Malmö - Röda Höja - Husie

Höjagatan 24

Visa på karta

Gavellägenhet - Rymlig västerbalkong - Optimal planlösning

Mycket trevlig och ljus gavellägenhet med ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Optimal planlösning med rymlig balkong i västerläge där man gärna njuter av kvällssolen, egna tvättmöjligheter i lägenheten samt tre generöst tilltagna sovrum. Bostaden erbjuder även snyggt kök med diskmaskin och stor matplats, rymligt vardagsrum med luftig planlösning mot matplatsen samt två toaletter. Dessutom ligger bostaden i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till mataffärer, skolor och förskolor, Jägersro centrum, Bulltofta rekreationsområde samt centrum.

I korthet

Utgångspris 2 350 000 kr
Månadsavg. 5 339 kr
Rum 4
Boarea 106.5 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Snyggt och stilrent kök med köksinredning på båda sidor, vilket skapar generösa arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Köksinredningen är vit, bänkskivan är i trä och på golvet ligger mörk klinker. Utrustat med ugn (ca 2018), spis (ca 2018), fläkt, diskmaskin, samt kyl/frys.

Alla bilder

Matplats

I köket finns det gott om plats för en större matgrupp intill de stora fönsterpartierna som ger ett härligt ljusinsläpp. Matplatsen ger access till den mysiga balkongen i västerläge.

Alla bilder

Balkong

Solig balkong i västerläge som enkelt går att möblera med loungedel om så önskas. Fin utsikt mot härlig grönska och en markis som skyddar mot solen.

Alla bilder

Grovkök

Praktiskt grovkök som är utrustat med egen tvättmaskin och vask samt har bra förvaringsmöjligheter. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från två väderstreck tack vare att lägenheten ligger i gavel. Väggarna är vita och på golvet vilar vacker mörkare parkett. Rummet går enkelt att möblera med en större soffgrupp.

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum med ljusa väggar och ekparkettgolv som enkelt går att möbleras med både dubbelsäng samt arbetshörna om så önskas. Garderoberna med skjutdörrar längs med hela väggen löser förvaringen.

Alla bilder

Sovrum 2

Ljust sovrum där väggarna är vita och på golvet vilar vacker ekparkett. Gott om förvaring i garderoberna med spegelskjutdörrar som delas med sovrum 1. Även här finns det plats för dubbelsäng samt arbetshörna.

Alla bilder

Sovrum 3

Rymligt sovrum där väggarna är vita med en fondvägg och på golvet vilar ekparkett. Även här finns det gott om plats för dubbelsäng samt arbetshörna eller garderob om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat rymligt badrum utrustat med wc, handfat med kommod, badkar, handdukstork samt förvaringsskåp. Badkaret går endast att använda som dusch i nuläget.

Alla bilder

Gästtoalett

Praktiskt gästtoalett som är utrustad med wc samt handfat.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med bra avhängningsmöjligheter. Väggarna är ljusa och golvet är slitstarkt.

Alla bilder

Område

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära skola, förskola, Coop-butik och pizzeria. Inte långt härifrån ligger Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. Nära fina grönområden som Bulltofta rekreationsområde och Husie Mosse.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. På korta avstånd finns också ett flertal förskolor.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser både till centrum med linje 5 eller 31 och till Lund med buss 170. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen. Det finns fri parkering på flera av gatorna runt omkring.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Röda Höja består av 366 lägenheter och 7 lokaler som är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. Husen uppfördes 1967. Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar en överlåtelseavgift om 1208 kr samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt den fasta kostnaden för el. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin. Föreningen höjde grundavgiften med 6% 22-01-01, vilket motsvarade ca 4-4,5% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar). Föreningen har en plan för årliga höjningar. Procentsatsen beslutas i augusti varje år.

KABEL-TV / INTERNET
Kabel-tv via ComHem och bredband via Telenor, 250/250 mbit, ingår i avgiften.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är:
1988: 3-glasfönster.
2005: Miljöhus.
2006: Nytt ventilationssystem.
2008: Balkongrenovering.
2009: Fönsterrenovering.
2010-2012: Fasader.
2011: Garage och parkeringsplatser.
2013: Införande av nytt lås-och passersystem.
2014: Isolering av vindar.
2015: Värmecentralerna uppgraderades och styrsystemet byttes.
2015-2016: Gemensam el infördes samt uppgradering av lekplatser.
2017: Byte av ledlampor (ute och inne), byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare, cirkulationspump.
2018: Byte av tvättmaskiner.
2020-2021: Byte av utrustning i va?rmecentralerna, va?rmeinjustering enligt EB-metoden och renovering av dagvattenna?tet.

2021-2023 Pågående relining av avloppsstammar samt nya tappvattenstammar.

Planerade renoveringar: Renovering av tak och fasader, installation av solceller och vaärmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, IMD varmvatten, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning. Inga definitiva beslut är ännu fattade kring dessa.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades i juni 2016 och som sträcker sig 10 år framöver.

PARKERING
Det finns 127 st garageplatser, en plats kostar ca 281 kr/mån. Dessutom finns det 295 st parkeringsplatser till en kostnad om ca 62 kr/mån.En a?rlig prisjustering om 3% (som effektueras i oktober) finns inskriven i avtalen. Kösystem tillämpas, kön till garageplats är lång men p-plats ska man kunna få ganska snabbt. I området finns också fri gatuparkering med gott om platser i villakvarteren. Cykelparkering finns att hyra inomhus samt utomhus i box, kösystem till båda dessa.

GEMENSAMT
I föreningen finns totalt 9 st tvättstugor, 1 st per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningen har en fritidskommité som anordnar olika aktiviteter.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://www.rödahöja.se

 

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 350 000 kr
Månadsavg. 5 339 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband och Bostadsrättstillägg
Adress Höjagatan 24
Kommun Malmö
Område Röda Höja - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 106.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1968
Förening Riksbyggens Brf Röda Höja
Pantsatt Ja
Förråd Samma våningsplan
Byggnadssätt
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning