Malmö - Alphusen/Lindeborg

Lindeborgsgatan 297

Visa på karta

Högst upp - Balkong och terrass - Garage ingår!

Här kommer äntligen ett läge att komma över en av de bästa lägenheterna i föreningen. Garageplats tillhör lägenheten! Vackra utsikter och ingen granne ovanför dig. Välj mellan sol och skugga på dina generösa utemiljöer på båda sidor av bostaden. 2 eller 3 sovrum. Stort fint kök och helkaklat badrum, likväl som gästtoalett. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 091 kr
Rum 4
Boarea 104 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja, 2 st.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Målgrupp

Kräsna köpare som vill ha "allt" utan att spräcka alla ekonomiska gränser. Ni som vill bo överst. Alla som tycker om att umgås utomhus och kunna välja mellan sol och skugga. Spekulanter som uppskattar (nästan) bilfri och grön utsikt. Bilägare som behöver ett garage till bilen. Personer som uppskattar att utöver ett badrum även ha en gästtoalett. Köksfantasten som gillar stora och gedigna kök. Ni som "inte sitter i sjön" och därför har lite tid att vänta på tillträdet. 

Alla bilder

Balkong

Två fantastiska utemiljöer ingår i detta trivsamma boende!

Alla bilder

Terrass

Kalasplats i bokstavlig bemärkelse. Här kan hela släkten få plats :) 

Alla bilder

Utsikt

Grönt är skönt. 

Alla bilder

Gård

Välskött och trivsamt. 

Alla bilder

Garage

Eget garage är en stor bonus!

Alla bilder

Vardagsrum

Ett ljust och behagligt vardagsrum med gott om fönster och utgång till en av de fina utemiljöerna. 

Alla bilder

Sovrum 1

Plats för stor säng och en massa kläder. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ljust och fräsch med garderobsutrymme och skjutdörrar. 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet utgör idag TV-rum, men kan enkelt ändras igen till ett sovrum om man önskar. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat och fräscht. Duschhörna. Ett fönster bidrar till naturligt ljus. Tvättmaskin. WC och handfat samt badrumsinredning. 

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklat med WC, handfat och badrumsspegel. 

Alla bilder

Hall

Öppet och luftigt. 

Alla bilder

Kök

Rejält kök med gedigna träluckor och granitbänkar. Rostfri kyl och frys. Klinkers på golvet. Stor matplats. Inbyggd ugn och micro. Spishäll. Fläkt. 

Alla bilder

Matplats

Ett ljus matplats som rymmer många vid bordet. 

Alla bilder

Entré

Öppet och ljust med god förvaring. 

Alla bilder

Förening

Brf Alphusen bildades 1980 och är belägen på Lindeborg på adresserna Johan Krullsgatan 1-23, Lindeborgsgatan 291-339 och Svågertorpsvägen 1-25. Det är en äkta förening. Föreningens fastigheter består 155 lägenheter fördelade i flerbostadshus om 2-4 våningar. Byggnaderna är uppförda 1983. Marken är upplåten med tomträtt som löper tom 2023-12-31. I dagsläget har föreningen inte fått någon information om den nya tomträttsavgälden men föreningen har en bra ekonomi och det förväntas inte någon stor påverkan på avgifterna. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1208 kr 2022) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (483 kr 2022) debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2022-01-01 då den höjdes med 1%. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband, garage och bostadsrättstillägg.

TV & INTERNET
Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 och i avgiften ingår ett grundutbud på TV kanaler samt bredband 50/10. Den som är intresserad av utökad bredbandshastighet eller digital TV kan kontakta Tele2 för mer information.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Under 2022 planeras o
mspolning/ fräsning av stammar och rör med filmning, trädbeskärning, el- laddstolpar i föreningen är under arbete, kontroll av lekredskap på innergårdar samt brandsyn av garage kommer ske med start från april.

Renoverat sedan tidigare är bl a:
2020-2021 byttes samtliga fönster i föreningen.
2020 sågs elen över.
2018 installerades nya fjärrstyrda garageportar.
2017-2018 installerades nya hissar.
2015-2016 renoverades entrépartierna.
2014 upprustades föreningens lekplatser.
2013 sågs ventilationen över.
2011 renoverades delar av föreningens fönster.

Föreningen följer en underhållsplan och närmast i tiden är plåtarbete som föreningen planerar för.

GEMENSTAMT
I varje hus finns en tvättstuga men ny maskinpark. Föreningen har en trevlig festlokal som rymmer ca 50 personer. Här finns även ett kök med bl.a. kyl och spis. Man måste vara boende i Brf Alphusen för att hyra lokalen och den kostar 1450 kronor att hyra varav 600 kronor motsvarar depositionsavgift.

PARKERING
Till bostadsrätten hör ett garage som följer med till nästa medlem samt ingår i avgiften. Dessutom finns det gästparkeringar fördelade på olika platser inom området. Dessa platser är endast till för besökare som får står där i max 5 timmar. För att kunna nyttja dessa krävs giltigt P- tillstånd tillsammans med P-skiva. Till varje bostadsrätt följer det tre tillstånd.

ÖVRIGT
Bostadsrättsinnehavarna ansvarar själv för all målning av staket och förråd. Föreningen tillhandahåller färg som kan
hämtas i vaktmästeriet. De medlemmar som har trädgård ansvarar för att sköta den och häckarna runt den. Häcken får inte vara högre än 160 cm och kvistar får inte spreta ut på gångbanan utan då ska den klippas till.

Mer information finns på föreningens informativa hemsida: https://www.brfalphusen.se/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 091 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg och Garage.
Adress Lindeborgsgatan 297
Kommun Malmö
Område Alphusen/Lindeborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 104 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja, 2 st.
Byggår 1983
Förening Ny BRF 2022-05-17 13:38
Pantsatt Nej
Förråd Ja, på markplan, inne i samma fastighet. Storlek cirka 2 x 4 meter.
Byggnadssätt
TV/Internet Fiber (Tele 2)
Driftskostnad 8 998 kr/år varav:
El: 7 320 kr
Försäkring: 1 678 kr
Garaget ingår i månadsavgiften.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 139 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!