Malmö - Ribersborg

Tessins väg 12

Visa på karta

Nyrenoverad! - tyst och lugnt läge - nära hav och park

Mycket fräsch och nyrenoverad hörnlägenhet med trivsam planlösning. En bostad med nytt kök, enhetliga toppmoderna parkettgolv från Kährs i alla rum, möjlighet att installera tvättmaskin i det helkaklade duschrummet och ett rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Gårdsbalkong.

I korthet

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 4 079 kr
Rum 3
Boarea 61 Kvm
Våning 1,5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Onsdag 28 september 14:00 - 14:20
Visa alla

Målgrupp

Köpare som söker en nyrenoverad bostad att kunna flytta in i utan vidare renoveringsbehov. Alla som önskar bo i ett område som uppfattas som bland det bästa Malmö har att erbjuda med gångavstånd till hav, parker samt restauranger och vardaglig allmänservice. Familjer som inte önskar ha fönster direkt ut mot trafik och gata. Ni som gärna ser att det finns möjlighet att tvätta i den egna bostaden. Spekulanter som uppskattar ett snyggt parkettgolv som återfinns i hela bostaden, istället för ett klassiskt lapptäcke av olikheter. Kunder som ser en fördel i att kunna bli erbjuden ett kort tillträdesdatum. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och rymligt med nymålade väggar och ett snyggt mörkt parkettgolv från Kährs. Tre rejäla fönster och en balkongdörr släpper in skönt ljus utifrån. Halvöppen planlösning mot köket. Huvudsaklig matplats finns i vardagsrummet. Från vardagsrummet når man också det större sovrummet med plats för två. 

Alla bilder

Balkong

Öppen fin balkong med plats för mindre möblemang och sittplats för två till tre personer. Solbelyst under första halvan av dagen. 

Alla bilder

Kök

Ny köksinredning från 2022 (IKEA, Veddinge). Ny kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Arbetsytorna är väl tilltagna och förvaringsutrymmena generösa. Öppen luftig planlösning med möjlighet till mindre "fast food-dining" i köket för den som önskar. Nymålade väggar.

Alla bilder

Köksbilder

Fler vinklar. Kul med en bostad som skiljer sig från standardlösningar!

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum som gjort för två. Gott om förvaring och dessutom snyggt med inbyggda garderober istället för fristående varianter. Lugnt gårdsläge. 

Alla bilder

Sovrum 2

Barnrum, kontor, gästrum eller hobbyrum? Nästa ägare avgör. Samma snygga parkett och en välplacerad infälld bokhylla. Nymålat precis som i resten av bostaden. Lugnt och tyst läge med fönster mot gården. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med duschhörna. Renovering utförd av tidigare ägare. Förberett för tvättmaskin. Handfat med kommod samt en toalett. Här utfört i klassisk stil som aldrig kan bli fel med vita väggplattor och ett mörkare klinkersgolv. 

Alla bilder

Övrigt

Enligt uppgift från säljaren så är kötiden knappt 1 år till parkeringsplats.

Till bostaden hör 4 förrådsutrymmen.

I närområdet finns flera skolor och förskolor.

 

Alla bilder

Omgivningar

Närområdet tillhör Malmös vackraste!

Alla bilder

Förening

Brf Hanaholm 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades i mars 2009 och består av tre fastigheter (byggår 1952), uppdelade på 119 lägenheter, varav 114 är upplåtna med bostadsrätt och 5 är upplåtna med hyresrätt, samt 6 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. En överlåtelseavgift om 1208 kr samt en pantsättningsavgift på 483 kr/pantsättning debiteras köparen. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2015 då den höjdes med 2%. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstilllägg. Föreningen har gemensam el vilken debiteras kvartalsvis i efterskott. Inga planerade avgiftshöjningar enligt uppgift från föreningen (2022-08-30). Budgeten för nästa år är dock inte gjord än utan görs i höst.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1994 - Fönster kläddes med aluminium.
2009 - Provtryckning och spolning av V/A-stammar i kök och bad
2010 - Balkongräcken och balkongväggar målades, säkerhetsdörrar sattes in
2010/2011 - Samtliga badrum renoverades (Badrummen är förberedda för stambyte)
2011 - Elstambyte, målning av källargångar och trapphus, brister i fasad och tak åtgärdades
2012 och framåt - Byte av fläktar och injustering av dessa pågår i byggnaderna.
2013/2014 - Relining av avloppsstammar Kilian Zollsgatan och Sergels väg.
2014 - Ventilationsåtgärder där samtliga ventiler och frånluftsdon kontrolleras. Godkänd OVK. Bredbandsbolaget installerade fiber i fastigheten med uttag i varje lägenhet.
2015 - Relining av avloppsstammar Tessins väg
2016 - Byte av tappvattenstammar.
2017 - Relining av avloppsstammarna samt takbyte.
2019-2020 - Garagetaket renoverades och innergården fräschades upp.
2020 Gemensam el infördes samt fiber installerades.
2021 Renovering av fönster och balkonger avslutades, tvättstugorna upprustades samt effektiviserades belysningen i källare och på vind genom att man bytt ut alla ljuskällor till LED samt armaturerna till rörelsestyrda.
2022 Injustering av värmeanläggningen.

Pågående är upprustning av innegården och under hösten/våren kommer det sättas upp solceller på taken. Nästa planerade projekt är att göra vid trapphusen.

TV & INTERNET
I avgiften ingår kabel-TV via Com Hem. Även gemensamt bredband (fiber) 1000 Mbit från Ownit ingår i avgiften.

SAMLINGSLOKAL OCH GÄSTLÄGENHET Det finns en samlingslokal i källaren på Sergels väg som hyrs ut till boende i föreningen för 300 kr/dygn. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmar kan hyra för 350 kr/dygn vardag och 400 kr/dygn helgdag. Denna rymmer upp till 4 vuxna och 1 barn.

PARKERING
Föreningen har 6st p-platser utomhus, boendepris 500kr/månad. Det finns även 75 st garageplatser, boendepris 250-500 kr för bil och 220 kr för MC. Kösystem tillämpas.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.hanaholm1.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i beskrivningen, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning pdf

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 4 079 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten och Bostadsrättstillägg
Adress Tessins väg 12
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 61 Kvm (Föreningens information)
Våning 1,5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1952
Förening Brf Hanaholm 1
Pantsatt Nej
Förråd 4 stycken
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 4 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!