
Gas: 22 642 kr
Fastighetsavgift och försäkring tillkommer. Kostnaden för gas avser uppvärmning av huset, total årsförbrukning 11 321 kWh. Årsförbrukning för el 4 844 kWh. Kostnaden för el och gas är framräknad med en schablonkostnad på 2 kr/kWh.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 73 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 5 184 000 kr
Summa pantbrev 1 400 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ SLÄTTMARKEN GA:3
Samfällighet MALMÖ SLÄTTMARKEN S:5

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.