Malmö - Oxie Kyrkby

Hammarbacksvägen 102

Visa på karta

Hörntomt - Fantastisk utsikt - Bra skick

På en trevlig hörntomt ligger detta inbjudande sutteränghus på ett fantastiskt läge med milsvid utsikt! Huset är i gott skick med bl.a. nytt kök 2020 och helrenoverat badrum 2019. I entréplanet ligger kök, stort och ljust vardagsrum med gott om fönster och utgång till balkong, ett sovrum samt badrum och tvättstuga. I bottenplan finns ett rymligt och mysigt allrum samt tre bra sovrum, varav ett har utgångtill trädgården, och helkaklat badrum samt klädkammare. Hörntomten ger extra kvadratmeter och ni finner flera uteplatser samt möjlighet till odling och stor gräsmatta. Lugn och barnvänlig miljö då gatorna runt husen är bilfria. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Rum 6
Boarea 127 Kvm
Biarea 21 Kvm
Tomtarea 336 Kvm
Typ Suterränghus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Hammarbacksvägen 102! - Ett välplanerat sutteränghus på trevlig hörntomt vilket erbjuder extra kvadrat och möjlighet att gå runt huset utvändigt. Huset har en totalyta på 148 m² varav 127 m² räknas som boarea och 21 m² som biarea då nedre plan är i sutteräng. Arean är fördelad på 6 rum och kök i tvåplan varav 4 sovrum, Vidare finns två kaklade badrum och praktisk tvättstuga. 2 flrröd på tomten om totalt ca 18 m² och garageplats i gemensam garagelänga.

Alla bilder

Trädgård

Tack vare husets hörnläge får man här en större tomt än de flesta i grannskapet vilket ger många möjligheter. På gaveln av huset passar det perfekt att använda sina gröns fingrar i de många odlingslådorna och det finns massor planterat såsom vindruvor, äpple, hallon, jordgubbar, björnbär, gräslök m.m. På husets baksida har ni en generöst tilltagen gräsmatta som med lätthet rymmer den obligatoriska studsmattan och utrymme för lek.

Alla bilder

Uteplatser

Huset erbjuder flertalet uteplatser på fram- och baksida samt även på husets gavel. Bara att välja plats utefter önskan om sol eller skugga.

Alla bilder

Entré

Välkomnande och möblerbar hall med praktisk grå klinker klinker på golvet. Det är ljusa väggar och gott om förvaringsmöjligheter. Från hallen nås också tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk samt ytterligare förvaringsutrymme.

Alla bilder

Kök

Renoverad köksdröm som färdigställdes 2020 med vita skåpluckor och fronter som harmoniserar med den ljusa bänkskivan och det vita kaklat med fasad kant ovan. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor och bra avlastningsytor. I den ljusa bänkskivan finner ni en nedfälld och underlimmad diskho. Köket är naturligtvis fullutrustat och har en maskinpark bestående av kyl och frys i fullstorlek, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin samt inbyggd mikro och en snygg spisfläkt i rostfritt. Totalt tre fönster ger bra med dagsljus och tack vare spaljén mot vardagsrummet strömmar ljuset även härifrån.

Alla bilder

Matplats

Köket erbjuder en inbjudande och rymlig matplats med dubbla fönster mot framsidan.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och mycket trivsamt vardagsrum med många fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Gott om plats för både matsalsbord och matsalsmöblemang. Vardagsrummet är idag avdelat med ett sovrum men kan enkelt återställas om man önskar ytterligare utrymme. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen där man njuter av en milsvid utsikt.

Alla bilder

Balkong

Balkongen har utgång från vardagsrummet och en underbar, milsvid utsikt!

Alla bilder

Utsikt

Från balkongen fås en strålande utsikt över Oxie Kyrby och vidare över det böljande landskapet.

Alla bilder

Sovrum 1

Vardagsrummet har delats av vilket ger ett sovrum även i entréplanet. Passar utmärkt som barnrum eller kanske ett avskilt tv-rum. Mellanväggen mot vardagsrummet kan enkelt tas ned igen ifall man vill ha ytterligare kvadrat till umgänget.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrummet på entréplan är halvkaklat med vita klinkerplattor och väggarna vitt kakel. Vidare finns dusch samt handfat och wc.

Alla bilder

Allrum

Trappan från entréplanet leder ned till ett riktigt mysigt allrum på nedre plan. Härifrån har man access till de tre sovrummen, en stor klädkammare samt badrummet på nedre plan. Nylagt parkettgolv och nymålade väggar i vitt ger ett fräscht och behagligt intryck.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Lyxigt helkaklat badrum som genomgick en helrenovering 2019. Klassisk färgskala med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. I inredningsväg hittar ni duschhörna med infällbara och platsbesparande glasdörrar, wc, handfat med kommod, spegelskåp på väggen samt ett vägghängt linneskåp. Infällbara spotlights i taket ger behagligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Perfekt barn- eller gästrum med utrymme för säng och skrivbord. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar, vilket är genomgående i bottenplanets alla tre sovrum.

Alla bilder

Sovrum 3

Fungerar som husets Master Bedroom och rymmer dubbelsängen samt flertalet garderober längs ena väggen plus möjlighet till möblering med byrå. Stort fönster mot trädgården ger bra med ljus.

Alla bilder

Sovrum 4

Detta sovrum används i dagsläget som arbetsrum. Det finns plats för en 120 cm bred säng samt skrivbord om man hellre skulle vilja återta det som sovrum. Här finns också utgång med direkt access till trädgården.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Hammarbacken 29

Taxeringsinformation:
Byggnad, totalt värde: 1 321 000 kr
Mark, totalt värde: 704 000 kr
Summavärde: 2 025 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1976
Värdeår: 1976

Uttagna pantbrev:
2 125 800 kr fördelat på 5 st. datapantbrev.

Alla bilder

Övrigt

Bredband finns via Ownit, 100/100 Mbit/s för 130 kr/mån.

Nuvarande ägare har genomfört följande renoveringar/reparationer senaste åren:

2018 - Ny Luftvärmepump nedre plan. 

2019 - Fönster framsida/balkongdörr och fönster baksida samt ytterdörr och sidoljus. Träfasad framsida upp till taköverhäng. Dörrlåssats ASSA. Trallstaket trädgård. Ny tvättmaskin. Ny Varmvattenberedare. Renoverat badrum nedre plan.

2020 - Belysning vid framdörr och altandörr nedre plan och ny strömbrytare. Nytt kök (IKEA) samt laminatgolv övre plan. Bytt EL-central till en med automatsäkringar. Nya PEX-rör till köket på ovanvåningen (gamla pluggade pga läckage). Parkettgolv nedre plan. Spottar och sänkt taket i rummet ut till trädgården. Målat om huset/förråden till ljusgrå färg. Ny luftvärmepump på övre plan (vardagsrummet). Ny takpapp/plåt på huset och förråden uppe och nere. Ny duschblandare och duschsett på badrum på entréplan. 

2021 - Låskolv till balkongdörr övre plan med matchande nyckel som till ytterdörren.  

2022 - Spolat alla avlopp i förebyggande syfte.

Säljarna vill upplysa om följande:
Puts på sockeln vid husgaveln är sprucken. Det börjar bli dags att byta förrådsdörrana på båda förråden. Eventuellt byta altandörr/fönster i sovrummet ut till trädgården, (original ifrån 1978).

Alla bilder

Tomträtt

Fastigheten är upplåten med tomträtt, den årliga avgälden uppgår till 7 300 kr.
Nuvarande avgäldsperiod fastställdes 2017-01-01 vilket innebär att nuvarande kostnad gäller t.o.m. 2026-12-31. Tomträttsavgiften är avdragsgill i deklarationen på samma sätt som räntor på lån, dvs att man får 30% av kostnaden tillbaka i form av skattereduktion. (Ungefär två år innan en pågående avgäldsperiod löper ut skickar kommunen ut ett tilläggsavtal med förslag till ny avgäld för den kommande avgäldsperioden.)

Alla bilder

Samfällighet

Gemensamhetsanläggning MALMÖ OXIE GA:7, GA1.

I samfällighetsavgiften (14.520 kr/år eller 1.210 kr/mån) som debiteras kvartalsvis ingår: Underhåll av gångar i området, belysning, garage, förråd, lekplatser och gemensamma områden samt kabel-TV. Fast avgift till VA-verket ingår i samfälligheten. Vattenkostnaden ingår i samfällighetsavgiften upp till en volym av 57 m3. Årlig avstämning görs och en kreditering alternativt debitering med 11,67 kr per kubik för överskjutande förbrukning sker i april.
Hemsida: www.hammarbacken.com

Alla bilder

Område

Oxie allmänt:
Oxie är nära stan men ändå på landet! Här finns skolor och dagis på gångavstånd, buss och tåg går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor, natursköna reakreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt. Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö. I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, post, bank, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Oxie Kyrkby:
Oxie Kyrkby tillhör de äldre delarna av stadsdelen Oxie. Här finns ett lugnt och stilla villakvarter med grönskande kullar runt knuten. Oxie kyrkby omfattar den del av tätorten Oxie som ligger norr om järnvägen. Inom delområdet ligger Oxie kyrka. I delområdet finns Kungshögsskolan (F-6) samt Byängens, Oxiegårdens och Sockerbruksgårdens förskolor. Vid Kungshögsskolan ligger Oxie Idrottsplats, där Oxie IF spelar fotboll. Efter enskiftet 1806 bestod bebyggelsen länge av en samling hus kring kyrkan. Först på 1970-talet byggdes samhället ut kraftigt, med villor och radhus. Oxie kyrkby har uråldriga anor. Kyrkan är från 1100-talet, men gravhögarna på höjden mot Malmö är från bronsåldern. Vill man besöka storstadens myller erbjuds det dessutom goda kommunikationer till Malmö centrum såväl om Köpenhamn. I Oxie Kyrkby finns livsmedelsbutik med generösa öppettider må-sö. I byn finns även en pizzeria. I Oxie Centrum finns vårdcentral, tandläkare, livsmedelsbutik, bibliotek m m. Byängens förskola, Oxiegårdens förskola, Grundskola Kungshögs-Skolan.

Käglinge naturområde:
Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker. Ambitionen med de naturvårdande åtgärderna i Käglingeområdet har varit att skapa ett rikt och varierat naturområde som ska vara tillgängligt och intressant för såväl särskilt naturintresserade som skolklasser och söndagsflanörer. Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss. I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra. I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Sutterängplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 595 000 kr
Adress Hammarbacksvägen 102
Kommun Malmö
Område Oxie Kyrkby
Typ Suterränghus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 6
Boarea 127 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 21 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 336 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Sutteräng, gjuten
Stomme Lättbetong samt träregelstomme i entréplanet
Fasad Tegel, trä och puts
Tak Papp, omlagt 2020 med utäkad garanti i 15 år
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump x 2
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från 2019 samt något 2-glas original
TV/Internet Bredband finns via Ownit, 100/100 Mbit/s för 130 kr/mån. Kabel-tv från Telenor ingår i samfälligheten.
Driftskostnad 49 006 kr/år varav:
El: 25 000 kr
Samfällighet: 14 520 kr
Renhållning: 2 190 kr
Tomträttsavgäld: 7 300 kr
Vatten och avlopp ingår i samfälligheten. Årlig elförbrukning på ca 12.000 kWh. Fastighetsskatt om 8 874 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 73 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 025 000 kr
Summa pantbrev 2 125 800 kr
Servitut/GA Avtalsservitut ledningar mm
Gemensamhetsanläggning MALMÖ OXIE GA:7

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning