Malmö - Husie - Kvarnby

Fridatorpsgatan 17

Visa på karta

Tomt i bra storlek - Lugn återvändsgata i trevligt område - Tillfälle att bygga sitt drömhus

Äntligen en möjlighet för dig som går i byggtankar men inte vill flytta ut utanför staden! En trevlig och uppvuxen tomt på 623 kvm, belägen i familjevänliga Kvarnby med fina möjligeheter. Mjuka gräsmattor, ett träd med susande krona - perfekt placerat i tomtgränsen - samt omgivande staket och gröna häckar. Stenläggning samt garage med förråd och carport finns på tomten. Lugnt beläget i barnvänlig idyll med endast några få minuters promenad till den populära Bäckagårdsskolan. Här kan du skapa ditt drömhus och trädgård - varför vänta? För den som vill titta på tomten går det bra att själv bege sig dit och för åtkomst passera via Klågerupsvägen 367.

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Tomtarea 623 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Fridatorpsgatan 17 - En dröm som kan bli verklighet? Den här platsen bjuder på en fantastisk möjlighet att skapa ditt eget paradis mitt i staden. Kombinera det bästa av två världar: stadsnärhet och den rofyllda känslan i familjevänligt och lugnt villakvarter.

Alla bilder

Tomten

Enligt gällande detaljplan och Malmö stads bygglovshandläggare gäller nedanstående för den som önskar bygga sig ett hus:

  • Endast byggnader för bostadsändamål får uppföras
  • Huvudbyggnad ska uppföras fristående
  • Byggnadshöjd på max 4 m
  • Två våningar tillåts
  • Byggnadsarea får ej överstiga 200 m2
  • Byggnad inrymmande bostad ska utformas så att minst hälften av boningsrummen orienteras mot fasad ej utsatt för störande trafikbuller.

Se bifogade detaljplan eller kontakta Malmö stad för närmare upplysningar.

Anslutningskostnad för el med 16-25A och möjlighet att ansluta inom 200 meter är ca. 50 000 kronor i grundavgift per ny anslutning. Ska det vara en högre säkringsstorlek eller det är längre än 200 meter till närmsta anslutningspunkt kommer det att räknas individuellt av nättekniker. Se E.ONs hemsida för vidare information: https://www.eon.se/el/elnat/ny-elanslutning.

Vad gäller anslutningsavgifter för vatten och avlopp skulle det enligt VA-Syd kosta ca. 120 577:- med 2024 års taxa, detta gäller för samtliga serviser för alla tre ändamål, dricks-, spill- och dagvatten.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här tomten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Byggnation

Här presenteras några förslag på hus från vår samarbetspartner Nordiska Villor. Gedigna stenhus - just som namnet antyder - till priser som faktiskt kan jämföras med motsvarande hus byggda i trä.

Bifogade dokument visar kalkyler för både villa Tygelsjö och villa Båstad.

-Tygelsjö är ett 1,5-planshus med fantastiskt ljusinsläpp, luftigt öppen planlösning och öppet upp till nock i ett parti. Här finns fem rum, varav tre sovrum i genomtänkt planering och en yta på 151 kvm. Enligt kalkylen skulle ett sådant hus, inkl. tomt, byggnation och anslutningsavgifter stå nyckelfärdigt för ca. 7 812 000:-

https://www.nordiskavillor.se/stenhus/villa-tygelsjo

-Båstad är en välplanerad och lyxbetonad 1-plansvilla i vinkel med härlig rymd. 145 kvm med öppen planlösning i sällskapsavdelningen där man har öppet upp till nock och hela svindlande 4 meter i takhöjd. Fyra rum, varav tre sovrum där ett av sovrummen har badrum och egen bastu ensuite. Kalkylen som Nordiska Villor presenterar här innebär ett hus för totalsumman 7 952 000:- inkl. allt.

https://www.nordiskavillor.se/stenhus/villa-bastad

 

Kontakta Nordiska Villor för ytterligare information om husen och byggmöjligheter.

Alla bilder

Område

Fin tomt i ett barnvänligt område. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger bara några få minuters promenad från ytterdörren och efter ytterligare några minuter så är man på Toftanässkolan. Det finns dessutom många bra förskolor i närheten. Fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från tomten och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.

Närhet även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie - Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Adress Fridatorpsgatan 17
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 623 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.