Lund - Järnåkra

Mellanvångsvägen 27

Visa på karta

Två balkonger - Rofyllt läge - Nära centrum

Välkommen till populära brf Päronet och Mellanvångsvägen 27. Här bor ni i ett lugnt och grönskande område samtidigt som ni har promenadavstånd till centrum, Stadsparken, mataffär och busskommunikationer både inom Lund och pendelbuss till Malmö. Lägenheten är belägen i ett av låghusen och ligger på andra våningen. Läget är grönt och luftigt vilket bidrar till trevligt ljusflöde i lägenheten. Kvadratmeterna är väldisponerade och rymmer hall med klädkammare, rymligt kök med matplats, två sovrum varav en med egen klädkammare. Vidare finner ni badrum samt rymligt vardagsrum som har plats för både matmöbler och soffgrupp. Här har ni två balkonger där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Den ena balkongen är dessutom inglasad. En garageplats medföljer bostaden. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 4 997 kr
Rum 3
Boarea 93.5 Kvm
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Dubbla balkonger
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1981
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Lägenheten är belägen i ett av föreningens låghus som har ett luftigt och lummigt läge. Ni tar den utvändiga trappan upp till andra våningen. Entrén är under tak och det finns utrymme för välkomnande blomsterkrukor.

När ni kommer in i hallen möts ni av en luftig hall som får in fint ljusflöde. Det finns plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor precis vid ingång och lite längre fram. Här finns även tre garderober samt en rymlig klädkammare. I klädkammaren har ni hyllor samt verktygsförvaring på ena väggen. Hallens golv är klätt med parkett och väggarna är klädda med vitmålad vävtapet.

Alla bilder

Kök

Köket är beläget till vänster i hallen. Ni har plats för trevlig matgrupp framför fönstret med utsikt över föreningens område. Köksinredningen löper parallellt med två av väggarna och rymmer gott om både skåpförvaring och arbetsytor. Luckorna är vita, bänkskivan är av trämönstrat laminat och väggarna ovanför är klädda med kakel. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är vita.

Utrustning:
Spis: Husqvarna, 2012
Diskmaskin: Bosch, 2022
Kyl & frys: Electrolux, 2021
Fläkt

Sedan bilderna fotades har golvet byts ut mot en ny plastmatta i grå kulör som är melerad.

Alla bilder

Balkong 1

Ni når den första av två balkonger från köket. Här kan ni njuta av många härliga soltimmar från lunch till kväll. Ni har plats för sittgrupp och blir perfekta stället att avnjuta kvällsmaten.  

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Rummet omfamnas av en blå kulör och golvet är klätt med parkettgolv. Detta sovrum har fönster ut mot balkongen på framsidan.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet når ni från vardagsrummet och har fönster ut mot balkongen på baksidan. Rummet har härlig yta med plats för större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett. Härifrån når ni klädkammare som rymmer allt från kläder till hobbyprylar. För den som önskar är det möjligt att öppna upp en ingång även från det andra sovrummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har generös yta som gör det enkelt att möblera med matgrupp, soffa med TV-möbel och arbetshörna. Ni får in fint ljusflöde genom fönstren som har grönskande utsikt utanför. Golvet är klätt med parkett och väggarna är vita. Från vardagsrummet har ni utgång till den andra balkongen.

Alla bilder

Balkong 2

Den andra balkongen är inglasad vilket skapar ett extra rum som ni kan nyttja under stora delar av året. Balkongen vetter åt norr och har plats för större sittgrupp och blomsterkrukor.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är beläget i anslutning till hallen. Det är i originalutförande där väggarna är klädda med våtrumstapet och golvet är klätt med plastmatta. Badrummet är utrustat med WC, kommod med handfat, spegel, förvaringsskåp, spegelskåp, tvättmaskin och duschkabin med olika munstycken.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande renoveringar i lägenheten:

2022
Installerat dimbar belysning i sovrummen, vardagsrum och kök.
Bytt golv i köket.

2021
Nya persienner i sovrummen.

Övrigt
Ett förråd om ca 6 kvm finns i extern byggnad (källaren i hus 7)

Säljaren upplyser
I köket fungerar ej lampraden bredvid spisen.
I badrummet fungerar ej lamporna i spegelskåpet.

Alla bilder

Förening

Brf Päronet är en HSB bostadsrättsförening i södra Lund som uppfördes 1981/82. Den består av 106 lägenheter fördelade på tre sexvåningshus och fyra tvåvåningshus.

Till varje lägenhet medföljer ett garage och kostar 600 kr/mån. Kostnaden tillkommer som ett obligatoriskt tillägg. Garaget får hyras ut i andrahand.

Avgifterna höjdes med 6% vid årsskiftet. Styrelsen räknar med liknande höjningar de kommande åren.

Kommande renoveringar rör sig om ventilationen och fasadrenoveringar.

Det finns fyra gemensamma tvättstugor och en gemensamhetslokal med tillhörande bastu, motionsrum och övernattningsrum. En hobbylokal finns i anslutning till vaktmästeriet.

Inom föreningen finns stora gemensamma grönytor och lekplatser för barnen. I området finns förskola och grundskola. På nära avstånd finns Karhögstorg med bl a Hemköp och restaurang.

Det är också nära till hållplatser för både lokalbussar och regionbussar, bl a snabbussen till Malmö med vilken man når Värnhemstorget med på 15 min.

Lunds centrum ligger på 15 min promenadavstånd och ni har 8 min till Stadsparken.

Bredband finns från Bredbandsbolaget och ingår i avgiften. Kabel-TV från Com Hem med basutbud och ingår i avgiften.

HSB har hand om både ekonomisk och teknisk förvaltning. Föreningen äger marken. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter i föreningen.

Ett cykelgarage finns utanför hus nummer 9.

En gemensam utomhusgrill finns att låna i hobbyrummet vid vaktmästeriet.

Föreningen har 11 st odlingslotter i det sydöstra hörnet av området.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://hem.bredband.net/brfparonet/ eller i den senaste årsredovisningen.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 4 997 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, TV & internet
Adress Mellanvångsvägen 27
Kommun Lund
Område Järnåkra
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 93.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Dubbla balkonger
Byggår 1981
Förening HSB Brf Päronet i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 175 872 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.96895
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd i hus 7
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV via Com Hem & Bredband via Telenor
Driftskostnad 12 960 kr/år varav:
El: 9 960 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 109 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.