Svalöv - Ask

Sonarp

Visa på karta

falurött sommartorp eller inred till året runtboende

Drömmer du om ett torp eller mindre året runt boende på landet så finns tillfället här! Det faluröda lilla huset om ca 76m² på entréplan samt inredningsbar vind har fått sin renovering på utsidan klar men behöver någon som fortsätter med insidan. Här finns möjligheter att forma sitt eget boende! El, vatten och avlopp saknas. Närhet till kommunikationer, Söderåsens Nationalpark och Sonarps Ängar. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 1 150 000 kr
Rum 4
Boarea 76 Kvm
Tomtarea 957 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Strax utanför den den lilla byn Ask på vägen mot Kågeröd ligger detta charmiga boende om ca 76m² på entréplan + inredningsbar vind.

Huset har varit obebott och bortglömt under flera år men fick under hösten nytt liv och genomgick en stor renovering. Gråstensmuren rubbar man inte så lätt och den har fått vara kvar och ge huset en stabil grund att stå på. Stommen har bytts ut helt med nya reglar, ny isolering emellan och panel både på insida och utsida. Likaså syllen har bytts ut. Taket hade tidigare rasat in men har nu rättats upp och nya takstolar har ersatt de dåliga. Man har kompletterat med råspont där det behövdes och sedan avslutat med ett snyggt plåttak.

Säljaren har velat hitta tillbaka till huset ursprungliga stil och karaktär, troligen från slutet av 1800-talet, och har med svart tak, fönstren i vitmålat trä, vit ytterdörr samt faluröd stående panel med locktäckt lyckats riktigt bra!

Utsidan är komplett och insidan är påbörjad men behöver någon med varsam hand som kan fortsätta förvandla detta hus till en riktig pärla!

 

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Trädgården var tidigare överväxt men nu har träd och buskar röjts bort och lämnas så som det är nu så ny ägare kan sätta sin egen prägel. Gräsmatta, berså, uteplats och en odlingshörna- möjligheterna är många!

På framsidan finns en grusad biluppställningsplats.

På baksidan finns ett förråd som är i stort behov av renovering.

Alla bilder

Entré

När man stiger in i huset möts man av en stor öppen yta. Del av innervägg finns kvar vid de båda murstockarna men annars är det väldigt öppet och frågan är om man inte ska försöka låta det vara så?

Såklart vill man ha ett separat badrum och tvättstuga men annars är det härligt med öppna ytor då det blir så ljust och trivsamt!

Panelen på väggarna och brädgolvet ger en skön atmosfär. Kanske ska man bara låta den vara rå eller lasera i vitt eller någon annan fin nyans - det är upp till nya ägaren!

En del av grunden har torpargrund, en del en liten källare och resten en gjuten platta. (Okänd - tjocklek och årtal då den göts)

 

Alla bilder

Rummet

Knacka ner putsen från teglet och låt det råa komma fram, det matchar bra mot trägolvet och installera sedan en en kamin framför det så blir det pricken över i:et! Murstockarna har inte varit i bruk på fler år och kaminerna är inte inkopplade men så klart hade det varit mysigt med en öppen spis.

Kök saknas och återigen är det bara fantasin som sätter gränser. Ska det placeras mitt i huset, vid väggen eller vad tycker du?

Fönster åt alla väderstreck samt dörr ut mot trädgården.

Alla bilder

Sovrum

Vill man ha ett sov- eller kontorsrum på entréplan är denna hörna en bra plats. Möjligheterna är många!

Alla bilder

Källare

Det finns en äldre matkällare som säljaren valt att lämna öppen så att köparen kan göra sitt val. En blivande vinkällare?

Alla bilder

Ovanvåning

Blivande sovrum eller allrum?

Alla bilder

Mäklaren informerar

- Enligt taxeringsinformation 2021: Fastigheten har varit obebodd under flera år och huset har varit obeboeligt därav att taxeringsvärde är satt till 0kr. Köparen ombedes kontakta skatteverket för information om nytt taxeringsvärde.

SMÅHUSENHET MED VÄRDE < 1000 KR (299)
Byggnad, totalt värde: 0 kr
Mark, totalt värde: 0 kr ().
Summavärde: 0kr

Taxeringsår: 2021

- Byggår på tidigare boningshus är okänt.

- Fastigheten saknar elanslutning. Enligt EON kan det röra sig om en återanslutning då det förmodligen funnits el där tidigare. Kostnaden för detta är från 3250kr upp till max nyanslutningsavgift som ligger på 37.500kr baserat på hur omfattande arbetet blir. En behörig elektriker behöver beställa elanslutningen.
I ytterväggarna är förberett med uttag och el dragen.

- Energideklaration kommer ej att utföras på bostaden då det inte finns någon uppvärmningskälla.

- Fastigheten saknar vatten och avlopp. Köparen ombedes kontakta Svalövs kommun samt Söderåsens miljöförbund gällande regler för eget vatten och eget avlopp. Kommunen kan inte erbjuda kommunalt vatten och avlopp, det ligger utanför deras verksamhetsområde.

- Fastigheten saknar postadress. Köparen ombedes kontakta Svalövs kommun för info.

- Fastigheten säljs med friskrivningsklausul vilket innebär att säljaren befrias från det tioåriga lagreglerade ansvaret för dolda fel i fastigheten som denne annars har. Se bilaga under dokument.

- Fastighetens driftskostnader är 0kr för dagen då fastigheten saknar vatten och avlopp. hushållsel samt uppvärmning. Renhållning saknas men enligt kommunens hemsida kostar standardlösning 1794kr/år. När fastigheten har fått sitt nya taxeringsvärde kommer man att behöva betala fastighetsavgift. För 2022: som högst 8875kr. Hemförsäkring tillkommer.

Alla bilder

Område

Ask är en liten by med ca 7km till Röstånga, ca 11km till Kågeröd och ca 12km till Svalöv. I Röstånga finns affär, skola och friluftsbad.  I Kågeröd och Svalöv finns tågstation, affär och skolor.

Runt omkring finns öppna fält, skog och fina naturområden som inbjuder till friluftsliv och promenad med familj och hund. Man har även Söderåsens Nationalpark med Skäralid samt Sonarps ängar i närheten.

Busshållplats finns ca 1,3 km från huset vid väg 108 där buss 243 stannar som går mellan Röstånga och Svalöv.

Alla bilder

Panritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 150 000 kr
Adress Sonarp
Kommun Svalöv
Område Ask
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 76 Kvm (Enligt uppmätning)
Tomtarea 957 Kvm (Fastighetsregistret)
En enkel uppmätning av huset har gjorts. Den som anser att boarean är av stor vikt ombedes göra en egen kontrollmätning.
Grundläggning Gjuten betongplatta + liten källare + torpargrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåttak
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Saknas
Vatten/Avlopp Saknas
Fönster Nyare 2-glas
TV/Internet Saknas
Taxeringskod 299
Summa pantbrev 40 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning