Malmö - Vårsången

Folksångsgatan 257

Visa på karta

Underbart läge intill grönområde utan trafik - 2-plans radhus - Välplanerat & rymligt

Välkommen till trivsamt, lättskött och funktionellt 2-plans radhus om hela 133 kvm. Läget är fantastiskt i ytterkanten av lugnt och barnvänligt område med grönskande omgivningar och bekväm närhet till service och kommunikationer. Skyddad och grönskande tomt i västerläge med fritt läge mot grönområde. Här bjuds på inte mindre än 4 bra sovrum, stort vardagsrum med utgång till trädäck, två helkaklade badrum, fräscht kök och flera uteplatser. Närhet till lekplats, skolor och förskolor är ett stort plus för de små. Detta är ett perfekt boende för barnfamiljen, varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 7 208 kr
Rum 5
Boarea 133 Kvm
Våning 1+2
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Folksångsgatan 257 - inflyttningsklart skick med flera uteplatser och egen trädgård i härligt västerläge där även studsmattan ryms. Här finns många barnfamiljer och barnen kan springa fritt med kompisarna mellan lekplatser och grönytor. 

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, internet samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Alla bilder

Uteplats - baksida

Ett generöst tilltaget trädäck ligger och väntar direkt utanför vardagsrumsdörren. Beläget i väster med härlig eftermiddags- och kvällssol - här väntar många härliga sommardagar i sällskap av familj och vänner, den givna platsen för alla grillkvällar! De dagar sommarsolen skiner för starkt finns här dessutom en markis att fälla ut för att få svalka.

Alla bilder

Trädgård

Insynsskyddad och privat trädgård belägen på husets baksida, omgiven av grönskande häckar samt uppvuxna träd och buskage. Gräsmatta för lek och spring samt fina planteringar där bland annat syrén och blommor växer. Bortanför tomtgränsen ligger en liten lugn cykel- och gångbana och därefter grönområden - ett av de absolut bästa lägena i föreningen! 

Alla bilder

Uteplats - framsida

På husets framsida leder en stenlagd gång fram till ytterdörren. Till vänster finns ett rymligt förråd för allt som kan tänkas behövas för ett bekvämt radhusliv och till höger rabatter som avdelar uteplatsen. Ett staket och grönska avskärmar från gångstigen utanför och ger en privat och ombonad känsla. Med dörr ut från köket finns nästa uteplats - belägen i öster där morgonsolen skiner - perfekt för långa frukostar i solen under sommarhalvåret!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och dörr mot trädäcket och trädgården utanför. Stora ytor med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Laminatgolv och ljusa väggar med en tapetserad fondvägg längs ena kortsidan.

Alla bilder

Kök

Stort kök där köksinredning i vitt går i vinkel och erbjuder gott om både skåpsutrymme och fina arbetsytor. En del går ut i en halvö och fungerar som avgränsning mot matplatsen samtidigt som man har full kontakt med köket och dessutom en utmärkt serveringsyta. Ny kakel i trendig avlång design utgör stänkskydd ovanför bänkskiva och diskbänk. Fullt utrustad maskinpark med diskmaskin, spis med häll och ugn, spisfläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Matplatsen rymmer enkelt ett bord för hela familjen och härifrån leder en dörr till uteplatsen på husets framsida. Laminatgolv och ljusa väggar. 

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Snyggt helkaklat badrum med vita väggar som kontrasterar snyggt mot mörkt klinkergolv. Duschplatsen i hörnan har ett dekorativt mosaikinslag i väggen och avskärmas av vikbara duschväggar i glas. Dessa kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Handfat med kommod, badrumsspegel, wc och en handdukstork som ger varma och sköna handdukar efter duschen.

Alla bilder

Hall

Luftig entréhall välkomnar in, ytterdörr med sidoljus släpper in dagsljuset. Här finns gott om plats för ytterkläderna. Laminatgolv och ljusa väggar. Badrum och tvättstuga åt vänster, köket åt höger och vardagsrummet öppnar upp rakt fram. Trappa upp till ovanvåningen.

Ovanvåningens hall har ingång till samtliga sovrum och badrum. Garderob med skjutdörrar ger extra förvaringsyta, laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och rostfri vask samt skåpsutrymme för förvaring.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger direkt till vänster ovanför trappan och är i bra storlek med fönster mot trädgården och husets baksida. Laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Husets master bedroom har två stora fönster mot trädgården, ljust laminatgolv och vita väggar. Här ryms enkelt dubbelsäng samt ytterligare möblemang som klädförvaring eller skrivbord.

Alla bilder

Sovrum 3

Tvärs över hallen finns ytterligare ett väl tilltaget sovrum. Beläget med fönster mot framsidan, laminatgolv och ljusa väggar samt en tapetserad fondvägg med motiv från Disneys Frozen. Här finns även två garderober som ingår i köpet. 

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet är även det beläget mot husets framsida. Samma ljusa laminatgolv som på hela ovanvåningen och tapetserade väggar. En dubbelgarderob ingår i köpet.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet är helkaklat i ljusa färger med klinkergolv i sobert grått och en duschvägg i glasbetong. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. 

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Spelmannen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Spelmannen är en HSB-förening byggd 1982-84. Föreningen består av sammanlagt 171 bostadsrätter fördelade på 36 lägenheter i 2 st loftgångshus med mark- och etagelägenheter på 2 -4 rum samt 135 lägenheter i radhus med 3 – 5 rum, förråd och 1 eller 2 uteplatser. Marken är upplåten med tomträtt vilken omförhandlades senast 2022-01-01 och nu varar oförändrad t.o.m. 2031-12-31.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1208:- kr 2022) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (483 kr 2022) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person.

EKONOMI
Normalt sett höjs månadsavgiften med ca. 2% vart år i april. Senast avgiften höjdes var 2022-04-01 då den höjdes med 2%. I månadsavgifterna ingår värme, vatten, bostadsrättstillägget till din hemförsäkringen, ComHems kabel-TVs grundutbud och fiber via Bahnhof 1000/1000.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man har inga större planerade renoveringar inom de närmsta åren. Föreningen har tidigare uppgett att enligt underhållsplanen planeras ca 2026 byte av tak, hängrännor och stuprör. Taken kommer att besiktigas men bytet kommer eventuellt att skjutas längre fram beroende på takens skick.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare är bland annat nya tak -01 på grund av konstruktionsfel, omläggning plattor och rabatt framför loftsgångshusen samt andra arbeten i utemiljön. 2016 renoverades garagetaken. 2019 byggdes grindar vid båda parkeringsplatserna samt byte av låssystemet. 2021 byttes ventilationen i loftgångshusen ut.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Fiber 1000/1000 Mbits/s trafikeras av Bahnhof och ingår obligatoriskt i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 135 st garageplatser och 70 parkeringsplatser i föreningen. En parkeringsplats kostar i dagsläget ca. 225 kr/mån och garageplatserna kostar antingen ca. 400 kr/mån (för en plåtad, täckt bur), ca. 325 kr/mån (för en plåtad öppen bur) och ca. 250 kr/månad för en öppen plats. Man kan även hyra en carport för 300 kr/månad men lång kö till dessa. Varje bostad tilldelas en plats utifrån tillgänglighet - i övrigt råder kösystem.

GEMENSAMT
I föreningen finns en föreningsgård (Folksångsgatan 177) med tillgång till solarium, bastu, mangel och samlingslokal samt föreningens kontor.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.spelmannen.com

Alla bilder

Område

Vårsången är ett familjevänligt och trivsamt bostadsområde som karaktäriseras av stora generösa grönytor. De japanska körsbärsträden sprider sin rosa glans över området under försommarens blomningsperiod och lekplatser för barnen finns spridda över området. Smala gångvägar förbinder de olika huskropparna och området har en hög grad av tillgänglighet för såväl unga som gamla. Man har nära till fotbollsplaner, tennisbanor, motionsslinga och här finns en fritidsgård. Vill man ta sig in till Malmö centrum går stadsbussarna, (Linje 2 och linje 8 tar ca 20 min till centrala Malmö), regelbundet från hållplatser i anslutning till området. I direkt närhet finns också expansiva Hyllie med tågstation, arena och köpcenter. Gångavstånd till Lindängens centrum för daglighandel.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 7 208 kr
Ingår i avgift Inkl. , Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Adress Folksångsgatan 257
Kommun Malmö
Område Vårsången
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 133 Kvm (Föreningens information)
Våning 1+2
Byggår 1982
Förening HSB:s Brf Spelmannen
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 10 600 kr/år varav:
El: 7 800 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 114 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!