Snart till salu


Malmö - Eriksfält

Axgatan 25

Visa på karta

Patriciervilla - Originaldetaljer - Kakelugn

Ståtlig patriciervilla - full av svunna tiders charm, fantastiska ytor och en otrolig rymd. Åtta rum och kök fördelade på två plan samt både vind och delvis inredd källare med bra takhöjd och möjlighet till ytterligare boyta. Inte mindre än 6 sovrum i dagsläget - här ryms den stora familjen enkelt - och dessutom fantastiska sällskapsytor. Vacker kakelugn, underbara stuckaturer, fina snickerier, parkettgolv och härlig takhöjd för att nämna några av alla förtjusande detaljer. Källaren erbjuder stora utrymmen för hobbyverksamhet och förvaring och utomhus finns både stort garage samt förvaringsbodar. Större delen av tomten ligger i väster med fina gräsmattor, uppvuxna planteringar och fruktträd. Taket är nylagt, värmepannan är en modern luft/vattenpump och flertalet fönster i huset är utbytta till 3-glas. Detta är något för dig som ytterligare vill förbättra och försköna en kulturskatt. Beläget med närhet till centrala Malmö. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Rum 8
Boarea 208 Kvm
Biarea 210 Kvm
Tomtarea 823 Kvm
Övrig area 49 Kvm
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1920
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Axgatan 25 - ett hus utöver det vanliga med många spännande möjligheter!

Alla bilder

Entréhall

När det gäller ett gott första intryck behöver vi inte ta oss längre än till entréhallen. Fantastisk rymd och 20-talsprakt i kombination är det första som möter den som kliver in genom ytterdörren. På båda sidor öppnar dubbla dörrar med glasrutor och stiliga överstycken upp och rakt fram leder trappan, elegant svängd, upp till ovanvåningen. Ett klinkergolv från senare tid, väggar med textiltapet och tak med bjälkar avrundar det hela.

Alla bilder

Salong

Salongen är det första av två luftiga och ljusa sällskapsrum i fil där välbevarad och mer än 100-årig charm kommer helt till sin rätt. Här bjuds vi på vacker ekparkett som fortsätter i ett stycke in i matsalen, en alldeles underbar kakelugn i buteljgröna toner, djupa fönsterbänkar i sten samt ett högt placerat, ovalt fönster längs ena långsidan som bidrar med både skönhet och ytterligare ljus. Stuckatur i tak med välvda kanter är värd ett helt kapitel i sig - flätverk i en krans och en ljuvlig lamprosett i centrum. Genom ett brett valv kliver vi sedan in i matsalen.

 (Kakelugnen har ej använts på länge).

Alla bilder

Matsal

Välkommen till bords! Gott om plats för matsalsmöblemanget där man samlar vänner och familj för trevliga middagar. Samma fina ekparkett följer oss in hit, vacker stuckatur i taket samt ett stort burspråk med blyinfattade rutor och glasmålningar där solstrålarna strilar in. En dörr leder vidare in till köket.

Alla bilder

Kök

Köket är - liksom det mesta i detta hus - rymligt! Inredning i ek längs tre väggar ger gott om skåpsutrymme samt bra arbetsytor. Här finns kylskåp, inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt samt rostfri diskbänk med dubbla diskhoar och vidhängande avställningsyta. En liten hall med köksingång används idag till förvaring med hyllor längs väggarna och leder fram till ett gammaldags skafferi. Plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Sovrum 1

Direkt till höger i entréhallen ligger ett rum i bra storlek med fönster ut mot husets framsida. Tidigare har detta och sovrum nummer två sannolikt varit ännu ett stort sällskapsrum, men har vid något tillfälle delats upp i två mindre och mer praktiska utrymmen. Parkettgolv, ljusa tapetserade väggar och vacker stuckatur i taket.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två nås från köket och ligger vägg i vägg med det första sovrummet. Här finns samma fina parkettgolv, lampstuckatur, ljusa tapeter och fönster mot trädgården på husets kortsida. 

Alla bilder

Gästtoalett

Behändigt belägen i passagen mellan entréhall och kök ligger gästtoaletten. Kaklade väggar i vitt, mörkt klinkergolv, wc, handfat och badrumsskåp med spegel och belysning.

Alla bilder

Sovrum 3

Ovanvåningens första sovrum har utgång till en stor balkong i västerläge. Parkettgolv, tapetserade väggar och inbyggda garderober. Detta rum är tillbyggt för många år sedan - i begynnelsen var här till stor del öppet ner till hallen, med en passage för att nå balkongen. 

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet sträcker sig över hela husets gavel och har två stora fönster som släpper in dagsljuset. Laminatgolv och ljusa väggar. Här finns en dörr som leder vidare upp till vinden och ytterligare en dörr, ej i bruk idag, skvallrar om att detta rum vid något tillfälle troligen varit uppdelat i två mindre. Härifrån når man även en rymlig garderob med snedtak och ett litet fönster - gott om plats för förvaring.

Alla bilder

Sovrum 5

Mot husets andra gavel ligger de två sista sovrummen. Ljust laminatgolv även här, tapetserade väggar och dörr in till en garderob med snedtak och ett charmigt litet fönster.

Alla bilder

Sovrum 6

Vårt sista sovrum har laminatgolv, tapetserade väggar och ännu en garderob under snedtak med eget fönster. Perfekt som barnrum eller varför inte hemmakontor?

Alla bilder

Allrum

Ovanvåningens allrum öppnar upp ovanför trappan. Här finns dörr ut till en balkong och plats för mindre möblemang. Två små garderober med fina spegeldörrar ses på var sida om balkongdörren och i passagen mot sovrummen på var sida finns ytterligare garderober. Förvaring finns här gott om! Laminatgolv, tapetserade väggar, imponerande stuckaturer och ett valv mot balkongen som målats vinrött.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrum på ovanvåningen är helkaklat med klinkergolv och går i ljusa toner. Ett mindre, högt sittande fönster med hamrade glasrutor släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Här finns även wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Duschkabinen i hörnet har massagefunktion och skjutbara dörrar. (En lucka bredvid vindstrappan som går bakom badrummet fungerar som inspektionslucka för åtkomst till duschkabinens baksida). En charmig detalj värd att nämnas är det lilla inbyggda skåpet i väggen bredvid toalettstolen.

Alla bilder

Källare

Källaren nås via en trappa i passagen mellan kök och hall samt utifrån garaget. Riktigt högt i tak även här och detta, samt fönster i fullstorlek, gör att man kan nyttja denna även del av huset som boendeyta. 

Trappan mynnar ut i en hall med dörrar in till samtliga rum och en extra förvaringsskrubb under trappen.
Till vänster ligger ett rum med tapetserade väggar och plastmatta på golvet som till exempel kan fungera som extra sovrum eller kanske hobbyrum. 
Badrummet ligger vägg i vägg och bortanför detta finns ännu ett stort rum där tankar har funnits på att inreda ett nytt och mycket rymligt badrum. Vissa förberedande åtgärder har redan utförts. 

I källarens andra del finns både ett generöst tilltaget arbetsrum och verkstad med arbetsbänk samt en stor kombinerad tvättstuga och matkällare med gott om förvaringsyta i skåp och skafferihyllor. Fönster ut mot garaget från båda rummen samt rostfria diskbänkar. Härifrån nås även pannrummet.
I passagen mellan mellan tvättstugan och verkstaden finns en trappa och dörrar upp till garaget.

Alla bilder

Badrum - Källare

Källarens badrum är det som på senare år varit mest i bruk och har våtrumstapet och våtrumsmatta i ljusa toner. Ett fristående badkar är placerat längs längs ena kortsidan och wc, bidé, handfat samt badrumsspegel kompletterar utrustningen. Värt att notera är de speciella färgade fönster som vetter ut mot hallen och skänker ljus utan att ge insyn.

Alla bilder

Vind

Stora ytor med ett fönster åt var gavel. Gott om plats för förvaring men kanske även inredningsmöjligheter för den som önskar.

Alla bilder

Trädgård

Då trädgården är stor lyser solen här i stort sett hela dagen. Den större ytan ligger i nordväst, men man väljer enkelt sittplats efter solens läge på himlen och det egna humöret. Både frukost, lunch och middag äter man lätt i solsken om så önskas. Pampiga grindar i smide öppnar upp till tomten, omgärdad av uppvuxen grönska som skyddar mot insyn. Här finns fina gräsytor för barnlek och spring, ett litet uterum vid stenlagd uteplats, tre fina äppelträd och en äldre prydnadsbrunn där det idag växer smultron/jordgubbar. På södersidan finns ramarna kvar efter ett tidigare växthus där man förr odlat både bär, grönsaker och blommor. I dess mitt finns en egen handgrävd brunn - ca 8 meter djup - som kan användas för bevattning. 
På husets baksida finns garage och flera förrådsbyggnader, inklusive en smörjgrop och ett gammalt duvlslag. Möjligheterna är många!
Tomten nås genom två grindar mot lilla Axgatan samt en något större med infart ut mot Eriksfältsgatan.

Alla bilder

Övrigt

Et vackert hus som ursprungligen varit putsat men under tidens gång klätts med tegel.
Yttertaket är nyligen bytt - arbetet färdigställdes tidigt 2022 - med glaserade takpannor. 
Modern luft/vatten-värmepump.
Flera av fönstren har bytts ut genom åren, många byttes 2016.

Två extra frysboxar finns i källaren.

Fiber via Sydantenn är inkopplat i fastigheten, abonnemangskostnad är ca 400 kr/månad för följande: Internet, 1Gbit/s (1000Mbit/s åt båda håll), 21 TV-kanaler i ett grundutbud och IP-telefoni. (Möjlighet att teckna ett stort antal typer av TV-paket till olika priser). Avtalet löper till 2026 och köpare av fastigheten skall överta det tecknade avtalet enligt gällande villkor då avtalet är personligt. Utförlig information finns att tillgå på Kulladal-Eriksfälts fibers hemsida: http://www2.koeff.org/

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Toffelmakaren 1

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 1 980 000 kr
Mark, totalt värde: 1 311 000 kr 
Summavärde: 3 291 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1920
Värdeår: 1955

Uttagna pantbrev:
237 000 kr fördelat på 10 st. skriftliga pantbrev.

Alla bilder

Område

Eriksfält är ett bostadsområde i stadsdelen Fosie som ligger mellan Trelleborgsvägen och Munkhättegatan, söder om Eriksfältsgatan. Området består av villor och radhus, många från början av 1900-talet. Närhet till både skolor, butiker och lekplatser.
Söder om området löper Inre Ringvägen som med lätthet på ca 5 minuter tar dig till Hyllie med Emporia, Malmö Arena och Citytunneln som snabbt tar dig vidare till bl a Danmark och Köpenhamn. Svågertorp ligger nära med Ikea, Ilva, Bauhaus, Plantagen, Biltema, Mediamarkt m.m.

 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Planlösning vind

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Adress Axgatan 25
Kommun Malmö
Område Eriksfält
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 208 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 210 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 823 Kvm (Fastighetsregistret)
Övrig area 49 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Den taxerade boarean i fastighetsregistret är 191 m² och biarean är taxerad till 25 m². Uppmätning enligt gällande standard SS 21054:2020 och mätrapport finns att tillgå under dokument. Biarean omfattar 113 m² garage med förråd, 97 m² källare. Övrig yta omfattar förråd med överbyggnad 42 m² samt fristående förråd/uterum 7 m².
Byggår 1920
Grundläggning Källargrund
Stomme Tegel/Betong
Fasad Tegel
Tak Nylagt tak med glaserade takpannor 2022
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster Mestadels nyare 3-glas, enstaka 2-glas i original kvar.
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 45 990 kr/år varav:
El: 40 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 500 kr
Renhållning: 1 490 kr
Fastighetsskatt om 9.287 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Uppvärmning med luft/vatten och vattenburet system. Årsförbrukning 2021, el: 21.319 kWh, vatten: 112 kbm.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 196 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 291 000 kr
Summa pantbrev 237 500 kr
Servitut/GA Samfällighet MALMÖ HYLLIE S:33

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.