Lund - Södra Sandby - Rögle

Rögle 203

Visa på karta

Naturnära - Sekelskifte - Stor tomt

Strax utanför Lund och Södra Sandby finner ni denna gedigna och rofyllda tegelvilla från tidigt 1900-tal. Ni har en fantastisk tomt om 12 700 kvm som rymmer allt från grönsaksland, blomsterrabatter och fruktodlingar. Varför inte förverkliga drömmen om djur på tomten? Det finns generösa ytor även på insidan. Ni kommer in i en luftig entré som leder vidare i den runtgående planlösningen med kök, matsal med kakelugn, badrum, hall och tre rymliga rum som idag används som vardagsrum, sovrum och allrum. På övre plan kommer ni upp till, hall, två sovrum, klädkammare/förråd och badrum kombinerad med tvättstuga. Fönster är bytta till 3-glas på 90-talet och huset värms upp med jordvärme. Läget är perfekt för de som vill komma bort från stadens brus men samtidigt ha möjlighet att enkelt ta sig in till arbete och skola. Många möjligheter att röra sig i naturen finns i närområdet med destinationer som Rögle dammar, Skrylle och naturreservatet Billebjer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 895 000 kr
Rum 6
Boarea 170 Kvm
Tomtarea 12700 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1902
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 900 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Strax utanför Södra Sandby och Hardeberga finner ni huset på Rögle 203. Många är välbekanta med området då Rögle dammar finns i krokarna. När ni kommer fram till tomten möts ni av en ståtlig tegelvilla från tidigt 1900-tal. En uppfart brer ut sig och ger plats för 4-5 bilar att parkera.  Intill huset finns ett uthus med garage om totalt 8m x 9m. Här är plats för två bilar och förvaring/hobby.

Närmsta busshållplats ligger 900m från huset och där stannar buss 175 och inne i Södra Sandby avgår linje 166 med täta avgångar.

Från huset har ni gångavstånd till populära strövområdet Skrylle, naturreservatet Billebjer där ni kan bada på sommaren, Rögle dammar, hagar med betande kor och det nya natur- och friluftsområdet i Rögle med 16 000 växter.

Alla bilder

Trädgård

Till huset har ni en fantastisk tom om 12 700 kvm som ramar in huset med härlig och lummig grönska. Närmst huset har ni gräsyta som skärmas av med staket. Här växer det fruktträd som varvas med buskage och blomsterrabatter. Intill huset finns en stensatt uteplats som ramas in av lägre buskar. Här är det sol hela dagen! Källare finns under en del av huset där ni finner uppvärmningssystemet.

Vidare på tomten har ni stor gräsyta som går bort mot skogsbrynet. Här kan odlingsdrömmarna förverkligas! En del av ytan nyttjas idag som trädgårdsland där man bland annat har odlat potatis, majs, squash, vitlök, sockerärtor och rädisor. Och för den som har drömmen om djur finns det utrymme för mindre hagar.

Roliga fakta är att programmet Trädgårdstider har spelats in i huset på andra sidan gatan. I vissa avsnitt har man sett en skymt av huset på Rögle 203.

Alla bilder

Växtlighet

I trädgården finns det en uppsjö av träd, buskar och blommor.

I ätlig väg finner ni bland annat: äppelträd, päronträd, plommonträd, röda och svarta vinbär, rabarber, krusbär, hallon, smultron, jordgubbar, vindruvor, fläder, vildväxande björnbär, krikon och rosenkvitten.

Annan växtlighet är pioner, hortensia, klätterhortensia, klematis, stockrosor, astilbe, daglilja m.fl.

Vårblommor: tulpaner, snödroppar, viol och vintergäck.

Alla bilder

Entré

Öppen och välkomnande hall som är centralt placerad. Härifrån når ni allrum, sovrum, badrum och trappa upp till övre plan. Bra med plats för skohylla, hatthylla och förvaring.

Alla bilder

Sovrum 1

Ljuset flödar in genom de tre stora fönsterna i detta generösa sovrum som ligger i anslutning till kök och entré. Fönsterna i huset byttes sent 90-tal och är 3-glas med träram och fönsterbrädena är i grå marmor. Här ligger parkettgolv och väggarna är målade vita.

Alla bilder

Kök

Trevligt kök med utsikt mot trädgården. Bra med plats för matgrupp och goda förvarningsmöjligheter i form av ett stort klassiskt skafferi och över/underskåp vid diskbänk. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt och kyl och frys. Golvet är klätt med plastmatta. Väggarna är vita och över diskbänken är det kaklat.

Kyl, frys och diskmaskin från 2020.

Spis från 2014.

Alla bilder

Hall

En mindre hall finns på kortsidan av huset som vätter mot uppfart/garage. Hallen bli perfekt att använda som vardagsingång och ni har goda avhängningsmöjligheter på väggen. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är vita.

Alla bilder

Matsal

Från köket kliver vi in i en hemtrevlig matsal med en fin kakelugn i ena hörnet. Härifrån kommer vi ut till uteplatsen. Golvet är klätt med parkett och väggarna är målade ljusa.

Kaminen är sotad och godkänd för användning. Det finns även en inbyggd fläkt som hjälper till att sprida värmen.

Alla bilder

Vardagsrum

Genom en bredare öppning kommer vi vidare från matsalen in i vardagsrummet som släpper in ljus genom fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är ett separat rum men blir som en förlängning av matsalen och bjuder in till umgänge. Parkettgolvet hittar vi även här och väggarna är ljusa.

Alla bilder

Allrum

Allrum som nås från vardagsrummet och entrén kan även användas som sovrum om så önskas. Här sitter en klassisk medaljongtapet på väggarna och parkettgolvet löper vidare från vardagsrummet. Ni får in fint ljusflöde genom fönster i tre väderstreck.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Från entrén når man badrummet som är utrustad med WC, handfat och dusch. Badrummet är inrett med våtrumstapet och våtrumsmatta i ljus beige ton.

Alla bilder

Övre plan

Trappan leder oss upp till hallen på övre plan. Plastmatta på golvet och ljust beige mönstrad tapet på väggarna. Vidare från hallen kommer ni till två sovrum och ett badrum kombinerat med tvättstuga.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet är väl tilltaget i yta och fullkomligt badar i ljus då det har hela tre fönster. Väggarna är klädda med våtrumstapet och golvet med våtrumsmatta i beige kulör. Här finns wc, handfat med under-/överskåp, dusch, tvättmaskin och avlastningsbänk.

Badrummet renoverades 1992.

Tvättmaskin från 2017/2018.

Alla bilder

Sovrum 2

Till höger finner ni det första sovrummet. Snedtaket skapar en mysig känsla och här har vi utsikt mot uppfart/garage. Väggar och tak är målade i en röd kulör och golvet kläs med plastmatta. Från sovrummet når ni en stor klädkammare/förråd och vindsförvarning under snedtaket.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrummet har fönster ut mot den grönskande trädgården. Ljusa väggar och plastmatta på golvet. Bra med förvaring i form av tre garderober, två vindsförvarningar som ligger ut under snedtaken och ytterligare en klädkammare ut mot hallen. Taklucka upp till råvinden finns här.

Alla bilder

Tomten

Satellitbilderna är inhämtade från Eniro och Hitta.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 895 000 kr
Adress Rögle 203
Kommun Lund
Område Södra Sandby - Rögle
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 170 Kvm (Uppmätt av säljare)
Tomtarea 12700 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea är baserad på säljarens uppgifter. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet uppmanas till att göra en egen uppmätning.
Byggår 1902
Grundläggning Krypgrund & källare
Stomme Sten och trä
Fasad Tegel
Tak Eternitplattor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Jordvärme
Vatten/Avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 45 783 kr/år varav:
El: 39 824 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 14.643 kWh. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Försäkring, fiber, sotning, och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 81 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 045 000 kr
Summa pantbrev 1 900 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 900 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 900 000 kr Budgivare 2 2022-09-26 14:04
3 800 000 kr Budgivare 1 2022-09-26 13:34