Malmö - Söderkulla

Björkhagegatan 23

Visa på karta

Härliga sällskapsytor - Två öppna spisar - Friköpt hörntomt på hela 951 kvm

Ett välskött och trivsamt hus från det charmiga 30-talet med fantastiska sällskapsytor, 2 öppna spisar samt synliga takbjälkar - ett boende för dig som gärna och ofta umgås med vänner och familj! Här finns även ett fräscht helkaklat badrum, generöst tilltaget kök och två bra sovrum. Dessutom finns det jordvärme från 2012 som ger låga driftskostnader. En stor och välskött trädgård på friköpt tomt med trädäck i bästa soliga västerläge är kronan på verket! Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 595 000 kr
Rum 5
Boarea 132 Kvm
Biarea 38 Kvm
Tomtarea 951 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1933
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Björkhagegatan 23 - ett hus med stora sociala ytor, stor tomt och anor från 30-talet!

Alla bilder

Sällskapsrum

Ett härligt spatiöst utrymme, ombyggt 2020, med skjutbara glaspartier mot trädgården. Utanför ligger ett väl tilltaget trädäck i västerläge - under varma sommardagar skjuts glaspartierna undan och släpper in utomhuskänslan.
Högblankt och vacker klinker med behaglig vattenburen golvvärme. Vita väggar, spotlights i taket och fönster i tre väderstreck vilket ger ett fantastiskt ljus. Här ryms enkelt både matbord och loungegrupp.

Alla bilder

Allrum

Ett steg ned från vardagsrummet ligger ett allrum med en helt fantastisk murad öppen spis och vackra takbjälkar i taket. Här kurar man gärna ihop sig framför en sprakande brasa när vintervindarna viner utomhus. Härifrån finns även utgång till det stora sällskapsrummet.
Idag används detta rum bland annat till förvaring - fyra stora garderober med spegeldörrar erbjuder gott om förvaringsyta.
Kan även passa utmärkt som matsal eller varför inte med soffor som sällskapsrum?Trägolv och vita väggar.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum ligger centralt beläget i huset med fönster både mot husets fram- och baksida. Här finns plats för matsalsmöblemang och soffgruppen och synligt från båda finns en charmig öppen spis - en brasa värmer och skapar trevnad. (Nuvarande ägare har inte använt de öppna spisarna på ett tag, så det är dags att sota båda skorstenarna). Trägolv och vita väggar. 

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv. Duschvägg i glas avskärmar rymlig duschplats och varm handduk från handdukstorken väntar efter duschen. Wc, handfat med stor badrumsmöbel - gott om plats för handdukar och allt annat smått och gott som behövs i ett badrum. Inbyggd spegel med belysning ovanför.

Alla bilder

Kök

Generöst tilltaget kök med inredning i vitt som erbjuder gott om både skåpsutrymme och arbetsytor. Bänkskiva i stendesign och kakel i matchande nyans som stänkskydd. Kyl och frys i fullstorlek från Bosch, diskmaskin från Bosch 2019, spis med häll och spisfläkt. Matplatsen är lagom för 6-8 personer och har fönster som vetter mot husets framsida. Laminatgolv och ljusa väggar med en smakfull fondtapet vid matplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

Vårt första sovrum är ett ljust hörnrum med fönster i två väderstreck. Parkettgolv, ljusa väggar och utrymme både för säng och ytterligare möblemang - som skrivbord eller garderober.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med fönster och sidoljus välkomnar in i entréhall med praktiskt klinkergolv. Här finns golvvärme som är skönt under kyliga dagar. Plats för ytterkläderna, väggar i sobert grått och trappa som leder upp till ovanvåningen samt till källaren.

Alla bilder

Ovanvåning

På ovanvåningen finns ett stort och öppet rum som idag är i bruk som sovrum. Här finns gott om plats för säng och klädförvaring men även för arbetsplats eller mysfåtöljen. Till exempel mycket passande för en tonåring som vill ha eget utrymme! Charmigt snedtak med vitmålad träpanel, laminatgolv, ljusa väggar och fönster på var gavel som släpper in dagsljuset. Här finns även luft-luft värmepump som kan kyla de varmare dagarna. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan/pannrummet nås från husets framsida. Här finns tvättmaskin, mangel, klinkersgolv i grått och väggar till större delen klädda i träpanel. 

Alla bilder

Trädgård

En riktigt stor hörntomt på hela 951 kvm bjuder på mjuka och välskötta gräsmattor, perfekt för barnlek och spring. Staket och vintergrön häck omgärdar större delarna av tomten - här spenderar man gärna härliga sommardagar med familjen!

Stort trädäck i bästa soliga västerläge ligger i anslutning till sällskapsrummet, gott om plats för solstolar och utemöblemang, perfekt för solbadande under sommarhalvåret. Glaspartiet mot sällskapsrummet dras undan och låter inomhus och utomhus smälta samman.

Flera uteplatser finns utplacerade runt om i trädgården att användas efter humör och solens läge på himlen. Odlingslådor för grönsaksodling, uppvuxna träd och planteringar samt en lummig berså.

Alla bilder

Framsida

En singelbeströdd uppfart med plats att parkera flera bilar leder fram till carport där du har plats för ytterligare en bil. I carporten finns dörr till praktiskt förråd.

Alla bilder

Övrigt

Renoveringar och förbättringar utförda av nuvarande ägare:

-2004 3-glasfönster

-2012 jordvärme

-2013 Tagit bort eternitplattor på fasaden och klätt med träpanel

-2017 Staket

-2017 Carport

-2017 Ny wc från Gustavsberg

-2019 Ny diskmaskin

-2020 Sällskapsrum tillbyggt. Här fanns tidigare ett uterum. 

-2021 Luft-luftvärmepump 

Den nuvarande ägaren har larm installerat som kan övertas av köparen.
Kabel-tv via Telenor, kostnad 747:-/kvartal.

I trädgården finns två förråd.

På tomten finns en sandfylld och nedgrävd oljetank sedan den tiden huset värmdes med olja.

Källare finns för förvaring - stengolv och ljusinsläpp genom glasblock.

Alla bilder

Område

Söderkulla är ett populärt område med både villor och flerbostadshus som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Söder om området löper Inre Ringvägen som med lätthet på ca 5 minuter tar dig till Hyllie med Emporia, Malmö Arena och Citytunneln som snabbt tar dig vidare till bl a Danmark och Köpenhamn. Svågertorp ligger nära med Ikea, Ilva, Bauhaus, Plantagen, Biltema, Mediamarkt m.m.

Söderkulla har närhet till bl.a trevliga grönområden med lekplatser, utomhusbad, livsmedelsbutiker, förskolor och grundskola med klass 1-9, butiker, apotek och vårdcentral. 

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 595 000 kr
Adress Björkhagegatan 23
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 132 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 38 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 951 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1933
Grundläggning Betongplatta, krypgrund och källare
Stomme Sten och trä
Fasad Träpanel
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Jordvärme, el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från 2004
Driftskostnad 29 851 kr/år varav:
El: 18 470 kr
Vatten/Avlopp: 6 390 kr
Försäkring: 4 991 kr
Fastighetsavgift på för närvarande 8 874:-/år tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 113 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 411 000 kr
Summa pantbrev 1 350 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning