Malmö - Nobeltorget Östra Sorgenfri

Bodekullsgången 19c

Visa på karta

50-talare - Söderbalkong i mot grön innergård - lågt belånad föreningen.

Välkommen till en genomgående 50-talare med balkong i bästa söderläge. Balkongen ligger mot den gröna innergården. Boendet har många originaldetaljer bevarade för den som vill ha en tidlös lägenhet. Kök och bad är båda i originalskick, ytskikten är i behov av renovering. Boendet är perfekt placerat om man gillar lugn och ro tillsamanas med vacker utsikt över två gröna innergårdar. Inga bilvägar här inte. Lägenheten är i princip insynsfri. Omtyckt föreningen med god ekonomi och låg belånings grad. Varmt välkommen till visning.

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 4 812 kr
Rum 3
Boarea 72 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Rymlig balkong i bästa söderläge.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Bodekullsgången 19c - en välplanerad 50-talare, 2:a våningen med hiss och gårdsutsikt från balkong i soligt söderläge!

Alla bilder

Balkong

Härligt stor balkong med utsikt över grönskande innergård - optimalt söderläge ger sol hela dagen lång och tak över gör att man gärna sitter här även de dagar det svenska sommarvädret bjuder på en regndroppe. Underbart balkong-häng hela långa sommarhalvåret!

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum i söder med vacker ekparkett i original och ljusa väggar. Stort fönsterparti och ut till balkongen finns en dörr som gärna får stå öppen och låta solljuset flöda in under varma sommardagar. Här finns gott om plats både för soffgrupp och matsalsmöblemang. Parkettgolv.  

Alla bilder

Kök

Kök med gott om skåpsutrymme i och med inredning på två sidor av rummet. Ljusa köksluckor och rostfri diskbänk med kakel ovanför som stänkskydd. Spis med häll och ugn, spisfläkt, mikrovågsugn samt kyl/frys. Matplatsen är lagom för 4 personer och har utsikt över gågata och den gröna innergården. Ljusa väggar och plastmatta på golvet. Perfekt kök för den som brinner för ett tidlöst, platsbyggt originalkök som ökar i värde för varje år.   

Alla bilder

Sovrum 1

Ett trivsamt och rymligt sovrum som ligger vägg i vägg med köket. Plastmatta på golvet och ljusa tapetserade väggar. Rummet har även begåvats med två rymliga garderober som löser förvaringen. Från fönstret har man utsikt mot en innergård. Utanför finns en gångbana. Här är lugnt och tyst.  

Alla bilder

Sovrum 2

Stort och luftigt sovrum beläget innanför vardagsrummet och i dag i bruk som tv-rum. Plastmatta på golvet och ljusa tapetserade väggar. Rummet har även begåvats med inbyggd, praktiskt garderob. Från fönstret har man utsikt mot en grön innergård. Utanför finns en gångbana. Här är med andra ord lugnt och tyst.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall med tre inbyggda garderober med överskåp. Plastmatta. 

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat originalbadrum med djupt, inmurat sittbadkar. Schackrutigt klinkergolv och målade väggar ovanför kaklet. Wc, handfat och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Övrigt

Bra och stabil förening. Enligt senaste årsredovisningen (2020) så är lån/kvm endast 2803 kr. Den balanserade vinsten är 5 410 000 kr enligt senaste årsredovisningen. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1954 och består av fyra hus med totalt 128 bostäder och 10 lokaler, varav tre upplåtes med hyresrätt. Föreningens mark innehas med tomträtt och den löper ut nästa gång i slutet av 2027. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 483 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1208 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Senaste avgiftshöjningen planerades till årsskiftet 2021-2022 med 2%. Föreningen höjer normalt avgiften årligen med ca. 1-3 % för att på så sätt undvika stora höjningar enskilda år.

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kanaler kabel-tv samt bredband. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar, vilket innebär att man inte själv behöver teckna detta till sin hemförsäkring. Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för att spara pengar åt sina medlemmar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare är bland annat:
-2020 Hissrenovering slutförd
-2018/19 Gemensam el införs
-2017 All armatur i trapphus och källargångar byttes till LED belysning med sensorstyrning.
-2015 Relining av avlopsstammar.
-2014 Översyn av brandsäkerheten är gjord och åtgärdad.
2011/2014 Ventilationskontrollen genomförd 2011 och åtgärderna avslutades 2014.
-2012 Ny fjärrvärmecentral.
-2010 Översyn gjordes i samband med fasad-/balkongrenovering 2010 då smärre fel upptäcktes och åtgärdades.
-1996 Vattenstammar i kök/badrum byttes.
-1994/96 Fönster byttes/renoverades.
-1994 el-stigare byttes
-1992/93 Tappvattenledningar byttes.
-Taket Omläggning av yttertaken genomfördes 1992. Även 1996 lades delar av yttertaket om. Översyn av taken gjordes 2018.
-Hissar byggdes in i låghusen 1991. Samtliga trappuppgångar har hiss.

BREDBAND OCH KABEL TV
TV via Com Hem/Tele2 samt bredband via Bredbandsbolaget/Telenor 250/250Mbit ingår i avgiften.

PARKERING/GARAGE
Det finns 64 garageplatser under husen. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Skyddsrum, cykelrum samt barnvagnsrum finns att nyttja för medlemmarna. Det finns även ett hobbyrum som kan bokas för den som behöver. Det finns fem gemensamma tvättstugor i föreningen, varav tre med tillhörande torkrum och två med torkskåp. Dessa bokas antingen via elektronisk bokningstavla eller bokning online.

 

ÖVRIGT
Till varje bostadsrätt hör ett källar- eller vindsutrymme samt ett mindre och numera okylt före detta mat- och vinkällarförråd. På föreningens innergård finns två stora murade grillar samt flera olika sittgrupper. För barnen finns även en lekplats med gungor, rutschkana, lekställning och sandlåda.

 

Besök gärna in föreningens hemsida med adressen:www.hsb.se/malmo/odlaren

 

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt.  

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 4 812 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och Bostadsrättstillägg
Adress Bodekullsgången 19c
Kommun Malmö
Område Nobeltorget Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 72 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Rymlig balkong i bästa söderläge.
Byggår 1954
Förening HSB Brf Odlaren
Pantsatt Nej
Förråd Till lägenheten hör ett källar- eller vindsutrymme samt ett mindre förråd.
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Grundutbud kanaler kabel-tv samt bredband ingår i avgiften.
Energiprestanda 155 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.