Lund - Väster

Plåtslagarevägen 11

Visa på karta

Charmig arkitektur - Lugnt & grönskande område - Nära till skola, förskola och kommunikationer

På familjevänliga och omtyckta Väster finner ni denna vackra tegelvilla från 1947 med modern och tilltalande tillbyggnad från 2000. Större delen av trädgården är belägen i härligt sydvästläge och präglas av en mängd härliga fruktträd, bärbuskar, blommor och en asieninspirerad trädgårdsdel med bambu. Husets 115 kvm boyta är fördelade över tre stora sovrum, två helkaklade badrum, kök i halvöppen planlösning mot matplats samt vardagsrum. Tillbyggnaden har luftig takhöjd som går i vinkel och ger huset både en trevlig karaktär men bidrar även till det luftiga och ljusa intrycket. Källaren om 70 kvm rymmer generösa ytor för förvaring och hobby samt tvättstuga. I västra Lund bor ni med en trevlig kombination av ett lugnt och grönskande område samtidigt som ni når tågstationen, matbutik och Lunds centrum inom promenadavstånd. Både skolor (bland annat populära Palettskolan) och förskolor finns i området. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 8 500 000 kr
Rum 5
Boarea 115 Kvm
Biarea 70 Kvm
Tomtarea 600 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1947
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Huset på Plåtslagarevägen 11 är beläget i ett lugnt villaområde som präglas av mycket grönska. Villorna i området har varierande arkitektur vilket bidrar till det livfulla intrycket. Till huset har ni en gång från framsidan som leder er fram till entrén. Ni har parkeringsplats för en bil på baksidan av huset med infart från Målarevägen.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är härligt uppvuxen och har häckar som skärmar av från omgivningen. Trädgården är en idyll för den trädgårdsintresserade då det finns en stor variation av träd buskar och blommor. Större delen av gräsytan är belägen i sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Ni har uteplats framför den putsade fasaden som sträcker sig runt hörnet där ni har en uteplats under tak. Vid uteplatsen har man ett anlagt woodland med inspiration från Asien och präglas av flera sorters bambu som är gröna även på vintern. På baksidan av trädgården finner ni cykelskjul och utrymme för odling.

Ett urval av vad som finns i trädgården: äppleträd, päronträd, sviskon, rabarber, björnbär, mullbär, fläder, hallon (sommar & hösthallon) och valnötsträd. Hortensia, syrén, kaprifol, malva, ros, gullregn, flera sorters bambu, jasmin och gamla rikblommande lavendelbuskar.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall som har utrymme för avhängning av ytterplagg på väggen. Längre fram har ni en garderob och det finns ytterligare utrymme till en extra förvaringsmöbel. Golvet är klätt med praktisk klinker från Höganäs och övergår till rustik vintage ekparkett längre fram. Väggarna är tapetserade med kvalitativa, engelska tapeter som går i guldgul kulör samt med mönster av Magnolior. Från hallen leds ni vidare till badrum, två sovrum och matplats.

Alla bilder

Kök

Köket har halvöppen planlösning ut mot matplatsen vilket skapar sociala ytor. Ni får in fint ljusflöde genom fönster i flera väderstreck. Köksinredningen sträcker sig vid tre av väggarna och skapar generösa utrymmen för arbete och förvaring. Luckorna är av trä, bänkskiva av massiv bok och väggarna ovanför arbetsbänkarna är klädda med grönt kakel. Köket är utrustat med kyl (frys finns i källaren), diskmaskin, fläkt samt spis med ugn. Golvet är klätt med Höganäsklinker. Från köket har ni trappan ner till källaren.

Kyl & frys – Siemens

Spis – Electrolux, 2021

Alla bilder

Matplats

Ni finner den rymliga matplatsen i anslutningen till köket. Det är öppet ut mot vardagsrummet vilket skapar en härlig volym och ljusflöde. Här har ni generöst utrymme att duka fram långbordet och kan samla både familj och vänner. Rummet har plats för extra förvaringsmöbler. Väggarna är vita och golvet är klätt med vintage ekparkett.

Alla bilder

Vardagsrum

Denna sektion av huset byggdes till under år 2000 tillsammans med sovrum och badrum. I den tillbyggda delen av huset har ni vattenburen golvvärme. Vardagsrummet har underbar takhöjd som går i vinkel. Kombinationen av den härliga takhöjden tillsammans med fönster av varierande utformning ger både rummet och bostaden en härlig karaktär. Ni har gott om utrymme att kunna möblera med soffgrupp, läshörna, TV-möbel och förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med klinker. Från vardagsrummet har ni utgång till uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

Även i sovrummet är den vinklade takhöjden påtaglig och ger rummet ett livfullt intryck. Här kan ni ligga i sängen och blicka ut över den asiatiska trädgården med bambu som grönskar samt körsbärsträd som blomstrar precis utanför fönstret. I rummet har ni plats för säng och förvaringsmöbel. Ni har flera garderober vid den ena väggen. Sovrummet har vitmålade väggar och golv klätt med björkparkett. I anslutning till sovrummet har ni ett helkaklat badrum.

Alla bilder

Badrum 1

Helkaklat badrum som går i blågrön och gul kulör. Ni får in naturligt ljus genom ett litet fönster. Badrummet är utrustat med dusch, kommod med handfat, spegel och WC.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum är beläget i närheten av hallen. Det passar perfekt som barnrum och har yta för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. I anslutning till rummet har ni en mindre klädkammare. Väggarna är vita samt en vägg är tapetserad med en mönstrad fondtapet med svanar. Golvet är klätt med askparkett.

Alla bilder

Badrum 2

Nära till hands till två av sovrummen finner ni det andra badrummet. Golv och väggar är helkaklade i kulörerna vitt och blått. Badrummet är utrustat med badkar, spegelskåp, handfat och WC. Badrummet renoverades under 90-talet. Ni får in naturligt ljus genom ett mindre fönster.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum är stort till ytan och får plats med dubbelsäng och förvaringsmöbler alternativ säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Vid den ena väggen har ni tre garderober. Sovrummets väggar är tapetserade i grå kulör och bryts av med en fondvägg med motiv av bambu. Golvet är klätt med vintage ekparkett.

Alla bilder

Källare

Från köket tar ni trappan ner till källaren som ni har härliga möjligheter att forma till förvaring och hobby.

Ni kommer ner till en hall där ni exempelvis kan hänga av era trädgårdskläder. Från hallen leds ni vidare till ett rum som tidigare var badrum men som idag är ett förråd. Vidare finner ni ytterligare ett förrådsrum där ni även har kylskåp. Det finns ett rum med fjärrvärmecentralen och ännu mera förvaringsmöjligheter. Längre in har ni ett stort hobbyrum, varför inte skapa ett hemmagym? Ni har en tvättstuga som är utrustad med förvaringsskåp, dusch, tvättho och tvättmaskin. Inkommande vattenledningar har bytts ut. I källaren finner ni elskåpet med jordfelsbrytare till samtliga maskiner.

Alla bilder

Område

Västra delen av staden representerar Lunds utbyggnadsetapper under ett sekel, från början av 1900-talet och fram till idag. Utbyggnaden har skett i öar och längs vissa gator, vilket gett en blandad bebyggelse. Inom området finns även stor variation av bebyggelsetyper och boendeformer, vilket ger en småskalig karaktär och en blandad befolkning. Stadsdelen möter odlingslandskapet i väster, och viktiga övergångszoner med rekreationsmark är Rinnebäcksravinen, Värpinge by och betesmarkerna längs med Höje å, samt området kring reningsverksdammarna.

Väster har ca 12 500 invånare. Skolor och barnomsorg Klosters rektorsområde omfattar Fågelskolan F-9, Palettskolan F-6, och Värpinge skoldaghem. Det är det enda rektorsområde i Lund som har såväl grundskola årskurs 1-9 som fullständig särskola årskurs F-9. Väster erbjuder även andra skolor som Gråsparvsskolan F-6, Svaneskolan 6-9. Dessutom finns gymnasieskolorna Polhemsskolan, med ett brett och varierat utbud av program, och nyare Hedda Andersson-gymnasiet som öppnade 2018, ny skolan är klar till höstterminen 2022. Kommunala förskoleplatser och platser i privata förskolor erbjuds liksom platser i familjedaghem.

Vårdcentralen Måsen finns även i området.

Kommunikation: Ni har gångavstånd till Lunds centralstation och när nya stationen för pågatåg på Klostergården står klar i december 2023 och kommer den att ligga bara ligga ett par minuters cykelväg bort. Flera stadsbussar och regionalbussar passerar väster.

Inom kommundelen finns inte mindre än elva större eller mindre parker och grönområden: Gustavshemsparken, Vildandsparken, Fågelparken, Mästers park, Trolle-Wachtmeisers park, Bjerredsparken, Folkparken, Papegojelyckan, Västertull, Patrik Rosengrens park och Per Johans park. Det finns också fem koloniområden: Haga, S:t Månslyckan, Västra Sommarstaden, Västhaga och Högbo. Dessutom finns det natursköna området vid Rinnebäcksravinen, som sträcker sig ända till Höje å.

Centrala Lund med dess rika kulturutbud, många restauranger, mysiga caféer och butiker ligger på nära gångavstånd.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 8 500 000 kr
Adress Plåtslagarevägen 11
Kommun Lund
Område Väster
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 115 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 70 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 600 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1947
Grundläggning Källare & gjuten betongplatta
Stomme Trä (i originalhuset) & betong (i tillbyggnaden)
Fasad Tegel & puts
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (från 90-talet samt från 2000 i tillbyggnaden) & 2-glas (i källaren)
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 30 503 kr/år varav:
Värme: 13 800 kr
El: 9 744 kr
Vatten/Avlopp: 4 000 kr
Renhållning: 2 959 kr
Driftkostnad är kostnad för fjärrvärme, el, vatten/avlopp och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 3900 kWh. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Försäkring, fiber och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 68 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 5 151 000 kr
Summa pantbrev 3 298 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning