Lund - Södra Sandby

Blåvingevägen 25

Visa på karta

Trädgård i syvästläge - Nära buss och Hardebergaspåret - 4-5 sovrum

Ett mycket välplanerat hus med härlig tomt i sydvästläge där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Huset uppfördes 1973 och de 140 kvm är fördelade på två plan och med genomgående härligt ljusflöde. På entréplan kommer ni in i hallen och leds sedan vidare till kök, grovkök, helkaklat badrum, ett sovrum samt vardagsrum med generös matplats. På övre plan möts ni av härligt ljusflöde från fönster i flera väderstreck. Här finns två sovrum, ett allrum samt ett badrum. Möjlighet finns att skapa fler sovrum. Genom två av sovrummen kommer ni ut till balkongen i söderläge. Större renoveringar är gjorda som byte av tak, fönsterkassetter i söder och nyare luft/luft värmepump. Här bor ni med nära gångavstånd till förskola och skola. Ni har nära till både grönområden, naturområdet Skrylle och centrum med bland annat välsorterad matbutik. Goda bussförbindelser finns i närområdet och Hardebergaspåret där ni kan cyklar till Lund. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 200 000 kr
Rum 4
Boarea 140 Kvm
Tomtarea 477 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Husen i gatan är byggda under 70-talet och matchar strukturerat med sina tegelfasader och mörka träpaneler. Här finns möjlighet till villadrömmen och att förvärva Blåvingevägen 25. I det tillhörande garaget har ni utrymme för en bil och två bilar på uppfarten. Ni har en ingång till huset via gavel där ni kommer in i grovköket – perfekt i vardagen när de tunga matkassarna ska bäras in från bilen. Huvudentrén når ni från framsidan.

Alla bilder

Trädgård

Ni kommer runt till trädgården via båda gavlarna. I anslutning till garaget har ni utrymme till förvaring och utanför finns ett skjul där ni både kan parkera cyklarna och förvara trädgårdsredskap. Trädgården är belägen i härligt sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Här finns trevlig kombination av gräsyta och blomsterrabatter. Ni finner bland annat rosor, lavendel, fjärilsbuske, kärleksört och olika sorters prydnadsgräs. Intill huskroppen, med utgång från vardagsrummet, har ni ett stort trädäck där ni duka fram långbordet och njuta av härliga grillkvällar.

Alla bilder

Hall

I hallen möts ni av fint ljusflöde som strömmar genom entrévåningen. Golvet är klätt med praktisk plastmatta med mönster av stenar och övergår till parkett längre fram. Golvet vid ingången är försett med el-golvvärme. Väggarna är vitmålade. Ni kan hänga av era ytterplagg i garderoberna direkt till höger. Längre fram, under trappan, har man nyttjat utrymmet väl till generösa förvaringsytor. Från hallen leds ni vidare till kök, sovrum, badrum, vardagsrum samt trappan upp till övre plan.

Alla bilder

Vardagsrum & matplats

Stort och rymligt vardagsrum som har härlig yta till både soffgrupp och matplats. Rummet har stora fönsterpartier ut mot trädgården som släpper in fint ljusflöde och grönskande utsikt. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett. Från vardagsrummet har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Badrummet är helkaklat och har väggar klädda med vitt kakel och golv klätt med grå klinker. I badrummet finner ni dusch bakom glasblock, WC, handdukstork (el), kommod med handfat och spegel. Golvet är försett med el-golvvärme.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen finner ni köket som har trevlig placering i huset med fönster ut mot framsidan. Köket är välplanerat och har gott om både arbetsytor och skåpförvaring. Inredningen är vit (IKEA) och matchas av bänkskiva av massivt trä samt vit mosaik på väggarna ovanför arbetsbänkarna. Utrustningen består av spis med ugn, fläkt, inbyggnadsmikro samt diskmaskin. Ni har plats för matmöbler framför ena fönstret. Kökets väggar är vita och golvet klätt med parkett. I rummet bredvid finner ni grovköket som blir som en förlängning av köket med extra plats till förvaring samt platsen där ni har er kyl och frys.

Diskmaskin – Bosch, 2019
Mikro – IKEA/Whirlpool, 2019
Spis – Elektro Helios

Alla bilder

Sovrum 1

I anslutning till hallen finner ni det första av fyra sovrum. Här finns utrymme till säng och förvaringsmöbler. Från sovrummet har ni utsikt över framsidan. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Grovkök

I anslutning till köket finner ni det praktiska grovköket som har egen utgång till uppfarten och trädgården. Här finner ni kyl, frys, varmvattenberedare, tvättmaskin och torktumlare. Golvbrunn finns. Väggarna är vita och golvet är klätt med klinker i terrakottakulör.

Kyl & frys – Samsung, 2021
Tvättmaskin & torktumlare – Miele, ca 3-4 år
Varmvattenberedare - Metro

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall som knyter samman rummen. Här finns två sovrum, ett allrum och ett badrum. Hallens väggar är vita och golvet är klätt med laminat. Ni får in fint ljusflöde genom fönster i flera väderstreck. Från hallen har ni lucka upp till vinden där ni har generösa förvaringsmöjligheter och det finns två garderober i hallen.

Alla bilder

Allrum

Till höger hallen finner ni allrummet som även passar utmärkt att gör om som sovrum. Här finns gott om utrymme till soffa och TV-möbel eller till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Härifrån har ni utgång till balkongen med utsikt över trädgården. Golvet är klätt med laminat och väggarna är vita.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni det största sovrummet och plats finns för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Inbyggda garderober finns längs med ena väggen. Väggarna är vita och golvet klätt med laminat. Från sovrummet har ni utgång till balkongen. Varför inte starta dagen med en kopp kaffe på balkongen?

Alla bilder

Badrum - övre plan

Ljust och rymligt badrum som får in naturligt ljus genom ett takfönster. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet med mönstrad plastmatta. Badrummet är utrustat med WC, kommod med handfat, spegel, handdukstork (el) och badkar. Här finns gott om golvyta till extra förvaringsmöbler.

Alla bilder

Sovrum 3

Till vänster i hallen finner ni ett avlångt sovrum som förr var uppdelat i två mindre barnrum och kan byggas om vid behov. Idag finns här en sektion som används som sovdel, en lekdel samt en klädkammare som idag används till förvaring av leksaker. Sovrummets väggar vita och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Övrigt

Tak – ca 5 år gammal

Luft/luft värmepump från York – ca 3-4 år gammal

Diskmaskin – Bosch, 2019

Mikro – IKEA/Whirlpool, 2019

Kyl & frys – Samsung, 2021

Tvättmaskin & torktumlare – Miele, ca 3-4 år

Bytt kassetter i fönster i vardagsrum och rummet på södersidan på övre plan - 2018

Nya el-radiatorer i samtliga rum förutom kök och kontor - 2018

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 200 000 kr
Adress Blåvingevägen 25
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 140 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 477 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag & mekanisk frånluft
Uppvärmning Luft/luft värmepump & direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas & 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 34 000 kr/år varav:
El: 26 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel & uppvärmning), vatten och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 11.000 kWh. Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Försäkring, fiber och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 512 000 kr
Summa pantbrev 2 166 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.