Malmö - Ribersborg

Kilian Zollsgatan 21 B

Visa på karta

Renoverad 50-talscharm - Balkong i mot gröningen - Nära havet

Välkommen till en nyrenoverad och inbjudande 50-talsvåning som ligger på ett lugnt och rofyllt A-läge med närhet till havet och Malmös finaste parker. Detta boende har många kvalitéer såsom; helkaklat badrum, varsamt renoverinat originalkök, generös takhöjd, fin balkong mot gröning, stora fönsterpartier som skänker lägenheten rikligt med dagsljus samt platsbyggda garderober som löser förvaringen. Ny el (2022). Föreningen har en god ekonomi. Omfattande renoveringar av fastigheten är gjorda. Det finns både garage och parkeringsplatser (kösystem). Föreningen har en samlingslokal som medlemmarna kan hyra och det finns även en övernattningslägenhet. Föreningen äger marken. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 052 kr
Rum 2
Boarea 53 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, som vetter mot gröningen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Kilian Zollsgatan 21b - omsorgsfullt renoverad charm och härlig rymd!

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med generös takhöjd, utgång till en härlig balkong mot innergården samt plats för både soffa och matplats. Parkettgolvet i original finns bevarat och ger rummet karaktär, nyslipat och oljat så sent som 2021 samt behandlat med hårdvaxolja. I samband med golvslipningen målade man även väggarna i en mjukt sandfärgad nyans. Stora fönsterpartier ger rummet rikligt med dagsljus och de massiva fönsterbänkarna i sten ger en lyxbetonad känsla. 

Alla bilder

Balkong

Balkongen har förmiddagssol och vetter mot den grönskande innergården - här njuter man gärna under sommarhalvåret! Det fantastiska balkongräcket i original har en näst intill organisk form och bidrar ytterligare till charmen. 

Alla bilder

Kök

Ett underbart charmigt och platsbyggt originalkök, nymålat 2021. Klassisk rostfri diskbänk samt bänkskiva i det välkända virrvarr-mönstret av Sigvard Bernadotte. Kyl/frys (Electrolux), spis (Elextrolux) och köksfläkt (Franke). Stort fönster mot innergården ger rikligt med dagsljus som skiner in på matplats lagom för fyra personer. Takhöjden ger rymd och gör tillsammans med ljusa väggar och golv i vitbetsad ek (stavparkett finns under) att köket känns större. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-86 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är strategiskt beläget mot den tysta och gröna gården. Vacker smalstavsparkett i original är slipad och oljad -21 då också väggarna målades i svalt ljusgrått. Ett stort fönster låter dagsljuset flöda in och takhöjden samt de fina fönstebänkarna i sten återfinns även här. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverats av fackmän 2011 i bostadsrättsföreningens regi. Vita kaklade väggar bryter av mot svart klinkergolv och glasvägg som avskärmar duschplatsen. Badrumsskåp med spegel samt nytt handfat och kommod från 2022.  

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med platsbyggda garderober som ger gott om plats för förvaring. Från hallen når man badrum, kök och vardagsrum. 

Alla bilder

Övrigt

Vind- och källarförråd nyttjas till lägenheten. I källarförrådet finns dörrar till vardagsrum och kök nedställda.

Alla bilder

Förening

Brf Hanaholm 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades i mars 2009 och består av tre fastigheter (byggår 1952), uppdelade på 119 lägenheter, varav 115 är upplåtna med bostadsrätt och 4 är upplåtna med hyresrätt, samt 6 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. En överlåtelseavgift om 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr/pantsättning debiteras köparen. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 1/1 2024 då den höjdes med 2%. Tidigare har avgiften höjts med 8% 1/1-2023 och 2% 1/1-2022, innan detta har ingen höjning skett på flera år. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg till medlemmarnas hemförsäkringar. Ett obligatoriskt tillägg på 163:-/mån för kabel-tv och bredband tillkommer, samt ett tillägg på 20:-/mån som administrativ avgift för el. Föreningen har gemensam el vilken debiteras kvartalsvis i efterskott. I dagsläget finns inga planerade höjningar, man har ännu inte fattat några beslut för kommande år. (2024-02-07)

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1994 - Fönster kläddes med aluminium.
2009 - Provtryckning och spolning av V/A-stammar i kök och bad
2010 - Balkongräcken och balkongväggar målades, säkerhetsdörrar sattes in
2010/2011 - Samtliga badrum renoverades (Badrummen är förberedda för stambyte)
2011 - Elstambyte, målning av källargångar och trapphus, brister i fasad och tak åtgärdades
2012 och framåt - Byte av fläktar och injustering av dessa pågår i byggnaderna.
2013/2014 - Relining av avloppsstammar Kilian Zollsgatan och Sergels väg.
2014 - Ventilationsåtgärder där samtliga ventiler och frånluftsdon kontrolleras. Godkänd OVK. Bredbandsbolaget installerade fiber i fastigheten med uttag i varje lägenhet.
2015 - Relining av avloppsstammar Tessins väg
2016 - Byte av tappvattenstammar.
2017 - Relining av avloppsstammarna samt takbyte.
2019-2020 - Garagetaket renoverades och innergården fräschades upp.
2020 Gemensam el infördes samt bredband installerades.
2020-2021 - Garagetak renoverades.
2021 - Renovering av fönster och balkonger avslutades, tvättstugorna upprustades samt effektiviserades belysningen i källare och på vind genom att man bytt ut alla ljuskällor till LED samt armaturerna till rörelsestyrda.
2022 - Innergården upprustades samt värmeanläggningen injusterades.
2023 - Renovering av trapphusen färdigställd med nya portar och porttelefoner. Påbörjan installation av solceller samt höjning av balkongräcken.

Pågående är installation av solceller, vilket beräknas vara klart till i mars i år. Man har dock ännu ej fått datum för inkopplingen via Eon.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man ser för närvarande över möjligheten att installera laddstolpar för laddning av el-bild. Dels några solkar i garage och några ute. Tomten vid Tessins väg planeras att ställas i ordning under 2024.

TV & INTERNET
Via ett obligatoriskt tillägg på 163/mån ingår kabel-TV via Com Hem och bredband (fiber) 1000 Mbit från Ownit ingår i avgiften.

SAMLINGSLOKAL OCH GÄSTLÄGENHET Det finns en samlingslokal i källaren på Sergels väg som hyrs ut till boende i föreningen för 400 kr/dygn. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmar kan hyra för 5000 kr/dygn vardag och 550 kr/dygn helgdag. Denna rymmer upp till 4 vuxna och 1 barn.

PARKERING
Föreningen har 6st p-platser utomhus, boendepris 600kr/månad. Det finns även 75 st garageplatser, boendepris 300-600 kr för bil och 275 kr för MC. Kösystem tillämpas.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.hanaholm1.se

Alla bilder

Område

Ribersborg är ett av Malmös absolut populäraste områden med sitt oslagbara läge längs vattnet, sina grönska och sina många vackra byggnader på breda gator. Här bor man lugnt och rofyllt samtidigt som man med en kort promenad genom Kungsparken står mitt i centralaste Malmö med allt vad det innebär av shopping, kultur och brusande uteliv.

Caféer, restauranger, butiker, mataffärer och allt man kan behöva i vardagen finns i området, bad både sommar och vinter på anrika Kallbadhuset och underbara strandpromenader året om. Det är här man vill bo!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 052 kr
Ingår i avgift Värme, och vatten
Adress Kilian Zollsgatan 21 B
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, som vetter mot gröningen
Byggår 1952
Förening Brf Hanaholm 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 360 968 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.65696600
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Vackra originalfönster av kärnvirke
TV/Internet Bredband 1000/1000 Gbit via OwnIT. Bredbandet kostar 80 kr per månad och lägenhet debiteras alla boende via avgifts-/hyresavin.
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.