Lund - Södra Sandby

Sofielundsvägen 14

Visa på karta

Underbar tomt - Plats för stora familjen - Grönt och lummigt

Välkommen till denna fantastiska gröna oas längst nere på Sofielundsvägen! Den stora tomten har en underbar trädgård som är härligt uppvuxen som kan fyllas av springande barn, hundar och härliga grillkvällar. Carport finns med plats för två bilar. De två generösa våningsplanen ger gott om utrymme för en stor familj eller för generationsboende. Stort, gediget kök, matplats och vardagsrum bjuder till sociala ytor. De sex sovrummen på entréplan är rofyllt placerade och i källaren finns ett gästrum. Här finns två toaletter och två badrum inklusive ett som har en avkopplande bastu, bubbelbadkar och spakänsla. Källaren har generös yta för hobby, umgänge, tvätt och förvaring, Husets två braskaminer sprider en mysig atmosfär under vinterhalvåret. Läget i Södra Sandby är perfekt för familjer då det finns närhet till skolor, förskolor och en välsorterad matbutik. Buss avgår från området som enkelt tar er till Lund. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 500 000 kr
Rum 7
Boarea 199 Kvm
Biarea 175 Kvm
Tomtarea 943 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Längst nere på Sofielundsvägen bor ni i ett lummigt, barnvänligt och grönskande området. Huset har ett härligt läge med stor tomt som angränsar till två grannar och kommunens lekplats samt grönområde. Vid huset möts ni av en carport med plats för två bilar och vedförvaring. Ni leds sedan in i trädgården och till huset genom en Medelhavsinspirerad mur med grind.

Alla bilder

Framsida

Från grinden öppnar trädgården upp sig och välkomnar huset. Två stensatta gånger leder er runt hörnan av huset till huvudentrén och fram till ena källardörren dit ni kommer in i en groventré. Vid källarplanet har ni en stensatt uteplats och murar i varierande höjder som skapar livliga planteringar. Här har ni en utgång från det ena badrummet som är utrustat med bastu.

Alla bilder

Trädgård

Vidare bakom huset har ni den stora trädgårdsytan. Här samspelar en större gräsmatta tillsammans med härligt uppvuxna rabatter, gångar, damm och bäck. Runt om kring gömmer sig mysiga uteplatser där ni kan fika eller njuta av solen likt i en parkmiljö. Trädgården ramas in av stora träd och buskar som ger privat, insynsskyddad och ombonad känsla. Här finns förråd där ni bland annat kan förvara trädgårdsredskapen.

Alla bilder

Uteplats

Intill huskroppen, med utgång från köket, når ni det väl tilltagna trädräcket i sydostläge. Här har ni en härlig pärla som är som gjord för goda fikastunder och härliga kvällsmåltider i sällskap med en lummiga utsikten.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Trädgården har fått växa till sig ordentligt med åren och har flera härligt uppvuxna träd, buskar och blomsterrabatter. Här växer det bland annat: äppleträd, körsbärsträd, ekar, gullregn, japansk körsbär, japansk lönn, syrén, magnolior, rododendron, röda vinbär, rosor, lavendel, näckrosor, snödroppar, tulpaner, och kryddväxter.

En mer detaljerad lista finner ni bland dokumenten.

Alla bilder

Entré

Huset huvudentré är belägen på baksidan av huset. En bred trappa välkomnar och gedigen dörr med sidoljus välkomnar er in. Väl inne i huset möts ni av en öppen och luftig planlösning som brer ut sig och skapar underbara ytor till familj och vänner. Precis vid ingång har ni plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor. Från entrén leds ni vidare till vardagsrum, kök, toalett, sovrum/allrum, hall (med flertalet sovrum) samt trappan ner till källaren. Golvet är klätt med klinker och väggarna är tapetserade.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har generös yta för större soffgrupp och TV-möbler där familjen kan samlas. Genom den breda sektionen med fönster får ni in fint ljus till rummet och trädgården släpps in i rummet. Här har ni utgång till ett trädäck med kvällssol. Vardagsrummets väggar är tapetserade och golvet är klätt med trämönstrad laminat. Vidare från vardagsrummet leds ni runt till köket.

Alla bilder

Kök

Välplanerat kök med rustik och gedigen känsla. Ni har generösa förvaring- och arbetsytor vid tre av väggarna samt en köksö i mitten av rummet. Köksinredningen har luckor av träfanér som får fin kontrast av de svarta stenbänkskivorna och kakel i jordnära kulörer ovanför arbetsbänkarna. Utrustningen består av kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, spishäll och fläkt. I anslutning till köket har ni matplats för de stora sällskapen och en eldstad som ger rummet extra mysfaktor. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med klinker samt massivt trägolv. Köksgolvet är försett med vattenburen golvvärme. Från köket har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Toalett 1

Bredvid köket, och när vardagsrummet, finner ni den första toaletten. Fint ljusflöde strömmar in. Här finner ni WC, handfat och hyllförvaring. Väggarna är kläda med träpanel och golvet är klätt med mönstrad plastmatta.

Alla bilder

Sovrum / allrum

Mittemot köket finner ni det första sovrummet som idag används som TV-rum. En varm orange kulör på väggarna omfamnar rummet och kombineras med brett trägolv av furu. En garderob finns i ena hörnet. Plats finns för säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Hall

I denna del fil av huset kommer ni till en långsmal hall som sammanbinder toalett, klädkammare, fem sovrum och ett badrum. Det finns plats till en byrå i hallen och en dörr finns ut till trädäcket. Hallens väggar är klädd med vitmålad tapet och golvet är klätt med trämönstrad laminat.

Alla bilder

Sovrum 2

Det första sovrummet är beläget direkt till höger. Plats finns för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid ena väggen har ni två garderober. Väggarna är klädda med gul tapet och golvet är av trämönstrad laminat.

Alla bilder

Toalett 2

Toaletten är belägen mittemot sovrum 2. Här finns WC, handfat, spegel och förvaringsskåp/lådor. Väggarna är klädda med en härlig retrotapet samt vitt kakel och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 3

Detta sovrum har ljusblå, målad tapet med blå bård som kombineras av trämönstrat laminatgolv. Utrymme finns för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Här finns två garderober.

Alla bilder

Sovrum 4

Även det fjärde sovrummet har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Två garderober finns vid ena väggen. Väggarna har vitmålad tapet och trämönstrat laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 5

Här har ni ett av de större sovrummen som har plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. En härlig färgexplosion i rödrosa kulörer ger karaktär till rummet. Väggarna är klädda med tapet och golvet är klätt med trämönstrat laminatgolv. Längs med ena väggen har ni flertalet garderober.

Alla bilder

Sovrum / arbetsrum

Detta rum används idag som ett arbetsrum och passar även utmärkt som sovrum. Ni har garderober längs med ena väggen och det finns utrymme att möblera med säng och skrivbord.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Detta badrum är beläget i anslutning till de fem sovrummen. Väggarna är klädda med blå kakel och golvet är klätt med vit/grå klinker. Här finner ni WC, dusch, spegelskåp, handfat och förvaringsskåp. Ni får in fint naturligt ljus genom ett litet fönster.

Alla bilder

Källare

Ner för trappan vid entrén kommer ni till källaren. Ni kommer ner till ett stort allrum och vidare till en bibliotek sdel, gästrum, groventré, badrum med bastu, förråd, verkstad och tvättrum.

Alla bilder

Allrum - källare

Stort och härligt allrum som kan möbleras efter tycke och smak. Här har ni generös yta för större matplats samt soffgrupp framför den öppna spisen. Tänk er att fira jul här med en sprakande brasa och familjen samlad runt middagsbordet. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med klinker.

Alla bilder

Bibliotek

I anslutning till allrummet finner ni den del som idag används som bibliotek. Här har ni generös yta till hobbyn. Väggarna är vitmålade och golv klätt med klinker. I anslutning till detta rum har ni pannrummet.

Alla bilder

Gästrum

Gästrummet är beläget i anslutning till allrummet och biblioteket. Rummet är perfekt att använda som gästrum med större säng och förvaringsmöbler. Eller varför inte ge plats för hobbyn eller hemmaträning? Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med klinker.

Alla bilder

Groventré

Med ingång från framsidan kommer ni in i groventrén. Rummet är perfekt för de dagar man är ute i trädgården och jobbar, barn har varit ute och lekt eller när hunden kommer in från en regnig promenad. Golvet är klätt med praktisk klinker och ni har den dusch där både fötter och tassar kan spolas av. Gott om plats finns att hänga av ytterplagg och ställa undan skor och gummistövlar. Väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Badrum - källare

Badrummet har underbar yta och är uppdelat i två rum. Här har ni ert egna spa som både ger guldkant i vardagen och ökar livskvaliteten. Här kan ni välja om ni vill ta ett avkopplande bad i bubbelbadkaret, en skön dusch eller en stund i bastun. Ni har en utgång till den stensatta uteplatsen utanför där ni kan njuta av solen i solstolar eller varva bastubadandet med kyl under vinterhalvåret. Badrummet är även utrustat med handfat (vattenburen), WC, spegel och kommod med handfat. Golvet är klätt med mönstrat klinker och väggarna är halvkaklade i vitt samt målade i en mintgrön kulör.

Alla bilder

Verkstad

Stort verkstadsutrymme som rymmer allt man kan tänka sig till huset - allt från maskiner, virke och målarburkar. Golvet är av betong och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Tvättrum

I anslutning till verkstaden har ni tvättrummet. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt arbetsbänk. Den generösa golvytan ger utrymme för torkställning/tvättlinor, förvaringsmöbler och strykbräda. Från sovrum 5 på entréplan har ni ett nedkast genom ena garderober och kläderna landar direkt i tvättkorgen i tvättrummet. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med klinker.

Alla bilder

Övrigt

2019
Ny kyl och frys

2017
Ny diskmaskin

2016
Lagt klinker och golvvärme i källaren
Renovering av badrum och bastu i källaren

2015
Klinker i källaren
Installerat fiber

2014
Byggt om förråd (ute)
Nya fönster
Ommålning av fasaden och vindskivor
Ny tvättmaskin och torktumlare

2013
Ny fasad

2007
Byggt uteplats utanför badrum/bastu
Ny entré
Nytt staket

2006
Nytt yttertak
Ny värmepump
Byggt lärkstaket

2004–2006
Grävning och isolering av yttervägg

2000
Installation av öppen spis på entréplan

1998
Ny avloppsbrunn
Målat tak
Nytt tak i vardagsrum
Byggt altan (från vardagsrummet)
Byggt altan (från köket)
Nytt kök
Lagt in vattenburen golvvärme i köket
Spis och mikro
Bytt altandörr och dörr till trädgård

1996
Golvvärme i källaren

1995
Spolbrunnar
Anlagt damm
Byggt lusthus
Bytt duschmatta
Mur och port

1991
Nya golv och klinker på entrévåningen

Radonmätning från 2022
Mätvärde källare: 70 +/- 30 Bq/kbm
Mätvärde entréplan: 70 +/- 30 Bq/kbm

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 500 000 kr
Adress Sofielundsvägen 14
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 199 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 175 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 943 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1972
Grundläggning Källare (betong)
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (radiatorer på entréplan och vattenburen golvvärme i köket samt i källaren)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas & 3-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 25 818 kr/år varav:
El: 17 700 kr
Vatten/Avlopp: 4 989 kr
Sotning: 170 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnad är kostnad för el (uppvärmning och hushållsel (säljarna har haft fast elpris)), vatten/avlopp, sotning och renhållning. Årsförbrukning el: 22 280 kWh. Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Fastighetsavgift, fiber och försäkring är ej medräknat.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 94 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 488 000 kr
Summa pantbrev 869 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.