Malmö - Virentofta - Husie

Hörnbogatan 14

Visa på karta

Friköpt - Isolerat & uppvärmt uterum - Modern planlösning

På lugna och familjevänliga Virentofta finner ni denna friliggande 80-talsvilla belägen på friköpt och uppväxt tomt om 464 m². Klassisk teglad 1,5-plansvilla med en boarea om 136 m² fördelat över 5 rum och kök, varav 3 sovrum som med lätthet kan bli 5. I entréplanet finner ni kök, helkaklat badrum, tvättstuga, ett bra sovrum och ett underbart vardagsrum med fantastiskt ljus tack vare fönster i dubbla väderstreck. Ovanvåningen erbjuder två sovrum, varav ett mycket generöst tilltaget Master bedroom med inbyggd garderobsvägg och västerbalkong, helkaklat badrum samt inbjudande och ljust allrum som enkelt kan göras om till ytterligare två sovrum. Huset erbjuder också ett uppvärmt och vinterisolerat uterum på 19 m² vilket ger massor med möjligheter samt ett garage med förråd som tillsammans mäter ca 28 m². Välskött och uppvuxen trädgård med mjuk gräsmatta som inbjuder till spring och barnlek. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 136 Kvm
Biarea 47 Kvm
Tomtarea 464 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Måndag 26 september 17:00 - 17:30
  • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
Visa alla

Välkommen

Välplanerad familjevilla belägen på friköpt och uppväxt tomt i populära Virentofta, välkomna på visning!

Alla bilder

Trädgård

Merparten av tomten ligger i bra sydvästläge vilket ger gott om sol i hela trädgården. Uppväxta häckar och träd ger en privat och insynsskyddad trädgård där familjen kan njuta och umgås. Bra storlek på gräsmattan ger utrymme till lek för barnen och den obligatoriska studsmattan.

Alla bilder

Uteplatser

I anslutning till uterummet på husets baksida finns två härliga uteplatser som tack vare sitt ypperliga läge får massor av sol från morgon till kväll. Uteplatserna är stenlagda och ger bra utrymme för möblering med matplats och/eller loungegrupp efter önskemål. Uteplatserna nås från köket samt uterummet.

Alla bilder

Uterum

Vinterisolerat uterum (19 m²) med golvvärme ger fantastiska möjligheter att nyttja rummet hela året om. Klinkergolvet är både snyggt, praktiskt och lättskött. De skjutbara glaspartierna från golv till tak suddar ut gränserna mellan ute och inne på ett tilltalande sätt. 

Alla bilder

Entréhall

När ni kliver in genom dörren välkomnas ni av ett fantastiskt ljus tack vare den generösa ytan och den öppna planlösningen, samtidigt som ni får en härlig fri siktlinje genom huset. Grå klinkerplattor närmast ytterdörren, vilket både är praktiskt och snyggt. I hallen finns en inbyggd klädkammare som erbjuder välbehövliga förvaringsmöjligheter. Från entréhallen nås samtliga rum i bottenplanet samt trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Vardagsrum

Fantastiskt vardagsrum med burspråk och fönster i dubbla väderstreck vilket ger ett underbart ljusflöde. Generöst tilltaget till ytan och här ryms utan problem stor soffgrupp och fåtöljer samt mediamöbel. Delvis öppet mot köket ger en tilltalande och modern planlösning.

Alla bilder

Kök

Rejält stort och ljust kök med gott om utrymme till matplats för hela familjen. Rikligt med dagsljus fås tack vare både fönster och fönsterdörr mot en av uteplatserna i trädgården. Köket går i vitt och är fullutrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Bardel med överhängande vitrinskåp ger massor av förvaring samt en naturlig avgränsning mot matplatsen. 

Alla bilder

Sovrum 1

I entréplanet av huset erbjuds ett trevligt sovrum som ger bra med utrymme till både dubbelsäng och kanske skrivbord utöver den befintliga garderoben längs ena väggen. Stort fönster mot uterummet/trädgården ger bra med ljus.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum i ljus färgskala som utöver wc och handfat erbjuder duschhörna med skjutbara glasdörrar. Fönster mot framsidan av huset ger både dagsljus och vädringsmöjligheter.

Alla bilder

Tvättstuga

Renoverad och helkaklad tvättstuga i tilltalande färgskala och ypperligt skick. Utöver tvättmaskin och torktumlare finns tvättbänk med vask samt massor av praktiska skåp och lådor till förvaring. Separat entré från uterummet ger en grovingång och således en utmärkt plats att klä av smutsiga och leriga barn på. I tvättstugan finner ni också elpannan med sin varmvattenberedare.

Alla bilder

Ovanvåning

Via den vitmålade trappan når ni den inbjudande ovanvåningen som med nuvarande planlösning erbjuder ett mycket stort och ljust allrum, ett mindre sov/arbetsrum samt badrum och ett magnifikt Master bedroom med balkong. Önskas fler sovrum kan allrummet enkelt delas av till ytterligare två sovrum om behov finns.

 

Alla bilder

Allrum

Med fönster på husets östergavel ackompanjerat av dubbla takfönster i mot gatan i norr stoltserar detta spatiösa allrum med massor av ljus. Rummet passar perfekt som lek- eller spelrum för barnen, arbetsplats eller varför inte ett andra vardagsrum. Önskar ni ytterligare sovrum kan ni med lätthet dela upp allrummet i två rymliga sovrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum eller kanske till hemmakontoret. Takkupa mot baksidan av huset ger bra med ljus och extra golvyta.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Takfönstret ger det lilla extra ljuset som ofta saknas i badrum på ovanvåningar. Helkaklat i klassisk färgskala med terrakottafärgat golv och ljust kaklade väggar väggar. Badrummet är utrustat med fristående badkar, wc, handfat med underskåp, stort väggfast linneskåp, belyst väggspegel samt handdukstork.

Alla bilder

Master bedroom

Mycket stort och luftigt Master bedroom som får mycket dagsljus av det generöst tilltagna fönsterpartiet samt fönsterdörren ut till den egna balkongen i optimalt västerläge. Längs ena väggen finns ett en hel garderobsvägg bakom skjutdörrar. Vidare ryms med lätthet både dubbelsäng, nattduksbord, fristående byråer och kanske också en mysig fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags.

Alla bilder

Övrigt

Garage med tillhörande förråd, totalt ca 29  m². Uppställningsplats för ytterligare en bil på uppfarten.

Balkong i optimalt västerläge som nås från husets Master bedroom.

Möjlighet finns att koppla in fiber till fastigheten till ett förmånligt pris via Krokus/Virentofta Villaförening. Kontakta ordföranden för villaföreningen för exakta villkor. https://www.krokusvirentoftavf.se/ 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Hörntofta 16

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 2 019 000 kr
Mark, totalt värde: 996 000 kr 
Summavärde: 3 015 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1983
Värdeår: 1983

Uttagna pantbrev:
2 300 000 kr fördelat på 8 st datapantbrev. 

Alla bilder

Område

I Virentofta bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du är nära natur och grönområden. Stadsdelen Husie, där Virentofta är ett av områdena, kallas för den gröna stadsdelen. Detta för att andelen grönområde och jordbruksmark är stor i förhållande till övriga Malmö.Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde som anlades efter att Bulltofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Förutom de olika motions- och promenadspåren finns bland annat ett motionscenter, ett utegym, olika bollplaner, minigolfbana, tennisbana och frisbeegolfbana. På vintrarna finns här skidspår och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke.

Östra Malmö är populärt att bosätta sig för dem som vill bo lite utanför stan men med direkt närhet till centrala delarna och service och kommunikationer. På bara några minuter befinner du dig både på ringvägen för vidare färd in mot stan eller ut på motorvägen. Området är barnvänligt, lugnt, behagligt och med närheten till såväl förskola som grundskola, blir det enkelt för barnfamiljen.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Hörnbogatan 14
Kommun Malmö
Område Virentofta - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 136 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 47 Kvm (Enligt uppmätning)
Tomtarea 464 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean är uppmätt till 47 m² fördelat enligt följande: Uterum, 18,7 m²m Garage 18,8 m² samt förråd 9,7 m².
Byggår 1983
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel/Trä
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Vattenburen el samt 2 luft/luft värmepumpar
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 31 190 kr/år varav:
El: 26 000 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Renhållning: 2 190 kr
Fastighetsskatt om 8 874 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Driftskostnaden är beräknad för maj 2021 tom april 2022. Beräknad årsförbrukning el 2022, 8 174 kWh.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 015 000 kr
Summa pantbrev 2 300 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Måndag 26 september 17:00 - 17:30
  • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
  • 17:00 FULLBOKAD!
  • 17:10 FULLBOKAD!
  • 17:20 FULLBOKAD!