Lund - Planetstaden

Vintergatan 2A

Visa på karta

Vackra originaldetaljer – Braskamin i vardagsrummet - Balkong och uteplats

Det arkitektritade huset på Vintergatan, med sina blå balkonger är det många som passerat och beundrat. Huset ritades av Hans Westman och stod klart 1952. Lägenheten har flera välbevarade originalattribut som klingar snyggt tillsammans dagens moderna standard. Ni finner detaljer som vacker parkett, en braskamin som ger härlig mysfaktor, fönsterbänkar av sten och hög takhöjd. Kök, matplats och vardagsrum har halvöppen planlösning som rymmer även de stora sällskapen. Vardagsrummet bjuder in till umgänge tack vare sin generösa yta och behagliga atmosfär som skapas av den höga takhöjden och genomgående ljusinsläpp. Till lägenheten har ni trevliga utemiljöer i form av både balkong och uteplats. Det finns tre mycket rymliga sovrum, en klädkammare och en toalett. Badrummet är renoverat, helkaklat med egen tvättmaskin. Området har trevlig kombination av lugn och grönska samtidigt som ni har nära till centrum, mataffärer och busskommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 495 000 kr
Månadsavg. 7 153 kr
Rum 4
Boarea 109.8 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong och uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Måndag 20 mars 17:00 - 17:45
  • Vänligen ring eller maila för tidsbokning!
Visa alla

Hall

Hallen är rymlig och har bra plats till att hänga av ytterplaggen samt förvaring i form av en djup, inbyggd garderob. Golvet är av vacker, melerad sten. Väggarna är vita och rummet får mycket volym tack vare takhöjden. Hallen leder er vidare till sovrum, toalett och vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Direkt till vänster om hallen når ni ett av tre sovrum. Det är rofyllt placerat i lägenheten och har inbyggd garderobsförvaring. Lägg märke till de fina låsen med dekorativa nycklar till garderoberna och vacker fönsterbräda av sten. Ni har gott om plats till större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och på golvet ligger det askparkett.

Alla bilder

Toalett

Från hallen har ni tillgång till toaletten som har praktiskt läge när gästerna kommer på besök. Väggarna halvkaklade i vitt och klädda med mönstrad tapet. På golvet ligger det blå mosaik. Här finns av toalett, handfat och spegel. Toaletten renoverades 2012.

Alla bilder

Vardagsrum

När ni kommer in i vardagsrummet öppnar det upp sig till öppen, härlig yta som ni kan möblera efter tycke och smak. Kombinationen av högt i tak med stora fönsterpartier i två väderstreck gör att ni får härlig rymd och ljusflöde genom rummet. Golvet är klätt med vacker parkett och under 2021 installerades en kamin som bidrar till lägenhetens höga trivselfaktor. Väggarna är vita.

Alla bilder

Matplats

Mellan kök och vardagsrum har ni den perfekta ytan till matplats. Ni kan med enkelhet duka fram långbordet och har köket nära till hands.

Alla bilder

Kök

Köket har trevlig, halvöppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Köket renoverades under 2012 då ny köksinredning sattes in och nya golv av askparkett lades in. Luckorna är vita, bänkskivan är av gedigen granit från Landernäs marmor och väggen ovanför arbetsytorna kläs med röd mosaik. Utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin.

 

Kyl/frys & fläkt är från 2012

Diskmaskin & spis är från 2011

Alla bilder

Balkong

I anslutning till kök och matplats har ni utgång till balkongen. Ni kommer först ut till en rymlig balkong som har trätrall på golvet. Ni kan sedan ta trappan ner till den egna, stenlagda uteplatsen som skärmas av med träspaljé. Här ute har ni trevliga ytor att forma med blomsterarrangemang och utemöbler. På balkongen och uteplatsen kan ni njuta av solen under förmiddag till tidig eftermiddag och har utsikt över bland annat föreningens vackra körsbärsträd.

Alla bilder

Sovrum 2

Den välplanerade planlösningen gör att ni har två sovrum och badrum avskilt från resten av lägenheten. Detta sovrum har bra yta till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Längs med ena väggen finns det platsbyggd garderobsförvaring. Golvet är av vacker askparkett och väggarna är vita.

Alla bilder

Badrum

Mellan sovrummen finner ni det helkaklade badrummet som renoverades 2012. Väggarna är kaklade vita med inslag av några färgglada kakelplattor. Golvet är klätt med blå mosaik och försett med el-golvvärme. Utrustningen består av WC, kommod med handfat, spegel, dusch, handdukstork (vattenburen) och tvättmaskin.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum har generös yta till säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och på golvet finns det askparkett. Bakom bokhyllan gömmer det sig en dörröppning, för den som vill kan ni ha en ingång från vardagsrummet. I hallen utanför finns en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Område

Namnet Planetstaden är ursprungligen från det enhetliga grupphusområde vid Planetgatan - Stjärngatan där 45 snarlika radhus i gult tegel är uppfördes i slutet av 50-talet. Men många anser att planetstaden omfattar i stort sett hela Stampelyckan. Området inringas av Solvägen i söder, Saturnusgatan i öster, Tornavägen i väster samt Tellusgatan i norr. De flesta av områdets flerfamiljshus är uppförda i rött tegel samt med hög hantverksmässig kvalité och många tidstypiska detaljer och utsmyckningar. Stadsträdgårdsmästaren Oscar Ahlström ritade största delen av utemiljön. Området med byggnader och planteringar räknas som en kulturhistoriskt värdefull miljö.

Området är populärt då det är nära till Lunds stadskärna samtidigt som det är lugnt och grönt och har närhet till flera grönområden, parker och trevliga promenadstråk. Härifrån har man gångavstånd till centrum, men även bra busskommunikationer och är nära motorvägspåfart till E22.

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Borta vid rondellen på Råbyvägen finns Ica Satelliten som har långa öppettider.

Alla bilder

Förening

FÖRENINGEN

Föreningens fastighet uppfördes 1952 och har adressen Vintergatan 2A-2F. Brf Vintergatan köpte fastigheten 2007 och består av 37 lägenheter.

Föreningen är väl underhållen, tekniskt uppdaterad och har många engagerade medlemmar.

Föreningen har avtal med Riksbyggen för den tekniska- och ekonomiska förvaltningen. Clifa har hand om fastighetsskötseln.

Föreningen har konverterat från naturgas till geoenergi vilket har reducerat energiförbrukning. De köper förnybar el till 100% från vattenkraft, vilket ger en klimatneutral anläggning.

TV & INTERNET

Fastigheten är kopplad till fiber och i avgiften igår TV via Tele2 från Internet via Telenor.

AVGIFT

I avgiften ingår det värme, vatten, TV och Internet.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

GARAGE & PARKERING

Föreningen har 28 st p-platser ut med Vintergatan. Kostnaden är 280 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Det finns 10 garageplatser i två olika storlekar; de mindre kostar 450 kr/mån och de större 600 kr/mån. Här är omsättningen mindre och kön längre.

Laddstolpar har installerats till samtliga p-platser och garage. I dagsläget tillkommer kostnad för förbrukad el för de som nyttjar laddstolparna.

GEMENSAMT

Det finns två tvättstugor.

I D-trappans källare finns en festlokal som kan hyras av husets boende. Det finns drygt 30 stolar och bordsplatser. Intill finns kök som är utrustat med glas, tallrikar, bestick, muggar, kaffekokare, kyl och frys. Föreningen tar en bokningsavgift på 100 kr.

I B-trappans källare finns ett gästrum som kan hyras av husets boende. Där finns två sängar, dusch och toalett samt ett litet pentry.

Föreningen har två gemensamma uteplatser under körsbärsträden som kan nyttjas av medlemmarna. Där finns bord, stolar och grillar.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2022

- Installation av laddstolpar till samtliga p-platser och garage.

– Projektet att bygga om de två butikslokalerna till lägenheter påbörjas under detta år.  

- Projekt förbättra/förändra utemiljön ut med Vintergatan delas upp i två etapper. Etapp 1 genomförs under våren 2022 då p-platser förlängs/breddas.

2021

-  Nytt låssystem från iLOQ har installerats i fastigheten.

2018

- Underhåll av fasader

2016

- Ventilbyte värmesystem

2015

- Tvättstugor renoverade och maskiner bytta

2013

- Relining av avloppsstammar

- Garagetaket omlagt

2010

- Bytt värmeanläggning till geoenergi

- Vattenstammar bytta

2009

- Omläggning av tak

- Bytt ateljéfönster och renoverat källarfönster

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen.

ÖVRIGT

Ni finner mer information om föreningen i den senaste årsredovisningen och på hemsidan: https://brfvintergatanlund.wordpress.com/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 495 000 kr
Månadsavg. 7 153 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Vintergatan 2A
Kommun Lund
Område Planetstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 109.8 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong och uteplats
Byggår 1952
Förening Brf Vintergatan
Andel i föreningen 2.7004
Pantsatt Ja
Förråd 1 st förråd i källaren & 1 st förråd på vinden
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Geoenergi
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Telenor (fiber)
Driftskostnad 11 400 kr/år varav:
El: 8 400 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 77 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Måndag 20 mars 17:00 - 17:45
  • Vänligen ring eller maila för tidsbokning!
  • 17:00 FULLBOKAD!
  • 17:15 FULLBOKAD!
  • 17:30 FULLBOKAD!
 • Söndag 26 mars 13:00 - 13:30
  • Vänligen ring eller maila för tidsbokning!
  • 13:00 FULLBOKAD!
  • 13:15 FULLBOKAD!