Kävlinge - Löddeköpinge

Pråmvägen 5

Visa på karta

TIlltalande - generösa sociala ytor - dubbelgarage

Längs en lugn gata i syd östra delen av Löddeköpinge ligger denna 1,5 plans villa i vinkel med källare. Perfekt boende för familjen som söker stora sociala ytor, dubbelgarage med plats att meka med bilen, härligt matlagningsvänligt kök, bra förvaringsmöjligheter i källaren och tre rejäla sovrum + plats för hemmakontor. Trivsam avskiljd utemiljö med pool, lekvänlig trädgård, växthus, förråd och spabad. De senaste åren har huset fått ett ordentligt lyft, både med tillbyggnad, nytt tak, kök och badrum. Rymliga rum, rustika och spännande detaljer gör detta till ett charmigt och tilltalande boende. Cykelavstånd till skola och affär. Kort promenad till busshållplats och vårdcentral. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 5 200 000 kr
Rum 5
Boarea 174 Kvm
Biarea 78 Kvm
Tomtarea 1127 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1959 + 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Välkommen

På lugn och barnvänlig gata med Lödde kyrka som granne och närhet till fina promenadstråk vid Lödde å ligger denna gedigna och rofyllda familjevilla i 1,5 plan med källare.

Underbar uppvuxen tomt med rejäl singelbeklädd uppfart med plats för flera bilar, släp och cyklar. Dubbelgarage med verkstad och i trädgården finns flera andra förråd strategiskt utplacerade längs med tomtgränsen.

Pool med pooltak och generöst trädäck med plats för utemöbler samt spabad ger familj och vänner fina möjligheter att vistas tillsammans.

Alla bilder

Huset

Äldre delen byggdes 1959 och har källare under hela samt vind med förvaring och kontorsdel. Tillbyggnaden i vinkel gjordes 2010 med gjuten platta och träfasad. Taket, med tegel, lades om på båda delarna 2020 samt att fasaden på äldre delen renoverades med puts på cementfiberskiva samma år. Fönster är löpande utbytt 2008/10 till två glas isoler i PVC eller aluminium.

Alla bilder

Garage

Det fristående garaget om 54m² med målat betonggolv, träfasad och takbeklädnad av tegel byggdes 2010. Två portar in med plats för två bilar bakom samt en del för förvaring av verktyg med en separat dörr utifrån.

Delen längst till vänster har högre i tak och förberett för pelarlift (förstärkt i golvet) och resterande del har loft med plats för förvaring.

Garaget är isolerat och det finns en luft/luft värmepump som gör att det är behagligt att meka med bilen även under de kalla månaderna!

Alla bilder

Pool

Poolen är en PP pool (Polypropenpool) med inbyggd trappa från 2021. Pooltaket (2011) har generös takhöjd och gör det lätt att bada med taket på, t.ex. om det småregnar ute.

Poolen är 1,5m djup och har måtten 3.60x8m. Runt om finns ett trädäck med ledbelysning.

Alla bilder

Trädgård

Trivsam och lekvänlig trädgård omgärdad av häck och staket. Längs uppfarten på vänster sida frodas buskar och träd, bakom huset finns poolområdet och en öppen gräsmatta som är perfekt för barnens lek.

I ytterkanterna finns ett flertal förråd där t.ex trädgårdsredskap och poolpump förvaras. Man har även en skön plats med tak där kvällssolen tittar in och vidare ett växthus och en fågelvoljär för den som vill kunna ha sina fåglar ute.

Alla bilder

Entré

Vi stiger in i en hall med vitmålade väggar och antracitgrå klinker på golvet som fortsätter vidare in i köket. Det finns plats att hänga ytterkläder direkt till vänster.

Alla bilder

Kök

Köket med generösa arbetsytor, dubbla ugnar och vaskar samt en rejäl gashäll ger den matälskande familjen lite kvar att önska. Här finns gott om plats för matlagning och bakning!

Luckor från Epoq av massiv ek, bänkskiva av laminat i svart/grå nyans med matchande kakel ovanför.
Utrustning: hel kyl och frys- Electrolux 2009 med ismaskin (vattendispenser ur funktion), två ugnar med varmluft- Samsung 2018, mikro- Whirlpool 2009, kaffemaskin 2009, diskmaskin Aston 2018, generös gashäll- 2018 med bred fläkt- Ikea 2009 ovanför.

Alla bilder

Matplats

I köket finns plats för matbord för 4-6 gäster.

Alla bilder

Detalj

Väggen med liggande panel vid matplatsen bjuder på roliga och praktiska finesser.

Från vänster hittar vi telefonen som har direktkoppling till garaget. Smidigt att lyfta luren - Middagen är serverad!
Ovanför telefonen, bakom den äldre kaminluckan döljer sig ett litet skåp- en plats för snapsen kanske eller lördagsgodiset som barnen inte hittar...
Bakom de gamla fönstren finns förvaring för champagne- och vinkorkar. En bräda ovanför kan tas bort så man kan släppa ner korken. Längst till höger en griffeltavla där man kan skriva upp veckans matsedel. Det är även målat med magnetfärg så man kan fästa små komihåg lappar.

Väggen mot badrummet har putsats med inslag av dekorationstegel som ger en rustik känsla.

Alla bilder

Bibliotek

Vidare i den äldre delen finns biblioteket. Ett mysigt rum med mörkt parkettgolv, charmigt tak och mustig grön/blå väggfärg samt fondtapet i passande mönster. Ett rum där hela familjen kan samlas för mysiga lässtunder. Tidigare hade ägarna ett biljardbord här.

Ingång till generös klädkammare med skjutgarderob på två sidor,

Alla bilder

Vardagsrum

En trappa ner finner vi vardagsrummet som är hela 65m² stort. Ett oförskämt rymligt rum med fönster åt fyra väderstreck. Här kan familj och vänner samlas inför kalas, födelsedagsfester eller bara en vanlig middagsbjudning.

Gott om plats för matbord och soffhörna. Förvaring under trappa. Utgång med dubbeldörr dels mot framsidan med trädäck och västerläge samt mot poolområdet.

Klinker på golvet i antracitgrå nyans och väggar målade i beige nyans.

Alla bilder

Sovrum

På entréplan intill köket finns detta sovrum med ekparkett och väggar målade i beige nyans. Små spottar i taket ger känsla av en stjärnhimmel. Garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Badrum

Det här badrummet är det senaste i huset som fått ett rejält lyft. (2021)

Ljust och fräscht med läckra material. Blandare, takdusch, duschram, handdukstork-el, beslag, och andra detaljer är svarta, vit kakel med mörkare fog samt golv med klinker och mosaik i inspiration av trä i rostbrun nyans.

Handfat med skåp under och spegelskåp ovanför, wc och dusch. Inslag av dekorationstegel i en vägg.

Golvvärme-el.

Alla bilder

Vind

Bakom detaljväggen i köket finns en uppgång till vinden ovanför den äldre delen. Direkt till höger finns dörr in till en råvind som lämpar sig perfekt till förvaring.

Det andra utrymmet lämpar sig som kontorshörna, tonårshäng eller mer förvaringsutrymme. Det finns inget fönster i detta utrymme.

Alla bilder

Sovrummen

Trappan i vardagsrummet tar oss upp till ett badrum och två rymliga sovrum på vardera gavel av den tillbyggda delen.
På golven ligger parkett och rummet till höger har väggar målade i vitt med fondvägg i beige nyans och det till vänster väggar målade i vitt med fondvägg i grön nyans med djungelmönster.

Alla bilder

Badrum - Övre Plan

Helkaklat badrum med vit kakel och grå nyans på klinker. Handfat med skåp under och bredvid samt spegelskåp ovanför.
Wc med kvarn samt dusch med glasblock.

Alla bilder

Källare

Från hallen i den äldre delen når man källaren som erbjuder tvättstuga, allrum och pannrum samt ett större skafferi och annat förvaringsrum.

Rymlig och fräsch tvättstuga med upphöjd tvättmaskin- Bosch 2012 och torktumlare- Electrolux 2012, lådor under och vask bredvid med skåp under samt gott om plats att hänga tvätt. Vitmålade väggar och gråmålat betonggolv.

Allrum med klinker i antracitgrå nyans och vitmålade väggar. Platsbyggda hyllor. Perfekt tonårsrum!

Pannrum med målat betonggolv och gulmålade väggar. Ett bra rum för förvaring eller hobbyverksamhet. Gaspannan med varmvattenberedare står här.

 

 

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2008. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts av säljaren och annan info som kan vara bra att veta inför visning och budgivning.

- Egen brunn finns till trädgårdsbevattning i liten skala.
- Kvalitetsdokument finns på båda badrummen.
- Dörr in till förråd under trappa i vardagsrummet kommer säljaren att ta med.
- Elen är till stor del löpande utbytt i huset från 2008-2021. Jordfelsbrytare finns.
- Förhöjt fuktvärde i en yttervägg i pannrummet, ca 50cm upp.
- Dagvatten från nyare delen och garaget leds till stenkista. Äldre delen troligen till det kommunala nätet.
- 2008 nytt kök
- 2008 och 2010 nya fönster
- 2010 tillbyggnad vardagsrum, två sovrum. Garage samt förråd, växthus.
- 2012 badrum ovanvåning
- 2017 spabad.
- 2020 fasad bytt äldre delen, nytt tak
- 2021 badrum entréplan, ny pool, varmvattenberedare utbytt.

 -Taxeringsinfo- SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 972 000 kr
Mark, totalt värde: 923 000 kr ().
Summavärde: 3 895 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1959
Värdeår: 1992

Alla bilder

Område

Området
Bebyggelsen mellan Malmövägen, Löddeköpinge kyrka, kvarnen och mot ån är alla villor i varierande stil och byggda olika årtal mellan tidigt 1900-tal upp mot 90-talet. Bakom kyrkan mot Vikingatider öppnar ängar och odlad mark upp sig och här finns fina promenadstråk längs med ån. På andra sidan Malmövägen finns Lödde kanotklubb och här kan man ta ett kvällsdopp och även promenera ut på Skåneleden. Löddeköpinge bjuder annars på blandad bebyggelse med villor, några bostadsrätter och hyresrätter. Bra med cykelvägar till förskola och skola.

Allmänt
Löddeköpinge har nära till hav med ett flertal trevliga badplatser. Järavallens strövområde och Lödde Sandskog lockar till friluftsliv året runt och här finns gott om fritidsaktiviteter så som t. ex. golf, paddling och fiske. Även för barnen erbjuds en rad aktiviteter, mest utmärkande är Löddeköpinges stora fotbollsverksamhet men även handboll, innebandy, ridning, dans och simning m.m.

Kommunikation
Bussar mot Malmö, Lund, Kävlinge samt Landskrona. 
Med bil via E6:an ca 20 min till Helsingborg, 15 min till Malmö och 10 min till Lund.

Närservice
Löddeköpinge erbjuder två olika centrum.
Dels Lödde Centrum mitt i byn där det finns bl.a. ICA, bageri, blomsteraffär, frisörer, restauranger,  tandläkare och bibliotek.
Förutom det finns Center Syds handelsplats med all tänkbar service man kan behöva på bekvämt avstånd.

Skola
Löddeköpinge är mycket barnvänligt med gott om gång- och cykelvägar genom byn. 
I området finns ett flertal förskolor och skolor. För mer info om de olika skolorna vänligen se; www.kavlinge.se

Alla bilder

Planlösrning entré

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 200 000 kr
Adress Pråmvägen 5
Kommun Kävlinge
Område Löddeköpinge
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 174 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 78 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1127 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1959 + 2010
Grundläggning Källare äldre del och gjuten platta nyare del
Stomme Trä / betong i källare
Fasad Puts på fibercementskiva med tegel och luftspalt bakom / Träpanel
Tak Takpannor av tegel
Ventilation Självdrag med paxfläkt i badrum
Uppvärmning Gaspanna (2007) med vattenburen golvvärme bottenvåning äldre delen förutom badrum entréplan golvvärme-el. Nya delen bottenvåning och ovanvåning vattenburen golvvärme. Luft/luft värmepump i källare samt i garage.(Förberett för vattenburen golvvärme i allrum källare).
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2 glas isoler, PVS och aluminium.
TV/Internet Fiber - Telia Öppna
Driftskostnad 49 563 kr/år varav:
Värme: 21 614 kr
El: 19 633 kr
Vatten/Avlopp: 5 796 kr
Renhållning: 2 520 kr
Total driftkostnad inför 2022: 49.563kr. Total elförbrukning förväntas under 2022: 7500kWh. (Säljaren hade större förbrukning under 2021 men har nu stängt av spabadet och gjort andra regleringar. Så spabadet är inte med i driftskostnaden). Tänk på att fastighetsavgift om 8874kr (2022) och försäkring tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 82 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 895 000 kr
Summa pantbrev 3 002 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!