Malmö - Annetorp - Limhamn

Söderåsgatan 95

Visa på karta

Fin och stor trädgård på insynsskyddat läge - Stort inglasat uterum - Garageplats ingår

Från idylliska och lugna Söderåsgatan stiger man genom en liten grind i de höga och gröna häckarna med tillgång till en välskött och lummig trädgård. I slutet av en stenlagd gång väntar ett välplanerat bostadsrättsradhus i två plan. Här finns allt man kan önska, ett boende som passar alla från den unga familjen till den som flyttar från en större villa men fortfarande vill åtkomst till en härlig trädgård. Två badrum, tre bra sovrum, rymligt kök, inglasat uterum, stor trädgård med uteplats, fina grönytor och planteringar samt egen trädgårdsbod. Beläget i ett trivsamt och bilfritt område med inbjudande innergårdar, lekplats och sandlåda. Egen garageplats hör till bostaden. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 7 115 kr
Rum 4
Boarea 104.5 Kvm
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Onsdag 22 mars 16:15 - 16:30
    • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Söderåsgatan 95 - välplanerat bostadsrättsradhus med underbar trädgård och villakänsla!

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck - härifrån leder en dörr till uterummet och därifrån vidare ut till trädgården. Vacker ekparkett och väggar i sobert ljusgrått med charmig fondtapet föreställande en bokvägg - den givna platsen för läsfåtöljen! Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. I väggen mot köket har man satt in ett fönsterparti som är en trevlig detalj och fungerar både som ljusinsläpp samt ger kontakt med köket.

Alla bilder

Uterum

Generöst tilltaget uterum med trätrall som är skönt för bara fötter och stora fönsterpartier ut mot trädgården. Skjutbara glasdörrar skjuts ifrån under varma sommardagar och låter utomhus och inomhus mötas - inglasningen förlänger utesäsongen och är perfekt när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur. Här finns även infravärme och lamellgardiner. Uterummet har av nuvarande ägare använts som entré från trädgården.

Alla bilder

Kök

Köket är luftigt med skåp i mjukt dimgrönt som matchas av mosaik i samma färgskala, både som stänkskydd och på bänkskiva. Inredningen går i vinkel, vilket ger gott om både arbetsyta och skåpsutrymme. Klinkergolv i stendesign och tapetserade väggar med bård. Kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och spisfläkt. Matplats för 4-6 personer vid köksfönstret med trädgårdsutsikt. Fönsterparti infällt i väggen mot vardagsrummet.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Fräscht och smakfullt helkaklat badrum, nytt från 2019 - intyg finns. Mönstrat klinkergolv i marockansk stil och väggar i ljust grått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i frostat glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Vägghängd wc, handfat i porslin som vilar på marmorskiva med kommod i äldre stil, badrumsspegel och väggfast skåp på ena sidan. 

Alla bilder

Hall

Ytterdörren öppnar upp från husets framsida med den trivsamma innergården och sandlåda för de små. Närmast dörren finns en stenlagd uteplats som delas med grannhuset. Entréhallen har praktiskt klinkergolv och ljusgula väggar. Trappan leder härifrån upp till ovanvåningen och under denna finns ett förrådsutrymme för smått och gott.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är i bra storlek. Här finns plats för både säng och ytterligare möblering. Garderobsvägg med fyra garderober ger dessutom gott om förvaringsyta. Parkettgolv, ljusgula väggar och fönster mot trädgården samt villaområdet mitt emot.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är av större modell och hade passat perfekt som master bedroom - idag i bruk som tv-rum/sällskapsrum med soffa och bokhyllor. Parkett, ljusblå väggar och fönster mot trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje och sista sovrummet har samma fina parkettgolv som de andra rummet och vita väggar med fondvägg i grått. Tre inbyggda garderober med mönstrade dörrar ger förvaringsyta.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stort halvkaklat badrum med badkar, vita väggar och våtrumsmatta på golvet. Ett högt sittande fönster ger ljusinsläpp och utsikt över innergården utan att ge insyn. Wc ,handfat och badrumsskåp med spegel samt inbyggda högskåp som rymmer allt som kan tänkas behövas i ett badrum.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är stor och grönskande med välskötta planteringar, en blomsterbåge där rosor klättrar och flera uppvuxna träd av olika arter - en fin liten ek innanför grinden utgör blickfång och är formklippt till tilltalande figur och storlek. Mjuka gräsmattor ger plats för barnlek och en praktisk trädgårdsbod rymmer både cyklar, trädgårdsredskap och grillen när säsongen är över för året. Olika uteplatser att välja alltefter solens gång på himlen. Den största har pergola med tak som skyddar för både solen och en regndroppe eller två. Trädgården och uterummet är några av de största fördelarna med detta hus! Denna trädgården är dessutom större än många andra.

Alla bilder

Övrigt

Badrummet på bottenvåningen renoverades 2019 - intyg finns.

Förutom trädgårdsboden i trädgården finns även ett praktiskt förråd vid ytterdörren på husets framsida.

Egen garageplats med egen låsbar port och förvaringsutrymme nyttjas till huset.

Alla bilder

Område

Annetorp är ett familjevänligt och idylliskt område precis invid Limhamns kalkbrott. Föreningen är uppbyggd runt flera fridfulla små innergårdar med härliga gräsmattor och sandlåda för barnen. Lugnt och bilfritt! En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, banker, systembolag, kommunikation, gym mm. Även Malmö city, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen. Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron - förbindelsen med Danmark och kontinenten - finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. 
Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion. Flera förskolor i området och även skolor som Bergaskolan (F-9), Geijersskolan (F-6), Linnéskolan (4-9) och Karl Johanskolan (F-3).

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggde 1983 och består av 90 st bostadsrättslägenheter varav 19 st 2 r o k, 16 st 3 r o k, 33 st 4 r o k samt 22 st. 5 r o k, fördelade på 5 olika gårdar. Föreningen Brf Malmöhus 42 är en äkta förening som registrerades 1980. Marken innehas med tomträtt som löper till och med 2023-12-31, i dagsläget finns inga planer på att köpa ut tomten. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 525 kr/pant (2023) samt en överlåtelseavgift på 1 313 kr (2023) debiteras köparen.

AVGIFT: Månadsavgiften höjdes 1/1-2023 och på grund av ränteläget så kommer månadsavgiften att höjas igen vid årsskiftet men med hur mycket är ej bestämt. Som boende i föreningen tecknar man sin egen hemförsäkring, men föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar och man behöver alltså inte ordna med detta tillägg själv. Vatten ingår i månadsavgiften men värme, kabel-tv, bredband samt garage/parkeringsplats är inte inräknad i månadsavgiften utan ligger separat. Debiteras från föreningen på avin tillsammans med avgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-2011 Kabel-tvinstallation Triple Play.
-2012 Förrådsbyggnader. Kollektiv anslutning till bredband samt uppdatering kabel-tv.
-2013 Byte av ventilationsaggregat och don samt installation av TTM avgasare till värmesystemet.
-2014 Ombyggnad av gård F, miljöhus samt putsning grunder.
-2016 Belysning utemiljö och målning staket.
-2017 Markarbete gård A, C och D. Byte av uttjänta ventilationsfläktar. Installation av fiber för bredband, tv och ip-telefoni.
-2018 Byte av uttjänta fläktar till ventilationen.
-2019 Filter och byte av styr för värmeundercentral.
-2020 Montering av nya luftare och vindskivor samt fasadtvätt och takmålning.
Uppdatering av tvättstugeutrustning sker löpande.
-2021/2022 Underhåll fasader, fönster och fönsterdörrar - beräknas pågå till och med 2023.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Föreningen har en underhållsplan som följs. Enligt styrelsen finns inga större planerade åtgärder under närmsta kommande fem åren förutom pågående arbete med fasader och fönster (kontrollerat med representant för styrelsen 29/9-22).
Beslut om att införa ett gemensamt elabonnemang med invividuell avläsning är taget men ännu finns ingen tidsplan på när detta kommer att vara klart. Man utreder även frågan om att installera solceller men beslut är ännu inte taget.

BREDBAND OCH KABEL TV: Bredband och tv levereras via Tele2/Comhem.

PARKERING/GARAGE: Det finns 71 garageplatser och 19 st. parkeringsplatser i föreningen. Parkeringsplats finns för 2:orna och de större lägenheterna har garageplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: En gemensamhetslokal med pentry, bord och stolar kan hyras av medlemmarna. Kostnaden är 400:-/dag, 200:-/dag för barnkalas, 200:- för en extra dag. Det finns en lekplats för de yngsta och en bollplan med basketkorgar för de lite äldre. På varje innergård finns dessutom en sandlåda. Till varje gård hör soprum och en tvättstuga med moderna maskiner: två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugan kan bokas i 4-timmaspass.
Bostadsrättsföreningen är delaktig i samfälligheten Rödbetan som tillsammans med Annetorps samfällighetsförening förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor samt parkeringsplatser inom området.

Uteplatser upplåtes ej med bostadsrätt utan med nyttjanderätt.

Besök gärna föreningens hemsida med adressen: https://www.malmohus42.se/

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här bostadsrätten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och kan staden på mina fem fingrar.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 7 115 kr
Ingår i avgift Vatten, Bostadsrättstillägg
Adress Söderåsgatan 95
Kommun Malmö
Område Annetorp - Limhamn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 104.5 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1983
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr. 42
Bostadsrättens nettoskuldsättning 260 425 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.20701
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 30 184 kr/år varav:
Värme: 9 684 kr
El: 10 800 kr
Försäkring: 2 500 kr
Övrigt: 7 200 kr
Övrigt avser hyra parkeringsplats (200 kr) samt avgift bredband + kabel-TV (400 kr). Värme, garage, bredband och kabel-tv läggs som obligatoriskt tillägg på avin så totalt betalar man 8 522:- i månaden
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 93 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!