Lund - Södra Sandby

Rapsvägen 12

Visa på karta

Lugnt & familjevänligt område - Sociala ytor - Plats för stora familjen

I ett lugnt och gemytligt villakvarter som präglas av mycket grönska finner ni huset på Rapsvägen 12. Trädgården är belägen i underbart sydostläge och har trevlig gräsyta, trädäck och ett uterum. Husets 164 kvm är fördelade på två plan. På entréplan finner ni underbar yta där kök, matplats och vardagsrum har öppen planlösning med fönsterpartier ut mot trädgården. Vidare kommer ni till två sovrum, badrum, tvättrum, toalett och klädkammare. På övre plan kommer ni upp till ett rymligt allrum, två sovrum samt badrum. Huset passar utmärkt för den stora familjen då planlösningen är flexibel och det går att skapa fler sovrum. Södra Sandby är omtyckt för sin kombination av bra närservice, busskommunikationer till Lund och närheten till naturen. Både skolor och förskolor finns i området. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 600 000 kr
Rum 6
Boarea 164 Kvm
Biarea 26 Kvm
Tomtarea 432 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Huset på Rapsvägen 12 är beläget i ett trevligt villakvarter med minimal biltrafik. Ni kan köra fram och parkera en till två bilar vid huset. I övrigt finns det två tillhörande garageplatser i en garagelänga samt gemensam parkering i området. Ingången till huset finner ni på baksidan som ramas in av härlig grönska från området.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen i solsäkert sydostläge. Ett plank skärmar av trädgården från omgivningen och läget är öppet och luftigt då ni inte har något hus tätt inpå. Framför uterummet finns ett stort trädäck. Trädgården är lättskött med sin gräsyta och några träd ger trevlig karaktär.

Alla bilder

Hall

I hallen möts ni av öppet ljusflöde som strömmar in genom fönsterpartierna i vardagsrummet. Det ger ett ljust och välkomnade intryck. Ni har plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor till höger. Längre fram finns en rymlig klädkammare. Golvet är klätt med klinker och övergår till trämönstrat laminatgolv längre fram. Väggarna är tapetserade sam klädda med ribbor.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har underbar yta där ni har gott om utrymme att umgås med familj och vänner. Ni har generös yta att möblera med större soffgrupp och matmöbler. Stora fönsterpartier ut mot uterummet/trädgården ger ett fint ljusflöde. Vardagsrummets väggar är tapetserade och golvet är klätt med laminatgolv som lades in i november 2022. För den som är i behov av fler rum är det möjligt att dela av vardagsrummet för att skapa ett extra rum.

Alla bilder

Kök

Den halvöppna planlösningen mot vardagsrummet bjuder in till umgänge och köket är skapat för matglädje. Luckorna är vita, bänkskivor av massivt trä och väggarna är kaklade i vitt, blått och grått. Köket är utrustat med diskmaskin, två spishällar, två fläktar, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Golvet är klätt med laminat. Från köket kommer ni vidare till tvättstugan där ni även finner kyl och frys. I anslutning till matplatsen vid köket når ni utgången till uterummet.

Spishällar, fläktar och diskmaskin - 2017

Alla bilder

Uterum

Väl tilltaget uterum som har mycket yta som ni kan möblera efter tycke och smak. Här får ni plats med både större matgrupp, loungegrupp eller varför inte ett spabad? Golvet är klätt med trätrall och ni utgång till trädäcket i trädgården. Vid ena gaveln finns det en eldstad.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen efter köket och renoverades 2019. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, tvättho, arbetsbänk och förvaringsskåp. Här finner ni kyl och frys. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med klinker.

Tvättmaskin - Cylinda, 2016

Alla bilder

Matplats

Förrådet har byggts om till en underbar matplats där ni kan duka fram långbordet till de större sällskapen. Eller varför inte använda rummet till hobbyn? En luft/luft värmepump används för att värma upp utrymmet. Golvet är klätt med laminat och väggarna är tapetserade. Härifrån har in en utgång till trädgården.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är beläget direkt till höger i hallen. Här finns utrymme för säng och förvaringsmöbler. I ena hörnet finns en platsbyggd garderob. Väggarna vitmålade och några är tapetserade och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Toalett

Hallen svänger runt till höger och leder er vidare till klädkammare, toalett, badrum, arbetsrum och sovrum.

Toaletten har väggar klädda med vitt kakel och golv klätt med beige klinker. Toaletten är utrustad med WC, spegel och handfat.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Badrummet är utrustat med WC, kommod med handfat, spegel, dusch och mekanisk frånluftsfläkt. Väggarna är klädda med kakel i olika grå kulörer och golvet är klätt med mörkgrå klinker. Ni får in naturligt ljus genom ett litet frostat fönster. I anslutning till badrummet finner ni pannrummet med husets gaspanna.

Alla bilder

Arbetsrum

Ett mindre arbetsrum där ni kan sitta och arbeta i det naturliga ljuset framför fönstret. Här finns ett platsbyggt skrivbord, väggarna är tapetserade och golvet klätt med laminat.

Alla bilder

Sovrum 2

I det andra sovrummet har ni plats för större säng och förvaringsmöbler. Här finns två garderober. Golvet är klätt med laminat och väggarna är tapetserade.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en hall som binder samman två sovrum, allrum och badrum. Det finns ett vindsutrymme ovanför sovrum 3.

Alla bilder

Sovrum 3

Detta sovrum är beläget till höger på övre plan. Rummet har generös yta till säng, skrivbord, läshörna och garderober. Från detta sovrum når ni två sidovindar med mycket förvaringsutrymme. Väggarna är tapetserade samt klädda med träpanel och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet är helkaklat i beigea kulörer. Utrustningen består av WC, kommod med handfat och spegel. Badrummet är från början försett med dusch, men denna har monterats ned då golvlutningen är fel.

Alla bilder

Allrum

Allrummets tak är öppet upp till nock som ger härlig volym till rummet och bidrar till det ljusa intrycket. Här har ni perfekta platsen för soffgrupp där ni kan titta på film eller spela spel. Väggarna är tapetserade i vitt och golvet är klätt med ljus laminat.

Alla bilder

Sovrum 4

I det fjärde sovrummet har ni gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Bakom det vita tyget finns möjlighet till förvaring. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Övrigt

2022
Nytt laminatgolv i vardagsrum/hall/matplats.

2021
Ny elcentral samt installation av jordfelsbrytare.

Renovering av uterummet: nya fönster, trätrall samt utvändig panel på uterummet. Observera att taket i uterummet är i behov av att bytas ut.

2020
Renovering av förrådet – byggdes om till matplats. Nytt golv, tapetserat väggar, ny el, samt satt in fönster.

2019
Renovering av tvättstuga.

2017
Ny bänkskiva till köket samt nya spishällar och diskmaskin.

2016
Ny tvättmaskin, Cylinda.

2015
Byggt staket.

2014
Nya fönster i sovrum 3.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 600 000 kr
Adress Rapsvägen 12
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 164 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 26 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 432 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1970
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Putsad tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt & plast
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepumpar & gaspanna
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber finns i gatan men är ej påkopplat till detta hus. Nuvarande ägare har använt mobilt internet.
Driftskostnad 45 480 kr/år varav:
El: 20 400 kr
Vatten/Avlopp: 7 100 kr
Renhållning: 3 580 kr
Gas: 14 400 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel & uppvärmning), vatten, renhållning och gas (för uppvärmning av varmvatten). Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 7800 kWh. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Försäkring, TV/Internet och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 152 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 286 000 kr
Summa pantbrev 2 207 500 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND SANDBY GA:3
Samfällighet LUND SANDBY S:13

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.