Malmö - Husie - Kvarnby

Borgnäsgatan 10

Visa på karta

Ljust och välplanerat - Stor balkong - Fräscht kök & helkaklat badrum

En ljus och välskött lägenhet på andra våningen i lugnt och barnvänligt område med grönskande omgivningar och bekväm närhet till service och kommunikationer. Insynsskyddat gavelläge med välplanerade sällskapsytor och stor balkong som har fri utsikt över grön innergård och man har även tillgång till en liten uteplats på framsidan. Här bjuds även på tre sovrum, fräscht helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare samt ett fint kök. Nära till grönområden, golfbana samt de populära skolorna Bäckagårdsskolan och Toftanässkolan. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 971 kr
Rum 4
Boarea 87.8 Kvm
Våning 2/2
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 450 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Borgnäsgatan 10!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med fina ytor, utgång till stor balkong med gårdsutsikt samt stora fönsterpartier som låter dagsljuset flöda in. Skinande vita väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Balkong

Stor balkong med härligt fri utsikt över gården på husets baksida med gräsmattor, uteplatser, lekplats och uppvuxna träd som skänker svalka. Tak över balkongen som skyddar. Här sitter man gärna och njuter - varför inte frukost i solen för hela familjen?

Alla bilder

Kök

Ett stilrent kök med inredning i vinkel, vilket ger gott om både skåputrymme och arbetsyta. Köksskåp i snygg ek-design med räfflade luckor och vitrin i vissa överskåp. Spis med häll och ugn från 2004, spisfläkt 2021, diskmaskin från 2018 samt kyl och frys från 2010. Spotlights under överskåpen skiner ner på ljust beige kakel i avlång design ovanför bänkskiva i grått laminat med kanter i aluminium.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen rymmer enkelt ett bord för 4-6 personer och har utsikt genom stora fönster mot husets framsida. Ett komplement till vardagsrummet där man gärna umgås med vänner och familj över en god middag. Här finns även plats över för avlastningsyta med vitrinskåp eller annan inredning. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum från -04/-05 med egen tvättmaskin (Miele - ca 2013) och torktumlare (AEG - ca 2017). Duschplats med skjutdörr, handdukstork med vattenburen värme, wc, handfat och badrumsspegel. Ett högt sittande fönster med hamrad glasruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Väggarna är vita och golvet i klassiska svartvita schackrutor. 

Alla bilder

Sovrum 1

Innanför vardagsrummet ligger ett inbjudande sovrum i bra storlek. Här ryms enkelt en dubbelsäng och det finns ändå plats över för garderober eller hemmakontor. Utsikten genom fönstret visar grön gård på husets baksida. Parkettgolv och skinande vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Vårt andra sovrum har även det fönster ut mot gården på husets baksida. Laminatgolv, vita väggar med ljusblå fondvägg och ett högt sittande fönster i väggen mot sovrummet bredvid - ingen insyn finns mellan rummen men den här klokt planerade lösningen tillåter dagsljuset att nå till det bakomliggande rummet.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett tredje sovrum har dörr mot hallen, laminatgolv och ljusa väggar med en fondvägg i äppelgrönt. Ljusinsläpp från ett högt sittande fönster mot sovrummet vägg i vägg. 

Alla bilder

Hall

Trappan från bottenvåningens entré mynnar ut i en luftig hall med stora garderober som erbjuder fina förvaringsmöjligheter. Samma stiliga parkettgolv som i resterande lägenheten och ljusa väggar. Här finns lucka upp till vinden.

Alla bilder

Entréhall

Ytterdörren leder in till en entréhall med praktiskt klinkergolv och bra plats för ytterkläder. En barnvagn eller annat som behöver utrymme kan enkelt placeras under trappan. En vitmålad trappa med filtklädda steg i grått leder upp till bostaden på andra våningen. 

Alla bilder

Övrigt

Garageplats med tillhörande förråd finns i närliggande garagelänga - bara ca. 20 meter från lägenheten.

I lägenhetsregistret är lägenheten registrerad som en 3:a men har senare gjorts om till en 4:a.

Alla bilder

Uteplats

På husets framsida har man tillgång till en egen liten uteplats i väster där eftermiddagssolen skiner. Här ryms grillen för sommarens alla grillkvällar, samt en soffa eller annat mindre möblemang. 

Alla bilder

Område

Fint boende i ett barnvänligt område. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger bara några få minuters promenad från ytterdörren och några minuter promenad till så är man på Toftanässkolan. Det finns dessutom många bra förskolor i närheten. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.

Närhet även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och nyöppnade godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie-Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Åkerssund i sköna gröna Husie består av 35 bostäder varav 19 radhus och 16 lägenheter i tre flerbostadshus. Husen är byggda mellan åren 1987 och 1988 och marken är friköpt - vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan påverkas av höjningar av tomträttsavgäld. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 483 kr/pant och en överlåtelseavgift på 1207,5 kr debiteras köparen.

AVGIFT: I dagsläget finns ingen planerad höjning av månadsavgiften.
Senaste höjningen skedde 2020/2021 med 5% och innan dess var det ca. 8 år sedan man höjde sist.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare:
2007 målades fastigheterna.
2008 byttes värmeanläggningen.
2009-2010 spolades vatten- och avloppsstammar.
2010 målades fasaden om.
2013 byttes takfönster.
2014 drogs fiber in i fastigheten.
2014 - Plåtarbeten och nya takfönster
2015 - Fortsatta takarbeten, ny asfalt i området, målning av gemensamma byggnader.
2016 byttes träpanel på fasader.
2017 byggdes miljöstationen om och kåporna till ventilationen byttes.
2018 underhållspolades stammar i samtliga lägenheter och radhus.
2019 målades samtliga fasader.
I övrigt har föreningen fräschat upp gårdarna och byggt miljöstation.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: I föreningen har man en underhållsplan som följs och revideras regelbundet. Under 2022 planerar föreningen en omasfaltering av föreningens ytor och 2024-2025 planerar man underhåll av tak.
I framtiden räknar man med att behöva se över följande: Stamledning för vatten och ventilation.

BREDBAND OCH KABEL TV: Basutbudet kabel-tv levereras av Telia. Bredband finns även det via Telia med en hastighet på 250/250 Mbit/s. Båda ingår i månadsavgiften.
(Utrustning för internet och kabel-tv tillhör föreningen och ska finnas kvar i lägenheten vid försäljning).

PARKERING/GARAGE: Till samtliga radhus hör en uppfart samt en garageplats och till samtliga lägenheter hör en garageplats. I övrigt finns 6 st gästparkeringar och det råder fri parkering i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen har en gemensam lokal som kan lånas av föreningens medlemmar kostnadsfritt. I lokalen finns pingisbord, soffgrupp samt klaffstolar och bord. Det går även bra att låna hem bord och stolar. Man kan även låna trädgårdsredskap, stege och skottkärra.
Föreningen har två gemensamma gårdar med utemöbler, sandlåda för barnen, grill och uteplats.

För mer information gå in på föreningens hemsida www.akerssund.se

Alla bilder

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 971 kr
Ingår i avgift Inkl Värme, Vatten, Parkeringsplats och förråd, Kabel-TV, Internet
Adress Borgnäsgatan 10
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 87.8 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/2
Förening Brf Åkerssund, Malmö
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 7 404 kr/år varav:
El: 5 604 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 3 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 450 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 450 000 kr Budgivare 7 2022-01-20 08:30