Lund - Östra Torn

Musikantvägen 16C

Visa på karta

Ljus och välplanerad 2:a med balkong i solsäkert söderläge

På lugna och lummiga Östra Torn finner du denna trivsamma 2:a med generösa ytor, fint bevarat originalkök och ett härligt naturligt ljusinsläpp. Föreningen är social och erbjuder en mängd gemensamma utrymmen så som lummiga innergårdar med grill- och lekplatser, tennisbana, fotbollsplan, odlingslotter, övernattningslägenhet, bastu, och hobbyrum. Östra Torn är ett område som präglas av dess grönska och barnvänliga miljöer med bilfria föreningar, bra skolor, och härlig gemenskap. Här bor du nära naturen men med under 10 minuters cykelväg både till stan och till nya Brunnshög. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 4 107 kr
Rum 2
Boarea 65 Kvm
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Balkong
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

KÖK

Ljust och luftigt kök med fint bevarad originalinredning i vitt med kromade beslag i tidsenliga Stil 555. Bänkskivor i rostfritt stål och massivt trä med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl/frys (Cylinda 2020) och spis (Electrolux 2021). Väggar i vitt och ljus plastmatta på golv. Rymlig matplats för ca 6 personer. Fönster och utgång till balkongen i söder. 

Alla bilder

BALKONG

Väl tilltagen balkong om ca 5kvm i solsäkert söderläge och fri utsikt över trädtopparna.

Alla bilder

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med ekparkett på golv och vitmålade väggar. Det stora fönsterpartiet med utsikt över innergården bidrar med ett härligt ljusinsläpp.

Alla bilder

HALL

Rymlig L-formad hall med plats för avhängning och gott om förvaringsmöjligheter i såväl inbyggda garderober som i klädkammaren. 

Alla bilder

SOVRUM

Trivsamt sovrum med vita väggar och laminatgolv med ekmotiv. Här ryms enkelt såväl dubbelsäng som garderobsvägg och ytterligare möblemang. Fönster i söder.

Alla bilder

BADRUM

Rymligt badrum som inom kort renoveras av föreningen i samband med stambyte. Badrummet kommer att utrustas med dusch med glasvägg, tvättställ, toalett, spegelskåp med förvaring och tvättmaskinsanslutning. Väggarna kommer att kläs i vit kakel och golvet i svart klinker. För bilder vänligen se bifogad informationsfil under dokument.

I dagsläget är arbetet i detta trapphuset planerat att påbörjas 3/10 och pågå i ca 7 veckor, datumen kan komma att ändras. För mer information om stambytet vänligen se föreningens hemsida samt bifogade dokument och vänd dig till fastighetsmäklaren vid ytterligare funderingar.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Östra Torn är en stor och välskött förening med god ekonomi. Den består av 252 st lägenheter byggda 1969. Föreningen äger marken.

I föreningen finns 10 grönskande innergårdar med vars en mindre lekplats, utemöbler och grillmöjligheter. I varje trapp finns möjlighet att förvara barnvagnar, cyklar, trädgårdsredskap o.dyl.

Medlemmarna har tillgång till bl.a. hobbyrum, övernattningslägenhet, och bastu och på området finns även tennisplan, fotbollsplan, boulebana, en större lekplats och kolonilotter. Övernattningslägenheten hyrs till en kostnad om 200kr/dygn och för att nyttja bastun köper man nyckel för 150 kr. Till odlingslotterna råder kösystem.

I föreningen finns ett antal tvättstugor som är utrustade med vars två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Parkering på föreningens p-platser för såväl boende som gäster ingår i månadsavgiften och det finns även 126 st garageplatser för bil och 5 för MC. Garageplats för bil hyrs till en kostnad om 300 kr/mån och för MC om 130 kr/mån. Kösystem tillämpas. I dagsläget finns platser lediga (Kontroll 2021-11-11).

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit.

Ekonomisk förvaltare är HSB Skåne.

Föreningen tillåter inte juridisk köpare. Föreningen tillåter delat ägande om den som bor i bostaden äger minst 10%.

Spekulanter uppmanas även att ta del av informationen på föreningens hemsida: www.otorn.se

 

Tidigare renoveringar :

1997 byttes tak och vissa fönster.
2008 renoverades bastun och tvättstugorna.
2009 renoverades balkongernas fasader samt nya fönster och balkongdörr sattes in.
2012 lades taket om och byte av ventilationsfläktar ufördes. Samma år rensades ventilationssystemet i lägenheterna och i biutrymmen.
2014 målades trapphusen om och byte samt målning av fasadpanel utfördes.
2015 gjordes byte av taket på garagen, lekplatsen renoverades och spolning av samtliga dagvattenledningar genomfördes.
2016 gjordes ombyggnad av tak på förrådshus, ventlationsrensning gjordes. Samma år gjordes statuskontroll el, vatten och värme av samtliga lägenheter.
2017 oljades balkongräcken.
2018 byttes termostatventiler och utomhusbelysningen sågs över.
2019 gjordes ett utbyte av belysningen i stolparmaturer, entréer och trapphus. Portar i förråden vid fotbollsplanen samt sanden i sandlådorna byttes.
2019 radonmätning gjordes.
2019 utfördes spolning av stamledningar samt spill- och dagvattenledningar.
2020 renovering av takbrunnar.
2021 radiatorventiler utbytta
2021 PCB sanering

Pågående & planerade projekt:

2022-2023 Stambyte inkl. renovering av samtliga badrum i föreningen. För mer information se informationsfilerna under dokument samt information på föreningens hemsida.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 4 107 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, parkering samt obligatoriska tillägg avseende kabel-TV (30 kr) och bredband (97 kr).
Adress Musikantvägen 16C
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Balkong
Byggår 1969
Förening HSB:s Brf Östra Torn i Lund
Pantsatt Ja
Förråd I trapphuset, ca 6,5 kvm.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-TV via ComHem (basutbud) och bredband via Ownit (upp till 1000/1000 Mbit).
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
Värme: 4 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 199 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.