Snart till salu


Burlöv - Åkarp

Humlevägen 2

Visa på karta

Rymlig familjevilla - Barnvänligt - Garage

SNART TILL SALU: 1½-plans friköpt kedjehus med hörntomt, belägen på lugnt, barnvänligt område. Huset, som är ~165 kvm har genomgått stora, fackmannamässiga renoveringar sedan 2018. Snyggt Epoq-kök (2019) och stort vardagsrum med klinkergolv och golvvärme. Det tidigare uterummet med skjutdörrar har byggts om/isolerats plus radiatorer och är nu ett stort sällskapsrum. Dessutom ny el m.m. Här finns 4 bra sovrum, allrum, helkaklat badrum (2022), gäst-wc och separat groventré/tvättstuga. Stort trädäck på baksidan av huset med plats för en större loungegrupp. Promenadavstånd till Åkarp tågstation med mycket goda kommunikationer till Malmö och Lund! Varmt välkomna till lugna, fina Åkarp!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 7
Boarea 165 Kvm
Biarea 30 Kvm
Tomtarea 407 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Humlevägen 2 - Ett unikt och stort kedjehus i mycket fint skick med hörntomt. 

Alla bilder

Sällskapsrum

Stort, härligt sällskapsrum om ca 40 kvm med skjutdörrar och stora fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för flera stora sittgrupper för att umgås med nära och kära. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort, härligt vardagsrum med snyggt klinkergolv och vattenburen golvvärme. Här finns plats för både soff- och matsalsgrupp. Utgång via skjutdörrar till det stora sällskapsrummet. 

Alla bilder

Kök

Stilrent, helrenoverat Epoq-kök (2019) med Komposit-bänkskiva, klinkergolv och vattenburen golvvärme. Här bjuds på riktigt bra arbetsytor och gott om skåp/lådor för förvaring. Matplatsen är tillbyggd och rymmer ledigt 4-8 pers. Utrustning: Spishäll, spisfläkt, integrerad kyl/frys x 2, inbyggnadsugn och -mikro, integrerad diskmaskin och städskåp. 

Alla bilder

Sovrum 1

Det s.k. föräldrasovrummet är stort och har klinkergolv med vattenburen golvvärme och garderober med skjutdörrar.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet, som idag används som kontor, har klinkergolv med vattenburen golvvärme och en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Badrum

Riktigt snyggt, helkaklat badrum med golvvärme (direkt-el) och fönster. Utrustning: Dusch med duschvägg, WC, handfat med kommod och handdukstork (vattenburen). Kvalitétsdokument finns!

Alla bilder

Groventré

Separat, helrenoverad groventré/tvättstuga (2019) med klinkergolv, vattenburen golvvärme och fönster. Utrustning: Värmepanna (luft-/vatten värmepump från 2019), tvättställ, bänkskiva, överskåp, tvättmaskin och torktumlare. 

Alla bilder

Hall

Hall i vinkel med garderob med skjutdörrar och trappa till ovanvåning med bra utrymme under trappan för barnvagn, byråer etc. Även här är det klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Allrum

Ljust allrum med laminatgolv, stor klädkammare, sidovind och lucka till delvis golvad vind. 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet finns på ovanvåningen, har laminatgolv och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. 

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet finns också på ovanvåningen, har laminatgolv, lucka till sidovind och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. 

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklad gäst-wc på ovanvåningen som har lucka till sidovind. Utrustning: WC (2022) och handfat.

Alla bilder

Uteplats

Stort, insynsskyddat trädäck med plats för en större sittgrupp och är det självklara valet för grillkvällar och umgänge med vänner och familj under sommarhalvåret. På trädäcket finns en Jacuzzi sedan tidigare ägare, men nuvarande ägare sedan 2019 har inte använt den och kan därför inte garantera att den fungerar. I trädgården finns plommonträd och barnsandlåda.

 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Säljaren berättar

Renoveringar:
Nytt tak 2018; luft-/vatten värmepump 2019; ny el 2019; nya 3-glasfönster 2019 (förutom ett 2-glasfönster på ovanvåningen som är från ~2010); vattenburen golvvärme bottenvåningen 2019 (förutom sällskapsrum och badrum); nytt kök 2019; kodlås huvudentré 2019; helkaklat badrum 2022; nymålad fasad, 2022 m.m.

Övrig byggnad på fastigheten: Garage och förråd - är i behov av lite kärlek.
2 av 3 radiatorer/element på ovanvåningen är inte inkopplade på det vattenburna värmesystemet.

Fråga till säljaren: Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?
- "100 meter till skola och förskola, 300 meter till tågstationen, jättebra grannar, lugnt område."

 

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

En järnvägstunnel om 400 meter genom Åkarp är i full gång. Du kan läsa mer om arbetet på: http://www.trafikverket.se/flackarp-arlov. Projektet "Flackarp-Arlöv" beräknas att blir klart i år, 2023, efter många års arbete.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 887 000 kr
Mark, totalt värde: 954 000 kr ().
Summavärde: 2 841 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1967
Värdeår: 1967

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Humlevägen 2
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 165 Kvm (Säljarens information)
Biarea 30 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 407 Kvm (Fastighetsregistret)
Enligt fastighetsregistret är boarean 125 kvm, men huset är tillbyggt med sällskapsrum och matplats, ca 40 kvm. Biarean avser garage/förråd och skiljer sig från ppgfiten från Fastighetsregistret. Köparen ombeds mäta upp boarean om exakt boarea är av vikt.
Byggår 1967
Grundläggning Krypgrund
Stomme Lättbetong
Fasad Puts (målad 2022)
Tak Takpannor (2018)
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Luft-/vatten värmepump (2019)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas med tilluftsventil (2019) - förutom ett fönster på ovanvåningen som är 2-glas och är från 2010.
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 35 752 kr/år varav:
El: 29 566 kr
Vatten/Avlopp: 3 996 kr
Renhållning: 2 190 kr
Driftskostnaderna är baserade på de senaste 12 månaderna, dvs oktober 2021-september 2022.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 841 000 kr
Summa pantbrev 3 135 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!