Lund - Östra Torn

Iliongränden 94

Visa på karta

Eftertraktat gavelhus på lugnt läge intill Bananparken

I omåttligt populära Brf Djingis Khan finner ni detta yteffektiva bostadsrättsradhus som i dagsläget disponeras som 4,5 rok men enkelt kan byggas om till 5-7rok (6rok enl. lägenhetsförteckningen). Då bostaden är i behov av renovering har du en unik möjlighet att skapa ditt eget drömboende! Bostaden präglas av sin flexibla planlösning och den gröna och insynsskyddade uteplatsen mot Bananparken. Utöver detta är kök och hall utbyggda vilket bidrar med ökad rymd och förvaring. I Brf Djingis Khan bor du i ett socialt och bilfritt område där grannar värnar om varandra och det alltid är något roligt på gång. Föreningen är känd för sin gemenskap, sitt kulturliv och för sina unika gårdar. En kort promenad tar dig till nya Brunnshög där matbutiker, restauranger, gym och lekplatser redan börjar växa fram och inom några år kommer här finnas även bageri, systembolag, vårdcentral och apotek.

I korthet

Utgångspris 4 100 000 kr
Månadsavg. 6 974 kr
Rum 6
Boarea 110.7 Kvm
Våning 1-2
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt: 073-718 42 66
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

VARDAGSRUM

Enstavsparkett i ek på golv och vita väggar. Här ryms såväl soffgrupp som matplats. Rummet har öppnats upp mot bostadens 4:e sovrum för att skapa ännu mer gemensam yta. Önskas hellre ytterligare ett rum kan detta enkelt återställas. Från vardagsrummet nås den mer privata uteplatsen på bostadens baksida.

Alla bilder

KÖK

Rymligt kök med brädgolv i massivt trä och vita väggar. Köket har utökats för att skapa mer utrymme, större matplats, samt mer förvaring och bänkyta. Inredningen (IKEA 2003) har luckor i massiv björk och bänkskiva i massiv teak med stänkskydd i marinblå mosaik ovan. Köket är utrustat med diskmaskin (Bosch 2019), spis/ugn (Husqvarna 2003), kyl och frys (Husqvarna 2003), och fläkt (Franke 2022). Matplats för ca 6-8 personer och ytterligare förvaring i inbyggda garderober. Fönster i öst som blickar ut över innergården.

Alla bilder

UTEPLATSER

Ägaren av bostaden disponerar två uteplatser, en på husets framsida och en på baksidan. Uteplatsen på husets framsida är stensatt med rabatter och vetter mot den av 16 hushåll delade innergården. Uteplatsen på husets baksida består av en altan omringad av grönska med en gång som leder en ut till gången och vidare in mot Bananparken.

Alla bilder

SOVRUM 1

Direkt till höger när du kommer upp för trappan finner du bostadens första sovrum med fönster i öst som blicker ut över innergården. Här ligger en ljus plastmatta på golv och väggarna är klädda i grön tapet. Rummet rymmer såväl dubbel- som enkelsäng samt förvaringsmöbler eller arbetsplats. Förvaring i dubbelgarderob.

Alla bilder

SOVRUM 2

Stort sovrum med ljus laminat på golv och blåa väggar. Fönster i väst mot den gröna och lummiga Bananparken. Här ryms såväl dubbelsäng som arbetsplats och förvaringsmöbler. Rummet är utrustat med två garderober med spegeldörr.

Alla bilder

SOVRUM 3

Rymligt sovrum med fönster i två väderstreck. Rummet har tidigare varit avdelat i två mindre rum och har därför två ingångar där den ena i dagsläget används som klädkammare. På golvet ligger laminatgolv med trämotiv och väggarna är målade i gult. Från rummet nås den rymliga vinden.

Alla bilder

HALL

Tillbyggd entréhall med terracottafärgad klinker på golv och gula väggar. Plats för avhängningsmöbler. Fönster i väggarnas överkant bidrar med ljus. Intill entréhallen har ett av bostadens rum konverterats till utökad hall, här med ljus laminat på golv och gula väggar. Rummet är utrustat med en stor skjutdörrsgarderob. Härifrån nås gäst-WC:t.

Ovanvåningens L-formade hall har ljus plastmatta på golv och vita väggar. Hallen är utrustad med ett flertal garderober.

Alla bilder

BADRUM

Blå plastmatta på golv och ljusgrå våtrumstapet på väggar. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod i vitt, spegelskåp med förvaring, toalett, tvättmaskin, torkskåp och förvaringshyllor.

Alla bilder

GÄSTTOALETT

Alla bilder

Förening

Brf Djingis Khan är en otroligt social förening med ett enormt utbud av aktiviteter mm. Vartannat år firas Bananfestivalen, en tredagardsfest med livekonserter, cirkus, karnevalståg och massvis av aktiviteter för alla åldrar. Under vinterhalvåret träffas grannarna en gång i månaden på soppkväll i föreningens gemensamhetslokal Vita Huset där man även finner föreningens byteshandel. Årligen firas valborgsmässoafton och midsommar och i Augusti håller Bananrepubliken kräftskiva! Utöver detta finns ett enormt utbud av trevligheter på området, bl.a. Midnattskören, pannkaksförsäljning, yoga och träning.

Området började bebyggas 1971 som studentbostäder och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl a Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. 1973 köpte föreningen fastigheten som därmed blev en bostadsrättsförening. Området består av 20 gårdar, A-T. Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem. I föreningen finns även en stor festsal samt en mindre lokal som kan hyras separat eller samtidigt. Beroende på omständigheter kan stora lokalen hyras till en kostnad om ca 200-500 kr/tillfälle och lilla lokalen till en kostnad om ca 100-250 kr/tillfälle. Det finns även en bilvårdsanläggning och fyra hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

I föreningen finns 339 parkeringsplatser, varav 6 laddningsbara parkeringsplatser och ca 96 platser med motorvärmaruttag. Ytterligare 6 laddplatser är beställda. Till varje hushåll hör ett permanent parkeringstillstånd och ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kan tas ut mot en kostnad om ca 200 kr. Till varje hushåll hör även två gästparkeringstillstånd. För att nyttja laddplatserna krävs ett konto hos E.on.

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 mbit/s) via Ownit.

Föreningen har en vicevärd som har hand om administrativa uppgifter i föreningen. Expeditionen är öppen på torsdagar kl. 17.30–19.00.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 316 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 1973 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

Renoveringar:
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.

Pågående/planerade projekt:
-Renovering av samtliga gårdars lekplatser
-Utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem
-Avslutande installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder samt installation av mekaniska fläktar och isolering i krypgrunderna.
-Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.

Mer heltäckande information om föreningens pågående projekt hittar ni här: https://www.djingis.se/pagaende-projekt-2/. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Spekulanter uppmanas att även besöka föreningens otroligt informativa hemsida www.djingis.se och ta del av informationen som finns där.

Alla bilder

Östra Torn

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

Alla bilder

admin_order_193_1653302064_1

Med reservation för avvikelser

admin_order_193_1653302064_2

Med reservation för avvikelser

admin_order_193_1653302064_3

Med reservation för avvikelser

admin_order_193_1653302064_4

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 100 000 kr
Månadsavg. 6 974 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-TV, parkering, internet.
Adress Iliongränden 94
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 6
Boarea 110.7 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1971
Förening HSB Brf Djingis Khan
Pantsatt Ja
Förråd Ja, vindsförråd samt förråd i förrådslänga intill parkeringen.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Digital TV via Sydantenn och bredband via Ownit
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning