Malmö - Lönngården

Lönngatan 40C

Visa på karta

Kvadratsmart - Låg månadsavgift! - Renoverat badrum (2020 -kvalitetsdokument finns)

Varmt välkomna till denna kvadratsmarta bostad om 48 välplanerade kvadratmeter belägen på första våningen. Bostaden bjuder på välbevarade originalattribut som fint brädgolv, vackra takrosetter, takstuckatur och väl tilltagen takhöjd. Charmigt kök med utrymme för mindre matplats, mysig sovalkov, badrum som totalrenoverats 2020 samt spatiöst vardagsrum som badar i ljus från stora fönsterpartier. Förvaring i inbyggd klädkammare samt dubbla tillhörande förrådsutrymmen. Här bor man med närhet till storstadens puls bland gröna och lummiga innergårdar. Med goda kommunikationer i närområdet och kort cykelavstånd till Möllevångstorget och Folkets Park. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 980 000 kr
Månadsavg. 2 930 kr
Rum 1.5
Boarea 48 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1935
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsförening Lönngården registrerades den 20 oktober 1933 som en privat/äkta bostadsrättsförening. Föreningens fyra fastigheter är Obelisken 5-8, med adress Lönngatan 36-42 som färdigställdes 1935. Det finns 183 lägenheter och en 1 lokal med bostadsrätt. Tomten är friköpt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut den överlåtelseavgift på 1207,5 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 483 kr/pant.
I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-TV och bredband.

AVGIFT
Man planerar en höjning av månadsavgiften till april i år, det är ännu inte beslutat med hur mycket. Den senaste höjningen skedde 2021-01-01 med 10%.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
-2018-2021 Nya källarförråd
-2018 Byte av el-centraler i källarna
-2018 Planterat syrener utmed Lönngatan
-2017 Källarförråden byts ut från trä till galler
-2015/2016 OVK
-2015/2016 Relining avlopsstammar
-2013 Byte värmecentral
-2013 Byte av ventiler för värme/vatten
-2013 Köksfönster
-2009 Vattenstammarna spolades och filmades
-2008-2009 Inhägnade gårdarna samt installerade nytt lås- och passersystem till ytterdörrarna samt till källare- och vindsdörrar. Samtidigt integrerades ett nytt lås- och bokningssytem till tvättstugorna.
-2007 Nya säkerhetsdörrar finns till lägenheter, källare och vindar.
-2003 Tvättstugorna renoverades.
- 1998 Suprör och hängrännor
- 1999 Taket renoverades
- Gemensam el byttes 1982

Varmvattenstammar sattes in under 70-talet då duschar byggdes i lägenheterna. I samband med det byttes också en del avlopp och golvbrunnar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Byte av fönster i gavellägenheterna samt relining av bottenplattan - man är ännu så länge i planeringsstadiet och har inget startdatum för arbetet, eventuellt blir det först till hösten.

TV & INTERNET
Bredband finns via en 10 GBit fiberlina från Bahnhof/Sydantenn och ingår i månadsavgiften. Samtliga lägenheter har bredbandsuttag av typen CAT5 med 100 Mb.
Kabel -TV via Sydantenn. Basutbudet ingå i månadsavgiften.

PARKERING
I området råder boendeparkering som sökes via Malmö Stad. Det finns parkeringsplatser mot avgift på Uddeholmsgatan samt tvärgator ut mot Lönngatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns 8 gemensamma tvättstugor, två stycken i vart hus. Till var tvättstuga hör två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum. Elektriska manglar finns i hus 38b och 42b. Tider bokas via elektroniskt bokningssystem och tvättstugorna renoverades 2005.

Gå gärna in på föreningens hemsida: www.lonngarden.se

Alla bilder

Område

Lönngården består av charmiga 30-talshus med lummig gröning på ena sidan. En kort cykeltur bort hittar vi Folkets Park som är en samlingsplats i Malmö för kulturella evenemang, konserter och nöjesliv. Här bjuds även på mer familjevänliga aktiviteter som minigolf, karuseller, lekplats och plaskdamm. Bredvid finner vi Möllevångstorget med sin frukt och grönsaks marknad på dagen som på kvällen förvandlas till en mötesplats där mat och dryck kan avnjutas från världens alla hörn.

En stor fördel med området är kommunikationsmöjligheterna, även om det är promenadavstånd till mycket. Det ligger ett stenkast ifrån Södervärn och en bit längre bort därifrån Triangeln som är stora knutpunkter med bussar och tåg. Här finns också ett välutvecklat cykelbanesystem. Fortsätter man på Lönngatan som kommer man till Jägerso där man hittar den välkända travbana med samma namn som uppfördes 1907. Bredvid travbanan finns ett stort shoppingcenter som har det mesta man kan önska i butiksväg och självklart en stor Coop-butik.

Alla bilder

Övrigt

Tillhörande vinds- & källarförråd.

Badrum renoverat 2020, spis inköpt 2008.

Kända brister som säljaren vill upplysa om: ett bristfälligt eluttag i vardagsrum.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 980 000 kr
Månadsavg. 2 930 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Kabel-TV, Internet
Adress Lönngatan 40C
Kommun Malmö
Område Lönngården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1.5
Boarea 48 Kvm (Föreningens information)
Enligt föreningens information är bostaden registrerad som 1rok.
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1935
Förening Brf Lönngården
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Sydantenn/Bahnhof
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är för el & försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 220 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.