Malmö - Videdal - Husie

Björnbärsgatan 6

Visa på karta

30-talscharm - Insynsskyddad tomt - Takterrass

På populära och familjevänliga Videdal finns nu möjligheten att bli ny ägare till detta charmiga 30-talshus med stor insynsskyddad tomt om hela 735 m² upplåten med tomträtt. Husets 111 m² är fördelade i 1,5 plan och över 6 rum och kök varav 4–5 sovrum beroende på behov. Underbart trädäck i västerläge som rymmer både matplats och loungehörna plus en rymlig takterrass i rakt söderläge gör sommaren till en ren fröjd i detta hus. Vidare finner vi unika detaljer såsom synliga takbjälkar, kamin, putsad råbetong, stora fönster med breda fönsternischer och stilrent kök. Garage och förråd om totalt 29 m² finns också att tillgå. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 7
Boarea 111 Kvm
Biarea 29 Kvm
Tomtarea 735 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1935
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

8 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Björnbärsgatan 6 - Charmigt 30-talshus med insynsskyddad tomt och takterrass!

Alla bilder

Trädgård

Vem drömmer inte om en rejält stor tomt där det finns fler möjligheter än begränsningar? Här finns just det i form av 735 m² i optimalt läge där ni kan hitta sol från morgon till kväll. Ni erbjuds möjligheter att använda era gröna fingrar i den välanlagda trädgården med buskar, rabatter och flertalet fruktträd samt utrymme att anlägga ett eget litet trädgårdsland om så önskas. Gräsmattan är generös och perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. eller kanske planerar ni en framtida pool? Trädgården erbjuder bra insynsskydd med uppväxta häckar, staket och rejäla träd. Här kommer många sommardagar, och kvällar, spenderas!

Alla bilder

Uteplatser

Den smart planerade tomten erbjuder flertalet olika uteplatser i varierande utformning. Från köket nås terrassen med trädäck längs nästan hela husets långsida i optimalt västerläge, vilken rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar. På andra sidan huset, i anslutning till förrådet, finns en uppbyggd terrass i söderläge som delvis också har tak.

Alla bilder

Takterrass

Inte många hus kan stoltsera med egen takterrass men på Björnbärsgatan 6 går det! Från ovanvåningen nås denna stora och insynsskyddade takterrass i bästa söderläge. Rejält tilltagen till ytan ger utrymme till både soffor, hängmatta och även matplats och grillen om så önskas.

Alla bilder

Vardagsrum

Underbart genomgående vardagsrum med massor av ursprungets charm bevarad såsom synliga takbjälkar, putsade betongväggar och djupa fönsternischer samsas med ett modernare skeppsgolv som smälter väl in. Fönster i både öster och väster ger rummet ett fantastiskt ljus. Här ryms med lätthet både soffgrupp och matplats utan problem.

Alla bilder

Matplats

Vid fönstret mot trädäcket i väster finns perfektsa utrymmet till matplats för 6-8 persióner.

Alla bilder

Sovrum / Allrum

Innanför vardagsrummet finner ni detta ljusa rum med fönster i två väderstreck. Kan fungerar som Master bedroom med badrum ensuite, men också som ett extra allrum eller hemmakontor.

Alla bilder

Sovrum 2

Entréplanets andra potentiella sovrum har fönster mot trädgården i väster och storleken lämpar sig bäst som barnrum eller gästrum/kontor. Rummet hade också kunnat fungera som en stor walk in closet om rummet utanför använts som Master bedroom eller som extra yta om badrummet behöver utökas.

Alla bilder

Kamin

I köksdelen, vid utgången till trädäcket, finns en härligt bastant kamin som perfekt slår an till husets stil. Braskaminen ger både behaglig värme och myskänsla de mörkare höstkvällarna.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades under 2015 och passar utmärkt in i huset stil och arkitektur. Vit inredning med fina beslag matchas av vitt kakel ovan den mönstrade bänkskivan och kontrasterar mot det schackrutiga golvet. I anslutningen mot vardagsrummet ligger det istället skeppsgolv och här hade man också kunnat få plats med en matplats vid kaminen om så önskas. Köket har gott om förvaring i både över- och underskåp samt bra med arbetsytor. Fullutrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Alla bilder

Entré

Husets huvudentré är belägen på "baksidan" i öster och nås från trädgården. Praktiskt klinkergolv samsas med färgglada takbjälkar och vita putsade väggar. Bra med avhängningsmöjligheter och dagsljus fås via charmiga blyinfattade fönster. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med inkaklat badkar och skyddande glasbetongvägg. Vidare utrustat med takdusch, handfat med underskåp, väggskåp, wc, handdukstork samt underliggande golvvärme.

Alla bilder

Ovanvåning

Husets ovanvåning erbjuder massor av möjligheter med sina flexibla rum som dessutom lått går att ändra om efter eget huvud.

Alla bilder

Toalett

För att slippa spring ner till badrummet så är ovanvåningen begåvad med en mindre toalett som har mosaik på golv och del av vägg.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

Med nuvarande planlösning nyttjas ovanvåningen med tre sovrum, varav ett är ett genomgångsrum. Golvet på ovanvåningen är enhetligt vilket gör att man enkelt kan ändra planlösningen utan att golvet förstörs. Nuvarande Master bedroom är beläget på husets södra gavel och härifrån nås den underbara takterrassen.

Alla bilder

Övrigt

Larm från Sector Alarm finns installerat och kan eventuellt övertas, månadsabonnemang om ca 250 kr.

Den mesta delen av elen är utbytt 2012 och 2015 plus att jordfelsbrytare är installerad.

Takterrassen helrenoverades 2012 och då lades också nytt takpapp under golvet som skydd mot husdelen under.

Kaminen är inspekterad och godkänd för eldning.

Garage för en bil samt förråd, totalt 29 kvm.

Alla bilder

Tomträtt

Fastigheten är upplåten med tomträtt, den årliga avgälden uppgår till 17 784 kr.
Nuvarande avgäldsperiod fastställdes 2021-01-01 vilket innebär att nuvarande kostnad gäller t.o.m. 2030-12-31. Tomträttsavgiften är avdragsgill i deklarationen på samma sätt som räntor på lån, dvs att man får 30% av kostnaden tillbaka i form av skattereduktion. (Ungefär två år innan en pågående avgäldsperiod löper ut skickar kommunen ut ett tilläggsavtal med förslag till ny avgäld för den kommande avgäldsperioden.)

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Glansnävan 15

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 1 235 000 kr
Mark, totalt värde: 1 115 000 kr
Summavärde: 2 350 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1935
Värdeår: 1949

Uttagna pantbrev:
3 400 000 kr fördelat på 7 st. datapantbrev.

Alla bilder

Område

Lugnt och barnvänligt område. Kommunikationerna härifrån är bra. Det tar endast några minuter att komma ut på Inre Ringvägen som tar dig vidare till b l a Köpenhamn, till Lund, Helsingborg och Vellinge. Det är också lätt att ta sig in till centrum med både buss och fina cykelvägar. 

Husie/Videdal kallas för den gröna stadsdelen. Detta för att andelen grönområde är stor i förhållande till övriga Malmö.Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde, som nås på ca 10 minuters promenad, anlades efter att Bulltofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med rikt djur- och växtliv. Här finns bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På vintrarna finns här skidspår och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke. På somrarna är det populärt med minigolf, tennis eller att grilla på de anvisade grillplatserna. 

Här finns ca 20 000 invånare. Barnfamiljer och pensionärer utgör majoriteten av befolkningen och här finns ett stort antal förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi. Det är en växande stadsdel med planer både på bostadsbyggande, handel och industri men här förespråkas också en viss försiktighet och stadsdelen vill ta hänsyn till den unika miljön som råder.

Stadsdelen består av Almgården, Jägersro villastad, Höja, Ellenbrog, Stenkällan, Riseberga, Videdal, Virentofta, Kvarnby, Södra Sallerup och Östra Skrävlinge.  

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Björnbärsgatan 6
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 7
Boarea 111 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 29 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 735 Kvm (Fastighetsregistret)
Den taxerade boarean i fastighetsregistret är 105 m² och biarean är taxerad till 0 m². Uppmätning enligt gällande standard SS 21054:2020 och mätrapport finns att tillgå under dokument. Biarean omfattar 21 m² garage samt 8 m² förråd.
Byggår 1935
Grundläggning Betongplatta
Stomme Tegel/Sten
Fasad Putsad tegel
Tak Eternit
Plåtarbete Koppar
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump samt direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 50 341 kr/år varav:
El: 24 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 000 kr
Sotning: 367 kr
Renhållning: 2 190 kr
Tomträttsavgäld: 17 784 kr
Fastighetsskatt om 8 874 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. (Sotning/kontroll av kaminen utförs var tredje år, kostar 1.100kr.)
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 270 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 350 000 kr
Summa pantbrev 3 400 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning