Kävlinge - Löddeköpinge - nära centrum

Prästvägen 28

Visa på karta

Högst upp i huset - takterrass - hörnlägenhet

Denna ljusa och trivsamma tvårumslägenhet belägen högst upp i huset erbjuder två takterrasser, (sydöst och väst), en inglasad balkong och vidsträckt utsikt. 68m² med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning, rymligt sovrum och helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns att hyra: gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, carport och p-plats. Till lägenheten finns ett källarförråd. Föreningen är ett 55+ boende vilket innebär att man måste vara 55 år fyllda för att få köpa bostadsrätten. Gångavstånd till grönområde, Lödde Centrum, vårdcentral och busshållplats. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 2 200 000 kr
Månadsavg. 4 986 kr
Rum 2
Boarea 68 Kvm
Våning 4/4
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong och takterass
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2012
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På centralt läge i Löddeköpinge hittar vi Bonums BRF Lödde Park med trivsamma 55+ boenden.
Lägenheten, på en hörna, ligger på fjärde våningen med hiss från markplan. Inglasad balkong med takterrass åt väster och takterrass i sydöst med sol stor del av dagen.

Mellan husen finns gröna ytor för umgänge. Sittplats under tak, bänkar vid vattenspel och frodiga rabatter. Cykelparkering under tak. Sophus med liten verkstad på gaveln.

Lugnt område med närhet till gröna ytor och en kort bit ifrån ligger Lödde Centrum där bl.a. ICA, café, frisör, bibliotek och blomsterbutik finns. Vårdcentralen ligger även den inom kort promenadavstånd.

Alla bilder

Entré

Välkommen in!

Vi möts av antracitgrå klinker på golvet och vitmålade väggar. Plats att hänga kläder och bredvid en dubbelgarderob att gömma undan ytterkläder, väskor och skor i.

En bit fram tar parkettgolv av ask vid som fortsätter vidare in i rummen. Ytterligare garderob och städskåp finns på höger sida och på vänster bakom spegeldörrarna finns en mindre klädkammare, ca 3m² med gott om plats för kläder och annat bra ha.

Alla bilder

Kök

Ett ljust och öppet u-kök med bra arbetsytor och bra förvaring i skåp. Inredning med vita luckor, svart laminatbänkskiva och svart kakel.

Fönster vid vasken ger fint ljusinsläpp och den öppna delen mot vardagsrummet ger en luftig känsla. Den halva väggen gör att man har kontakt med sina gäster men disk och annat stök på diskbänken behöver inte synas.

Utrustning från Huskvarna 2012:
- Ugn i arbetshöjd
- Diskmaskin, integrerad
- Halv kyl och frys, svart
- Häll med fläkt (Franke) ovanför
- Inbyggd mikro

Alla bilder

Matplats

Vid fönstret finns plats att ha matbord. Härifrån har man fin utsikt ut över villor och grönområde.
Dubbeldörrar ut till takterrass åt sydöst.

Alla bilder

Utsikt

Underbar utsikt mot grönområde, förskola och över hustak. Härliga färger och något nytt att upptäcka varje dag!

Alla bilder

Vardagsrum

Soffa under fönstret och plats för tv mitt emot. Det går att få plats med bredare soffa eller en läsfåtölj vid de stora fönstren ut mot den inglasade balkongen.

Alla bilder

Inglasad balkong

Om vädret inte tillåter att sitta ute så har man den inglasade balkongen att smita in till. Skönt att få lite utekänsla men ändå sitta skyddad från vind och regn.

Alla bilder

Sovrum

Rymligt sovrum om ca 14m². Garderob och dubbeldörr ut mot terrassen.

Alla bilder

Takterrass

Här har man lyxen av att ha två takterrasser!

Med utgång från sovrummet och matplatsen når man takterrassen åt sydöst (17m 2²). Här har man plats för cafébord samtidigt som det finns gott om yta för krukor och odlingslådor. Hit når solen en stor del av dagen.

På andra sidan finns först den inglasade balkongen (ca 4m²) och sedan takterrassen (ca 12m²) med kvällssol.

Det ligger klinker och det finns belysning samt eluttag.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med klinker i antracitgrå och vit kakel.
Dusch med frostade dörrar, vägghängd WC och handfat med vita lådor under. Spegel ovanför. Handdukstork-el. Spotlight i tak. Golvvärme-el. Fönster.

Tvättmaskin och torktumlare - Electrolux 2012. Bänkskiva med plats att hantera tvätt och skåp för förvaring av tvättmedel och handdukar ovanför.

(Det finns en gemensam tvättstuga på entréplan med en tvättmaskin, torkskåp och en mangel. Får endast användas till grovtvätt.)

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Bonum Lödde Park bildades redan under 2006 men den ekonomiska planen antogs 2012 då husen byggdes. Föreningen äger fastigheten Löddeköpinge 12:106. På fastigheten finns två byggnader med totalt 29 lägenheter uppförda. Nya stadgar registrerade 2018.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavarna medans bostadsrättstillägget ingår i föreningens hemförsäkring.

I föreningen finns en övernattningslägenhet med en våningssäng och en bäddsoffa. Badrum. Kostnad 200/natt och max en vecka i streck och det måste vara gäst(er) till boende i föreningen.
Det finns även en gemensamhetslokal som går att hyra om man vill ställa till med kalas. 300kr/gång. Pentry och toalett finns.

På gården finns ett miljöhus för sopsortering. Här sorteras papp, plast, glas, hushållssopor, batteri och glödlampor. Det finns även en liten verkstad om man behöver snickra till något.

Behöver man parkeringsplats så finns det båda öppna och under carport att hyra. (150-350kr/mån)
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1208kr  och en pantförskrivningsavgift om 483kr som båda betalas av köparen.

Föreningen höjde avgiften 2022-01 med 1,5%. Enligt samtal med ordföranden 29/7-22 kommer avgiften höjas under 2023 p.g.a höjda räntor och gaspriser. Schablonsumman för el, kall-och varmvatten kommer troligtvis också att höjas.

För att förvärva lägenheten ska man ha fyllt 55 år. Om äkta makar förvärvar lägenheten gemensamt räcker det att en har fyllt 55 år. (Med makar jämställs sambor enligt sambolagen och registrerade partners.)

Alla bilder

Mäklaren informerar

- Källarförråd finns.
- Markis för dubbeldörr vid sovrum och matplats lämnas kvar.
- Hela lägenheten målades 2019

Alla bilder

Område

Prästvägen ligger centralt i Löddeköpinge i ett trivsamt område med blandad bebyggelse. Här finns både bostadsrätter, hyreshus och villor. Husen har lite olika karaktär men alla smälter fint in, både gamla som nya hus. Det fina läget gör det lätt att nå, Lödde Centrum, vårdcentral, tandläkare, aktiviteter och andra affärer.

Löddeköpinge har nära till hav och natur. I området finns ett flertal trevliga strövområden, dels Lödde Sandskog och en bit bort finns Järavallens strövområde De lockar till friluftsliv året runt. Löddeköpinge har gott om fritidsaktiviteter så som t. ex. fotboll, golf, ridning, paddling, bad, paddel och bowling.
Löddeköpinge är mycket barnvänligt med gott om gång- och cykelvägar genom byn.

Bussar mot Malmö, Lund, Kävlinge samt Landskrona. Busshållsplats nås efter ca 500m.
Med bil via E6:an ca 20 min till Helsingborg, 15 min till Malmö och 10 min till Lund.

Löddeköpinge erbjuder två olika centrum.
Dels Lödde Centrum mitt i byn där det finns bl. a. ICA, bageri, blomsteraffär, frisörer, tandläkare, mäklare, klädesaffär och bibliotek.
Förutom det finns Center Syds handelsplats med all tänkbar service man kan behöva på bekvämt avstånd.

Alla bilder

Yteffektiv tvåa

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 200 000 kr
Månadsavg. 4 986 kr
Ingår i avgift värme, sopsortering och bostadsrättstillägg.
Adress Prästvägen 28
Kommun Kävlinge
Område Löddeköpinge - nära centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 68 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong och takterass
Byggår 2012
Förening BONUMS BRF LÖDDE PARK
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Gas - vattenburen golvvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV och bredband ingår i avgiften (obligatoriskt tillägg på 236kr/mån)
Driftskostnad 8 832 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Vatten/Avlopp: 1 200 kr
Övrigt: 2 832 kr
Kabel-tv och bredband-236kr obligatoriskt tillägg varje månad. Dessutom tillkommer faktisk förbrukning av hushållsel samt kall-och varmvatten där summan lägges på avgiften varje månad. El debiteras med 1,50kr/kWh, varmvatten 80kr/m² samt kallvatten 17kr/m². Totalt ca 5-600kr varje månad. Hemförsäkring betalas av bostadsrättshavaren men föreningen betalar bostadsrättstillägg.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 107 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!