Lund - Östra Torn

Flöjtvägen 18 B

Visa på karta

Renoveringschans på lummiga Östra Torn

Nu ges tillfälle att skapa ditt eget drömboende på natursköna Östra Torn med närhet till såväl city och universitetet som till nya Brunnshög. Här får du bland annat en yteffektiv och genomtänkt planlösning som går att öppna upp, en balkong i väster som går att bygga ut till altan och ett lugnt och naturnära boende med närhet till allt! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 657 kr
Rum 2
Boarea 56 Kvm
Våning 1/2
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Torsdag 11 augusti 17:45 - 18:15
    • Bokad visning, anmälan krävs!
Visa alla

KÖK

Yteffektivt kök med ljus mönstrad plastmatta på golv och varm gul tapet på väggar. Köksinredning från byggåret med stommar i gult, luckor klädda i trämönstrad dekorationsplast, och kromade handtag i klassiska stil 555. Diskbänk i rostfritt och bänkskivor av perstorpsskiva med klassiskt virrvarrmönster. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, och fläkt. Matplats för 2-4 personer. Önskas en mer öppen planlösning kan köket öppnas upp mot vardagsrummet vilket även möjliggör en större matplats.

Alla bilder

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med ekparkett i klassiskt rutmönster på golv och terrakottafärgad tapet på väggar. Här ryms såväl soffgrupp som ytterligare matplats och rummet kan öppnas upp mot köket om så önskas. Från vardagsrummet nås balkongen.

Alla bilder

SOVRUM

Rymligt sovrum med grå plastmatta på golv och rostfärgade väggar. Här ryms dubbelsäng samt förvaringsmöbler.

Alla bilder

HALL

Hall med röd heltäckningsmatta och röd mönstrad tapet. Gott om förvaring i hela 8st garderober samt ytterligare plats för avhängning och ytterligare förvaringsmöbel.

Alla bilder

BADRUM

Badrum med blå plastmatta på golv och rostfärgade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, toalett, och spegelskåp med förvaring.

Alla bilder

BALKONG

Balkong i väst som går att bygga ut till en större altan om så önskas. För med information vänligen se bilagan "Fagotten ABC" under dokument nedan.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Fagotten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 268 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades 1976 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

I varje trappuppgång finns en gemensam tvättstuga utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. Grovtvättstuga för mattor och textilier på Flöjtvägen 6A.

I föreningen finns 6 st gårdar med vardera 4 hus. Varje gård inrymmer en stor grönyta med sandlåda för barnens lek. Föreningen har även en stor gemensam lekplats med lekställningar från 2008. Där finns bland annat klätterborg, gungor, gungbräda och rutschkana.

Föreningen har flera förmåner för medlemmarna. Medlemmarna har bl.a. möjlighet att hyra gemensamhetslokal (275kr/tillfälle), extra förråd (116kr/mån, kösystem), samt kolonilotter (220kr/år). Samtliga medlemmar har tillgång till bastu. Gårdsombud finns på varje gård. Varje år får gårdarna en viss summa pengar för inköp av växter, gemensamma lekredskap, gårdsfest eller annat till gården. Cykelförråd finns i källaren på Flöjtvägen 20 och cykelställ med tak finns på gårdarna.

I månadsavgiften ingår en parkeringsplats. Gästparkering finns i anslutning till dessa. MC-parkering i garage kan hyras för 173 kr/månad och tillgång till laddstolpe för 100kr/månad.

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Internet levereras via ett eget datornätverk, så kallad DHCP. Se mer detaljerad info på föreningens hemsida.

Utförda renoveringar:
1999 - investerade föreningen i byggandet av ett eget

datornätverk och en Internet-anslutning som för närvarande
är på 100 Mbps.
2004 - byggdes nya sophus, och hela värmesystemet gjordes
om för att säkra en effektivare och bättre drift.
2005 - genomfördes en större översyn av fastigheternas tak.
2008 - gjordes lekplatsen om och samma år byggdes
takförsedda uppställningsplatser för cyklar.
2009 - renoverades balkongerna med ny vägg mot lägenheten,
nytt fönster och ny dörr.
2014 - entrépartier i trappuppgångar ersattes med nya och ett
tag-låssystem installerades
2017 - Omasfaltering av området påbörjad.
2018 - Omfattande lagningar av fogar i tegelfasaden. Tilläggsbelysning utomhus. Asfaltering av två gårdar
2019 - Radonmätning. Asfaltering av resterande två gårdar samt centralplanen inne i området. Fortsatta lagningar av fogar i tegelfasaden. Byte av ett antal fönsterbalkar. Installation av 16 laddenheter för el- och elhybridbilar. Övergång till gemensam el med individuell mätning
2020 - Förstudie av värme- tappvatten- och spillvattensystem. Byte av cirkulationspumpar och expansionskärl i undercentralen. Nya fastighetscentraler för el (med jordfelsbrytare). Reparation av parkeringsplatsernas asfaltering. Renovering av lekplatser. Kanalrensning inför OVK.
2021 - Fortsatt studie av värme- tappvatten- och spillvattensystem. Besiktning av balkonger, lekplats och taksäkerhet. Installation av ny belysning med sensoravkänning i tvättstugor.
2022 - Byte av tvättmaskiner och torktumlare samt värmekulvertar och värmesystem.
2022 - OVK-besiktning.

Planerade/pågående renoveringar:
2023 - Föreningen har inhämtat offerter för relining av avlopsstammar. Arbetet planeras påbörjas våren 2023. I dagsläget är inga beslut tagna. För mer info se PDF under "dokument".
2022 - Byte av nya belysningsarmaturer i trappuppgångarna till LED – lampor
2022 - Målning och rengöring av fönster och plåtar över tvättstugorna

Vad ingår i månadsavgiften?
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, parkering, och bostadsrättstillägg.

Tidigare avgiftsförändringar:
Mellan åren 1994 - 2006 har månadsavgiften höjts med ett snitt om 1.8% per år.
2014 höjdes avgiften med 4,1% pga av den allmänna
kostnadsutvecklingen och den långsiktiga underhållsplanen.
2015 höjdes avgiften med 2%.
2016 höjdes avgiften med 1%.
2017 höjdes avgiften med 1%.
2018 höjdes avgiften med 1%.
2019 höjdes avgiften med 3 %.
2020 höjdes avgiften med 3 %.
2021 höjdes avgiften med 10 %.
2022 höjdes avgiften med 5 %

Har föreningen gemensam el: Ja sedan 2019

Tillåter föreningen juridisk köpare?: Ja

Tillåter föreningen delat ägande?: Ja, föreningen vill att den som bor äger minst 10%. Se föreningens stadgar för mer information.

För att bli godkänd som medlem i föreningen måste man vara medlem i HSB Skåne. Medlemsandel i HSB Skåne är en engångsavgift om 500 kr/person som återfås vid eventuellt utträde medlemsavgiften är 150kr/hushåll per år. Medlemskapsansökan görs på HSB:s hemsida.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.fagotten.org

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når. 

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar. 

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 657 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår, el värme vatten samt ett obligatoriskt inlägg om 40kr avseende gemensam el.
Adress Flöjtvägen 18 B
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 56 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/2
Balkong Ja
Byggår 1970
Förening HSB:s Brf Fagotten
Pantsatt Ja
Förråd Ja, i trapphuset.
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 3 726 kr/år varav:
El: 1 446 kr
Försäkring: 2 280 kr
Angivna driftskostnader är schablonsummor.
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Torsdag 11 augusti 17:45 - 18:15
    • Bokad visning, anmälan krävs!
    • 17:45 FULLBOKAD!
    • 18:00 FULLBOKAD!