Burlöv - Åkarp

Lervägen 20

Visa på karta

Kvadratsmart & välplanerat - Splitter nytt kök & fräscht inre - Både trädgård, uteplats & spabad

Välkommen till ett mycket välplanerat parhus i två plan som har splitter nytt kök med hög wow-faktor, två badrum och inte mindre än fyra sovrum. Fin trädgård med trädäck under altantak på framsidan och insynsskyddad uteplats med eget spabad på baksidan. Välj själv frukost i morgonsol eller grillkväll där solen skiner på eftermiddagen - här kan man få allt! I ett trevligt och harmoniskt kvarter i ett barnvänligt område och med gott om plats för familjen! Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 5
Boarea 120 Kvm
Biarea 12 Kvm
Tomtarea 229 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Söndag 11 december 13:00 - 13:30
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lervägen 20 - Ett synnerligen kvadratsmart och trivsamt parhus med trädgård och uteplatser på både fram och baksida.

Alla bilder

Kök

Splitter nytt och ytterst genomtänkt kök med inredning i stilrent svart - ett riktigt WOW-kök! Skåpsinredning på inte mindre än tre väggar ger mycket generösa förvaringsutrymmen och bänkskivor i ljus kompositsten erbjuder fina arbets- och avställningsytor. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin smälter omärkligt in i resten av inredningen. Inbyggd ugn, mikrovågsugn samt kombinationsugn/mikro sitter i praktisk arbetshöjd. Indukstionshällen är extra bred och har en flex-Induktionsfunktion som ger en flexibel inställning av kokzoner - flyttar man kastrullen följer värmen helt enkelt efter. Flera sinnrika funktioner är t ex automatiskt avstängning av diskmaskin, push-funktion på lådan under vasken, smart belysning, och ledpaneler placerade under köksskåpen för bästa möjliga arbetsljus. Kyl, frys och mikrovågsugn kommer från Ikea liksom inredningen, spisfläkten är från Franke och resterande köksmaskiner är av märket Siemens. Matplatsen är lagom för 4-6 personer och köksfönstren vetter mot trädgården och uteplatsen på husets framsida.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och dörr ut mot uteplatsen på baksida. Samma ljusa laminatgolv och vita väggar med smakfull fondvägg som följer oss genom bottenvåningen och skapar en behagligt enhetlig känsla. Härifrån nås det första sovrummet. 

Alla bilder

Uteplats

Baksidans trädäck avskärmas av staket mot insyn från grannar och förbipasserande. Här skiner förmiddagssolen på ett  spabad - perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag eller som ett avkopplande sätt att umgås. Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - härligt året om! Plats över i andra delen av trädäcket för loungemöblemang.

Alla bilder

Sovrum 1

Från vardagsrummet nås det första sovrummet - två trappsteg ner finner vi ett generöst tilltaget rum med skeppsgolv i laminat och tapetserade ljusa väggar.  En dörr med fönster i ovandelen leder ut till trädäcket på husets baksida.

Alla bilder

Trädgård

Den större delen av trädgården är belägen på husets framsida med sol hela eftermiddagen och kvällen. Stort trädäck längs fasaden med infälld belysning som ger snygg natteffekt. Ett altantak som både ger skugga när solen skiner starkt och skydd mot någon somrig regnskur. Köket ligger innanför - smidigt vid sommarens alla grillkvällar. Gräsmatta, snyggt staket mot gatan och ytterligare en solhörna med trädäck i bortre änden - välj sittplats efter eget humör och solens gång på himlen. 

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr med fönster och nytt Yale Doormanlås. Praktiskt klinkergolv i entrédelen går över i det ljusa laminatgolv som följer oss över större delen av bottenvåningen. Ett steg längre in i hallen finns stora garderober med skjutdörrar och under trappan ryms ytterligare förvaring om det skulle behövas.

Nätt övre hall med ingångar till sovrum, badrum och till en klädkammare.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Stilrent badrum i vitt och svart, nytt från 2007 med duschplats avgränsad av skjutdörrar i glas. Helkaklade väggar i vitt med matchande klinkergolv, i duschen har man valt fondvägg i svart kakel som kontrasterar snyggt mot det vita. Tre spegelskåp ovanför handfat med breda avställningsytor och kommod under - ny från -21 - med sensorkran, vilket förutom att det är snyggt även är både vattenbesparande och hygieniskt. Ny wc från -22. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från LG och bredvid huserar även värmeväxlaren till gasuppvärmningen.

Det finns även en gemensam tvättstuga i samfälligheten, om det skulle behövas. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ovanvåningens första sovrum på höger hand har laminatgolv och ljusa väggar. Snedtak med stort takfönster - här finns en gardin att dra ner för den som vill sova länge på morgonen. 

Alla bilder

Sovrum 3

Master bedroom med gott om plats för både dubbelsäng och garderob/byråer. Laminatgolv samt ljusa väggar med en fondvägg i svart. Snedtak och takfönster.

Alla bilder

Sovrum 4

Det sista sovrummet är väl tilltaget med plats för både säng, skrivbord och även byråer för förvaring. Ljust laminatgolv, inbyggd garderob och ett takfönster som släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum har ett badkar - perfekt för barnfamiljen och för den som gärna kryper ner i ett varmt bad när höstvindarna viner utanför. Ny wc 2022, handfat från Camargue 2022 med sensorkran även här, kommod och badrumsskåp med spegel. Takfönster, våtrumsmatta på golvet och väggar i ljusblå toner.

Alla bilder

Framsida

Asfalterad uppfart med plats att parkera två bilar. Ett föredetta garage är numer inrett som praktiskt förråd med skåpsinredning och arbetsbänk som återanvändts från det tidigare köket - på så sätt har man skapat både bra förvaring och extra arbetsyta för hemmafixandet. Plats finns även att parkera cyklar, moped etc.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar/förbättringar av fastigheten:

-2007 Nytt badrum bottenvåning
-2020 Gaspanna, altantak och staket på framsidan.
-2021 Nya golv på bottenvåningen, ommålade väggar ovanvåning, ny ytterdörr med Yale Doorman. Nytt handfat bottenvåningen med sensorstyrd kran.
-2022 Nytt kök, delvis omdragen el. Ny wc ovanvåning och bottenvåning.

Larm via Verisure

Kabel-tv via samfälligheten och bredband via Sydantenn finns. För ca. 20 kanaler via kabel-tv betalar nuvarande ägare 1.600:-/år, obligatoriskt. Bredband via fiber från Sydantenn 1000/1000Mbit/s för 269 kr/mån. 39 kr/mån för programkort för digitala tv-kanaler.

Energiprestanda, primärenergital: 118 kWh/m² och år.
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda): 96 kWh/m² och år.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Burlöv Åkarp 19:11

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 1 587 000 kr
Mark, totalt värde: 838 000 kr
Summavärde: 2 425 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1992
Värdeår: 1992

Uttagna pantbrev:
3 280 000 kr fördelat på 3 st datapantbrev. 

Alla bilder

Område

Lervägen 20 ligger i ett lugnt och rofyllt område med närhet till det mesta.

Åkarp är fridfullt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum. Fantastiska Alnarpsparken ligger heller inte långt härifrån.

En järnvägstunnel om 400 meter genom Åkarp är i full gång. Du kan läsa mer om arbetet på: http://www.trafikverket.se/flackarp-arlov. Projektet "Flackarp-Arlöv" är efter många års arbete klart nästa år.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objekstbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Lervägen 20
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 120 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 12 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 229 Kvm (Fastighetsregistret)
Den taxerade boarean i fastighetsregistret är 106 m² och biarean är taxerad till 0 m². Uppmätning enligt gällande standard SS 21054:2020 och mätrapport finns att tillgå under dokument. Biarean omfattar 12 m² förråd.
Byggår 1992
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä/tegel
Fasad Tegel/Trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Gas - ny värmeväxlare från 2020
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 47 461 kr/år varav:
Värme: 10 283 kr
El: 20 862 kr
Samfällighet: 12 000 kr
Försäkring: 4 316 kr
Vatten/avlopp samt sophämtning ingår i samfälligheten. Att ha spabadet igång året runt har nuvarande ägare uppskattat till en kostnad på ca. 5-7000:-/år.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 118 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 425 000 kr
Summa pantbrev 3 280 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning BURLÖV ÅKARP GA:28
Gemensamhetsanläggning BURLÖV KARSTORP GA:1
Samfällighet BURLÖV ÅKARP S:18
Ledningsratt gas

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 11 december 13:00 - 13:30