Lund - Genarp

Malörtsstigen 1A

Visa på karta

Nybyggt stenhus - Oinredd ovanvåning - Garage och gästhus

Inflation och höjda materialpriser har gjort det betydligt dyrare att bygga nytt på sistone. Så varför inte istället köpa det som "i princip" är helt nytt, men redo för inflyttning betydligt snabbare? Ett magiskt boende med extra allt! Planritning finns bland bilagorna. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 7 995 000 kr
Rum 5
Boarea 175 Kvm
Biarea 50 Kvm
Tomtarea 928 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2019
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

9 dagar
  • Söndag 18 december 12:00 - 12:20
Visa alla

Vardagsrum

Ni som längtar efter ett extraordinärt vardagsrum, där hemma-bjudningar känns som det härligaste i livet, bör komma på visning här. Ytan med köket inkluderat ligger runt 80 kvm. Takhöjden är runt 5 meter som mest och ljusinsläppen via alla fönster är minst sagt spektakulär. På tal om fönster, det finns hela 12 stycken! Utsikten är "parkliknande" då det bara finns grönska på andra sidan gatan. Downlight-belysning från Ljus i hus, som kan styras från telefonen, ingår. Kährs 1-stavs ekparkett. Gott om plats för både soffor och matsalsmöbler. Utgång till innergård/baksida. Som pricken över i:et en maffig eldstad från Spartherm, med möjlighet att se elden från två sidor. 

Alla bilder

Kök

Platsbyggt kök som specialanpassats efter detta hem. Luckor i massiv ask. Maskiner från Siemens. Inbyggd kyl och frys. Inbyggd diskmaskin. Köksbänk i marmor, Terazzo. Köksön har samma bänkskiva i marmor. Fjärråskupan fläkt. Blandare från Tapwell. Allt från 2019. 

Alla bilder

Matsal

En skönare plats för middagar är svår att tänka sig. Här finns allt man kan önska. Generös ytor i både sidled och höjdled. Fönster och ljus. Innergård och syre. Umgängesmöjlighet med kocken eller kockarna och inbyggd högtalare från Bowers & Wilkins, som sätter rätt ton för stunden.  

Alla bilder

Badrum

Stilrent och smakfullt. Duschhörna för den snabbare och effektivare vardagsduschen och ett snyggt badvänligt badkar i skön och funktionell design. Inredning från Ballingslöv. Blandare från Tapwell. Golv från Bricmate. 

Alla bilder

Master bedroom

Hörnrum med fönster mot både söder och väster. Terrassdörr mot innergården. Heltäckningsmatta. En walk in closet och eget duschrum med toalett. Utöver dubbelsäng så finns det även plats för skrivbord här inne. 

Alla bilder

Dusch

Samma stilrena look som i övriga badrum. Duschblandare med takdusch från Tapwell. Inredning från Ballingslöv. Golv från Bricmate. 

Alla bilder

Walk in closet

Platsbyggd inredning i omedelbar anslutning till sovrum och duschrum.

Alla bilder

Fastighet

Ett fantastiskt stenhus i vinkel som väcker galna ha-begär! Komfortabel golvvärme överallt, så även i garage och gästhus. Möjlighet att inreda ovanvåning. Tomten är placerad i kanten av byn med omedelbar närhet till natur och barnomsorg/skola. 

Alla bilder

Uteplats - baksida

En plats för hela familjen, eller varför inte hela vänkretsen och släkten! Betongplatta, trädäck och gräsmatta - allt i lagom portioner. Plats för stora som små. Utekök i en pergola med bänk i kvartskomposit. 

Alla bilder

Uteplats - framsida

Fin plats på gjuten betong och i en potentiellt grönskande pergola. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum för något av barnen. Skön heltäckande matta på golvet.  

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum för något av barnen med skön heltäckande matta på golvet. Hörnrum med fönster i två väderstreck. 

Alla bilder

Allrum

En social yta som är placerad mellan entré/kök och master bedroom. Fönster mot innergården. 

Alla bilder

Tvättrum

Tvättrummet är cirka 8 kvm och här ligger också golv från Bricmate. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Förvaring från IKEA och blandare från Tapwell. 

Alla bilder

Entré

Luftig och härlig entré med öppen känsla. Dubbeldörrar. Golv från Bricmate. Vita väggar. Tanken är att String-systemet ska tas med, men det kan möjligen diskuteras. 

Alla bilder

Gästhus

Garaget och gästlägenheten finns i en separat byggnad bakom den stora huvudbyggnaden. Betongplattan här är runt 50 kvm, varav fördelningen uppskattningsvis är hälften/hälften. Vattenburen golvvärme i hela bottenplattan. 

Gästlägenheten har lyxiga attribut som fiskbensmönstrad ekparkett och marmorgolv i duschrummet. Det finns en terrassdörr mot trädäcket som är placerat på gaveln av huset och som upplevs väldigt privat. 

Alla bilder

Trädäck

Trädäck med utekök är mångas dröm! En plats för sommarhalvårsnjutning med nära och kära. 

Alla bilder

Detalj

Den som köper detta boende får många detaljer att begrunda i många år framöver. Ett boende att älska!

Alla bilder

Natur

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda, när som helst.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp.

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Genarp på internet/länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Servitut

Officialservitut väg, Last
1281K-21150 - 1, 2011-07-05

Officialservitut avlopp-, vatten-, dagvattenledn, Last
1281K-21150 - 2, 2011-07-05

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 196 000 kr
Mark, totalt värde: 639 000 kr ().
Summavärde: 3 835 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2019
Värdeår: 2019

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 7 995 000 kr
Adress Malörtsstigen 1A
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 175 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 928 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2019
Grundläggning Gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme i hela bostaden, samt även i garage och gästhus.
Stomme Sten (Siporex-block)
Fasad Puts
Tak Plåt (Planja Trend)
Plåtarbete Plåt
Ventilation FTX (mekanisk till- och frånlufts ventilation)
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (golvvärme överallt)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas träfönster med aluminiumklädd utsida (Nordan)
TV/Internet Fiber (Telia)
Driftskostnad 66 672 kr/år varav:
El: 50 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 720 kr
Sotning: 500 kr
Renhållning: 2 900 kr
Försäkring: 6 552 kr
Telia (fiber): 675 kr per månad.
Beräknat på 4 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 835 000 kr
Summa pantbrev 4 500 000 kr
Servitut/GA Officialservitut väg
Officialservitut avlopp-, vatten-, dagvattenledn

Boka en kostnadsfri värdering här!