Lund - Nilstorp

Rönnbärsgränden 7

Visa på karta

Smakfullt renoverat - Ett plan - Nära Lunds centrum

I familjevänliga Nilstorp finner ni denna 60-talspärla som omsorgsfullt renoverats till ett hem som andas livskvalitet. Huset är förhandsbesiktigat. Under 2018 gjordes omfattande renovering då köket flyttades och planlösningen öppnades upp för att skapa öppna och sociala ytor. Köket är gediget, platsbyggt och harmoniserar snyggt med modern standard och husets ursprungsstil. Underbara ytor bjuder in till umgänge och skapar plats för familj och vänner, samt 3–4 sovrum. Här finns två helkaklade badrum och en gästtoalett. En del av huset kan hyras ut eller ge plats för den egna verksamheten. Den härliga atriumgården ger Medelhavsvibbar och är som gjord för avkoppling och återhämtning. Här kan ni krypa ner i ett varmt spabad eller pyssla om växter i orangeriet. Nilstorp kännetecknas för sitt lugn och grönska samtidigt som ni bor nära bekvämligheter som välsorterad matbutik, busshållplats, omtyckt skola och förskola. Ni har promenadavstånd in till centrum med citylivets utbud av restauranger och nöjen. Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 7 500 000 kr
Rum 5
Boarea 138 Kvm
Tomtarea 271 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

På Rönnbärsgränden bor ni i ett rofyllt kvarter med mycket grönska och en återvändsgränd utan genomfartstrafik. På framsidan möts ni av en inbjudande entré där den ljusa fasaden samspelar med grönskande rabatter. Här finns en stensatt uppfart med plats för en bil och elbilsladdare är installerad.

Gemensam parkering finns längre ner i gatan samt en lekplats.

Alla bilder

Atriumgård

Till baksidan av huset har ni en otroligt mysig och charmig atriumgård som för en till en Medelhavsoas. Atriumgården har formats varsamt för att skapa en lättskött pärla där man kan koppla av och njuta av tillvaron. Trädäcket ger utrymme för matplats, sittgrupper och flertalet större krukor med mindre träd och buskar. I ena hörnan står ett avkopplande spabad. Bredvid finns ett mindre förråd.

Alla bilder

Orangeri

Ett underbart orangeri som bidrar med charm och förlänger utesäsongen. Äldre köksskåp har sats in för att skapa en rustik om varm känsla och skapar utrymme till förvaring av krukor. Här finns gott om plats för växter och under vinterhalvåret flyttar Medelhavsväxterna in här från atriumgården. En eld kan tändas upp i den lilla brasan för att skapa mysfaktor och framför har i plats för sittgrupp eller en matplats.

Alla bilder

Hall

I hallen möts ni av naturligt ljus som strömmar in från fönsterpartierna i köket. Kombinationen av de grafitgrå väggarna, golv av Marockanskt klinker och det härliga ljusflödet skapar en ombonad och välkomnande känsla. Golvet övergår till gedigna, vackra klinkerplattor som är genomgående i flera av rummen. I hallen har ni plats för avhängning av ytterplagg och förvaring av skor.

Alla bilder

Kök

Här har ni husets hjärta – en dröm att laga mat i! Köket är mycket smakfullt renoverat där design, funktion och gedigna materialval harmoniserar snyggt med varandra. Inredningen är platsbyggd och ger gott om plats för både förvaring och köksarbete. Köksön blir som pricken över i:et där gästerna kan mingla med en god drink i handen, goda bufféer kan dukas fram eller som extra avlastningsyta samt förvaring i vardagen. Luckorna har en härlig lindblomsgrön kulör som matchas av gedigen bänkskiva av komposit och vitt kakel på väggarna i halvförband. Väggarna är målade vita och golvet är klätt med klinker. Rummet har stora fönsterpartier ut mot trädgården och två glasdörrar som kan öppnas upp.

Utrusning:
Kyl & frys – Siemens, 2018
Integrerad diskmaskin – Siemens, 2018
Induktionshäll – Siemens, 2018
Fläkt – Siemens, 2018
Inbyggnadsmikro – Siemens, 2018
Inbyggnadsugn – Siemens, 2018

Alla bilder

Matplats

Stor och rymlig matplats med utrymme för långbord. Längs med ena väggen finns en platsbyggd bokhylla som ger ett trevligt inslag till inredningen.

Alla bilder

Vardagsrum

En braskamin kan skapa härlig mysfaktor under vinterhalvåret med sprakande eld. Framför kaminen har ni plats för större soffa där dagen kan avslutas med en spännande serie på TVn.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är beläget i anslutning till vardagsrummet och har fönster med utsikt ut över den rogivande atriumgården. Här har ni nytänkande kombinationer där kakel, träpanel och blåmålade väggar möter flytspacklat betonggolv. I sovrummet har ni plats för dubbelsäng och sidomöbler. Längs med ena väggen finns garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är belägen i anslutning till hallen och ligger nära till hands till två av sovrummen samt matplatsen när gästerna kommer förbi. Väggarna är målade i grå kulör som matchas av Marockanskt klinker. Gästtoaletten är utrustad med WC, spegel och kommod med handfat.

Alla bilder

Sovrum 2

Två av sovrummen är belägna i anslutning till hallen och har fönster ut mot framsidan. Detta sovrum passar perfekt som barnrum och har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns en inbyggd garderob. Väggarna omfamnar rummet med en petroleumblå kulör som får fin kontrast av en fondtapet med motiv av skog. Golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum passar utmärkt som barnrum men kan också få plats med dubbelsäng. Väggarna är målade i blått som går fint ihop med parkettgolvet. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare.

Alla bilder

Badrum 1

Badrum 1 är beläget i anslutning till hallen och är helkaklat i vitt och mörkgrått. Väggarna är klädda med vitt kakel i halvförband som går som ett genomgående tema i huset, och golvet är klätt med hexagonformat klinker. Ett takfönster släpper in behagligt, naturligt ljus. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handdukstork (el), spegel, dekorativ kommod i gul kulör med stenskiva och ett matchande förvaringsskåp. Här finns utrymme att installera tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Allrum

Garaget har byggts om och delats upp i allrum/sovrum, grovkök och badrum. Egen ingång finns till grovköket via uppfarten som gör det möjligt att dela av denna del från huset och exempelvis hyra ut till student eller till egen verksamhet.

Idag är allrummet möblerat för hemmakontor, gästrum och ett extra TV-rum. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng om man vill nyttja rummet som sovrum. Garderobsförvaring finns längs med ena väggen. Golvet är klätt med klinker och väggarna är målade vita samt en mintgrön fondvägg. Härifrån har ni en utgång till atriumgården.

Alla bilder

Grovkök

Grovköket är beläget i anslutning till allrummet och är utformat för att skapa flexibilitet i användningsområdet. Grovköket används idag som tvättstuga och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho och förvaringsskåp. Här kan enkelt utökas med spishäll samt kyl/frys för att skapa ett mindre kök. Skåpinredningen är vit som matchas fint av vit bänkskiva och vitt kakel i halvförband. Golvet är klätt med klinker och väggarna är vita.

Utrustning:
Tvättmaskin & torktumlare - Samsung, 2019
Torkskåp - Miele, 2019

Alla bilder

Badrum 2

Det andra badrummet är sammanlänkat med grovköket och är utrustat med WC, spegel, kommod med handfat samt dusch. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är klädda med vitt kakel som harmoniserar snyggt med grovköket. Duschzonens väggar är klädda med blått kakel med som är satt i ett dekorativt fiskbensmönster, samt här finns en praktisk nisch till schampoflaskorna.

Alla bilder

Övrigt

2018
Övergripande renovering av huset när köket flyttades till sin nuvarande plats, planlösningen öppnades upp och nya golv lades in.
Utomhusspabad installerades i trädgården.
Nya fönster mot trädgården (undantaget fönstret i sovrum 1).

2016
Renovering av toalett samt badrum 1.
Nytt papptak.

Samfällighet
Huset är del av en samfällighet till en kostnad om 9000 kr/år. I samfällighetsavgiften ingår Internet och basutbud av TV-kanaler från Telia, gemensam tvättstuga samt skötsel av grönytor.

Övrigt
Huset är förhandsbesiktigat.
Elbilsladdaren medföljer huset.
Ytterdörrarna (framsidan) är försedda med kodlås från Yale.
Kaminen är sotad och godkänd för användning.

Alla bilder

Område

Historia

Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i området Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Närservice & kommunikationer

Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, nöje mm. 

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten som har långa öppettider.

Från Nilstorp har ni nära motorvägspåfart till E22.

Från området går buss buss nr 5 (riktning Gastelyckan och Nova Lund) och buss nr 9 (riktning Galjevången och Universitetssjukhuset). Ni har en kortare promenad till Bankgatan och Botulfsplatsen där flera av Lunds bussar avgår.

Skolor & förskolor

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Nilstorp har bland annat förskolorna Plommonet, Föräldrakooperativet Äpplet och Blomman.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 500 000 kr
Adress Rönnbärsgränden 7
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 138 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 271 Kvm (Fastighetsregistret)
Enligt fastighetsregistret är boarea 113 kvm och biarea 19 kvm. För den köpare arean är av vikt, uppmanas köparen till att göra en egen uppmätning.
Byggår 1960
Grundläggning Platta på mark med golvvärme
Stomme Siporex
Fasad Siporex & trä
Tak Papp (2016)
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme (vattenburen golvvärme)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3- & 2-glas
TV/Internet TV & Internet från Telia via samfällighet
Driftskostnad 42 554 kr/år varav:
Värme: 22 000 kr
Vatten/Avlopp: 8 000 kr
Samfällighet: 9 000 kr
Renhållning: 3 054 kr
Övrigt: 500 kr
Driftkostnad är kostnad för värme (kostnaden för fjärrvärme och el är sammanräknad under denna post), vatten/avlopp, samfällighet, renhållning och under övrigt: sotning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el 2022: 11.637 kWh. Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Försäkring och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna. Notera att i elförbrukningen är laddning av elbilar samt användning av spabad inkluderat.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 165 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 999 000 kr
Summa pantbrev 3 712 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Avtalsservitut ledning
Avtalsservitut ledning
Avtalsservitut värmeanläggning mm
Avtalsservitut ledning för tv-mottagning
Avtalsservitut
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning